KOSZULKA HISTORYCZNA IM POLSKA - GRUNWALD

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: KOSZULKA HISTORYCZNA IM POLSKA - GRUNWALD

Postautor: blackcocker » sob sie 16, 2025 2:25 pm

Przed zamowieniem chcialbym sie dowiedziec, kto jest artysta, jezeli to mozliwe i czy AI bylo wykorzystywane w jakims stopniu.
TOP SECRET :D
Nie no... Ale szanujmy się. Chcesz sprzedać produkt i fajnie, ale myślę, że zwyczajnie fair wobec wszystkich byłoby podanie info czy to wyrób wyłącznie ludzki, czy jednak pomagano sobie AI.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » sob sie 16, 2025 2:35 pm

Jeżeli AI to stanowczo sprzeciwiam się handlowaniu takimi tekstyliami na tym forum. Nie ma top secret
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » sob sie 16, 2025 2:38 pm

Jeżeli AI to stanowczo sprzeciwiam się handlowaniu takimi tekstyliami na tym forum. Nie ma top secret
Zdecydowanie się zgadzam
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » sob sie 16, 2025 3:23 pm

A co za roznica?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » sob sie 16, 2025 3:32 pm

A co za roznica?
Według mnie jest znacząca. Od zawsze projekty wydry wyróżniały się ludzką ręką i wyjątkowością. Czuć było ten ludzki pierwiastek i sznyt. Jeśli grafika jest robiona ejajem, można wystawiać się na allegro z mnóstwem innych ejajowych produktów. Wolałbym unikać sytuacji, że ktoś kupi coś z wyróżnionego wątku wydry, którego produkty zawsze wychodziły dotychczas spod ludzkiej ręki, a teraz są wyciągnięte z 5-minutowej generacji z ejaja. Ja jestem bardzo uprzedzony do produktów z ejaja i wiem, że każdy ma inny stosunek do tego.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » sob sie 16, 2025 4:57 pm

A co za roznica?
Taka że sprzedawanie za 150zl koszulki bez licencji z projektem robionym przez sztuczna inteligencję uwazam za niesmieszny zart
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob sie 16, 2025 5:36 pm

A co za roznica?
Taka że sprzedawanie za 150zl koszulki bez licencji z projektem robionym przez sztuczna inteligencję uwazam za niesmieszny zart
Widzę to w podobny sposób. Forumowe koszulki to zawsze są bootlegi, ale specyficzne, bo wykonywane jednak z pewnym zaangażowaniem, z włożeniem w to wszystko serca. Szczerze mówiąc nie sądzę, by Harris czy inny Dickinson mieli przeciwko nim jakieś zarzuty. Te koszulki to raczej przejaw zaangażowania fanów w obrębie małej, ale wiernej grupy. Natomiast merch z AI? Sorry, ale jest to pójście po linii najmniejszego oporu, rzecz robiona z minimalnym wkładem inicjatora (umówmy się, tego rodzaju prompty to nie jest nic skomplikowanego) i jednak bazująca na cudzej własności intelektualnej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Postautor: KingCrimson95 » sob sie 16, 2025 6:29 pm

A co za roznica?
Widzę to w podobny sposób. Forumowe koszulki to zawsze są bootlegi, ale specyficzne, bo wykonywane jednak z pewnym zaangażowaniem, z włożeniem w to wszystko serca. Szczerze mówiąc nie sądzę, by Harris czy inny Dickinson mieli przeciwko nim jakieś zarzuty. Te koszulki to raczej przejaw zaangażowania fanów w obrębie małej, ale wiernej grupy. Natomiast merch z AI? Sorry, ale jest to pójście po linii najmniejszego oporu, rzecz robiona z minimalnym wkładem inicjatora (umówmy się, tego rodzaju prompty to nie jest nic skomplikowanego) i jednak bazująca na cudzej własności intelektualnej.
Ogólnie się z Wami zgodzę, ale co do tego czy Harris z Dickinsonem nie mieliby tego za złe to raczej case z Marcinem Sitko, którego akurat mam okazję znać, który jak wiecie wydał pierwszą część takiego Boxa nawiązującego do trasy za Żelazną Kurtyną i polskich wydarzeń, mówi co innego. Był przygotowany świetny merch do tego Boxa i niestety został on zablokowany przez management i zespół.
Koncertowo 2025:
13.10. - Opeth - Kraków
28.10. - Helloween - Katowice
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob sie 16, 2025 6:31 pm

O kurde, no to trochę chujowo z ich strony, choć jakoś mocno zaskoczony nie jestem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

mlodziak21
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: mlodziak21 » sob sie 16, 2025 6:47 pm

Chętnie wezmę koszulkę z tym motywem. Zapiszcie mnie na listę.

Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Postautor: KingCrimson95 » sob sie 16, 2025 7:44 pm

O kurde, no to trochę chujowo z ich strony, choć jakoś mocno zaskoczony nie jestem.
Tamten post pisałem z telefonu, mało składnie, ale kontekst udało się zachować. Tam było tak, że na etapie tworzenia boxa ogólnie zespół i management bardzo mocno i chętnie współpracował. Podobnie zresztą jest teraz, bo powstaje kolejny tom. Problem wystąpił przy merchu, tam były chyba koszulki, czapki i torby. Jak zespół się o tym dowiedział, bo Marcin oczywiście wystąpił o zgodę, to w odpowiedzi przyszło pismo, że wszystko ma być na licencji zespołu, projekt do akceptacji, oni odpowiadają za produkcję, ale logistyka spada na niego. Generalnie ekonomicznie się to nie spinało, bo oczywiście za licencję też trzeba zapłacić, za produkcję z ich strony, transport etc. też, no i temat został odpuszczony. Czy jest szansa, że dopną to teraz przy okazji drugiego tomu tego nie wiem. W każdym razie jak zespół nie pójdzie na rękę, czego się nie spodziewam to może status quo.
Koncertowo 2025:
13.10. - Opeth - Kraków
28.10. - Helloween - Katowice
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków

Awatar użytkownika
Pati

Postautor: Pati » sob sie 16, 2025 9:13 pm

Mam wstępnie chętnego na dwie sztuki - S i XXL.

Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: wydra77 » ndz sie 17, 2025 1:43 am

Tamten post pisałem z telefonu, mało składnie, ale kontekst udało się zachować. Tam było tak, że na etapie tworzenia boxa ogólnie zespół i management bardzo mocno i chętnie współpracował. Podobnie zresztą jest teraz, bo powstaje kolejny tom. Problem wystąpił przy merchu, tam były chyba koszulki, czapki i torby. Jak zespół się o tym dowiedział, bo Marcin oczywiście wystąpił o zgodę, to w odpowiedzi przyszło pismo, że wszystko ma być na licencji zespołu, projekt do akceptacji, oni odpowiadają za produkcję, ale logistyka spada na niego. Generalnie ekonomicznie się to nie spinało, bo oczywiście za licencję też trzeba zapłacić, za produkcję z ich strony, transport etc. też, no i temat został odpuszczony. Czy jest szansa, że dopną to teraz przy okazji drugiego tomu tego nie wiem. W każdym razie jak zespół nie pójdzie na rękę, czego się nie spodziewam to może status quo.
O czym ma być drugi tom?

Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: wydra77 » ndz sie 17, 2025 1:43 am

Rozmiar? XL?

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz sie 17, 2025 7:55 am

O czym ma być drugi tom?
O wizycie chłopaków w '86.

Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: wydra77 » ndz sie 17, 2025 12:01 pm

W kwestii wyjaśnienia. Koszulka ma mieć jakieś przesłanie. Grafika ma o czymś mówić, tam ma być ukryta jakaś historia. A technologia jaka jest użyta do stworzenia tego obrazu wg mnie nie ma znaczenia. Dla niektórych ma i ja to szanuję. Nie mniej dla mnie osobiście liczy się obraz końcowy, który ląduje na koszulce a nie jak został on stworzony.

Jeżeli ktoś zamawiał wszystkie wcześniejsze koszulki i nagle rezygnuje bo coś się zmieniło i to nie jest już to samo… w porządku, ja to akceptuję tak samo jak przyjmę każdą krytykę.

Jeżeli nie chcesz zamówić koszulki, bo coś “sztucznego” do niej się przemyciło i to jest dla Ciebie argumentem na NIE zamiast to jak grafika wygląda… tak samo Twój wybór i nie mam z tym żadnego problemu.

Ale tak samo uszanuj moją prośbę. Zostaw komentarz i opuść ten temat, bo powtarzałem już wiele razy, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale nie lubię jak z tematu robi się śmietnik, bo mi to utrudnia śledzenie zamówień.

Tyle w kwestii wyjaśnienia.

mlodziak21
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: mlodziak21 » ndz sie 17, 2025 7:40 pm

Rozmiar? XL?
Tak XL

Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: wydra77 » pn sie 18, 2025 6:31 pm

Dobra widzę że małe zainteresowanie a za rok będą pytać: jest szansa na dodruk? :lol:

Awatar użytkownika
GREGORMAN
-#Prisoner
-#Prisoner

Postautor: GREGORMAN » pn sie 18, 2025 10:04 pm

Poproszę 1x L
łups de IRON

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator