Miałem to samo
22/11/2025 - Sabaton + The Legendary Orchestra - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 22/11/2025 - Sabaton + The Legendary Orchestra - Kraków
Musiałem wyguglować kto to Kratos... Oj tam, po prostu generic bald bearded guy 
- johnny_o
Myślałem że wcześniej pójdzie takie info, ale ja swój bilet mam od zeszłego roku 
Tyle śmiania się z NuclearBlast-coru a te wszystkie Sabatony, Powerwolfy, Eskimo Callboye i inne raczyska jednak wyprzedają te sporej wielkości hale.
Widocznie tak będzie wyglądać Metal przyszłości.
Widocznie tak będzie wyglądać Metal przyszłości.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Co najmniej 3 razy odmówilem szwagrowi Sab, nie mam sobie nic do zarzucenia! 
Ale kogoś to dziwi? Te śmiechy, to między innymi właśnie śmiechy z popowości tych zespołów. Niech sobie ludzie jeżdżą, jak im się to podoba.
Jest tyle małych metalowych festiwali w każdym gatunku, że co 2 tygodnie (w najgorszym wypadku) można się gdzieś wybrać bez nawet 1 zespołu Nuclearblastkorowego
Forum internetowe to poważna sprawa.
- blackcocker
- -#Moderator

Popowość to jednak coś innego niż pszasność i disco polowość, a z resztą wypowiedzi przedmówcy się zgadzam
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Tak, powopoprzaśność mi bardziej chodziło
Forum internetowe to poważna sprawa.
Ale czy ja komuś tego zabraniam ? Napisałem to w ramach zwykłej ciekawostki obserwacyjnej.Żelazny pisze: ↑wt lip 22, 2025 11:37 amAle kogoś to dziwi? Te śmiechy, to między innymi właśnie śmiechy z popowości tych zespołów. Niech sobie ludzie jeżdżą, jak im się to podoba.
Jest tyle małych metalowych festiwali w każdym gatunku, że co 2 tygodnie (w najgorszym wypadku) można się gdzieś wybrać bez nawet 1 zespołu Nuclearblastkorowego
Po prostu kilka lat temu nie myślałem że zespoły takie jak Sabaton, Powerwolf, Ghost, Eskimo Callboy bedą wypełniać wielkie hale. Za nimi czają się popowo metalowe zespoły tylu Gloryhammer, Alestorm, Wind Rose etc.. Myślałem że takiej przaśnej muzyki z refrenami typu Fire Higher Burning With Desire ! z poważną mordą słuchają w domowym zaciszu tylko Niemieckie Helmuty ale jak widać się myliłem
No ale taka jest przyszłość mainstreamowego metalu i to te nazwy bedą na szczycie Wackenów i Hellfestów za 10 lat.
O Boszzz, zapomniałem o tym evencie i wolałbym, żeby tak zostało...
Ale w sumie nie rozumiem, co jest dziwnego w obecnej sytuacji na rynku koncertowym. Zespoły i mody przychodzą i odchodzą. Kiedy zaczynałem słuchać metalu, wielką popularnością wśród dzieciaków cieszył się Slipknot. To oczywiście nadal duży zespół, ale już chyba nie ma tego statusu, z jakim go kojarzyłem x lat temu. Są nowe kapele, które zajęły to miejsce. I jakkolwiek mogę mieć o nich gorsze lub lepsze zdanie, to czego w zasadzie oczekiwać od takich entry-level kapel metalowych? Przecież czasy, że zaczynało się słuchać tej muzyki od Iron Maiden już dawno minęły. Był wspomniany przeze mnie Slipknot, był Linkin Park, jest Sabaton. Przestańmy żyć jakąś iluzją sprzed 40 lat, mainstream od dawna nie opiera się na "true" zespołach. Ci "właściwi" headlinerzy dużych festiwali to przecież dinozaury, a nie młode grupy. Nie pojawiła się żadna kapela grająca klasyczny metal, która mogłaby wypełnić lukę. Czy ktoś naprawdę wyobraża sobie Riot City albo inne Wytch Hazel na dużej scenie Hellfest w roli gwiazdy głównej? Przecież to by nie miało sensu.
A równocześnie jest wprost zalew mniejszych klasycznie brzmiących kapel, których kariery rysują się nad wyraz ciekawie, wystarczy wspomnieć Green Lung, Castle Rat, Power Trip (tutaj myślę, że gdyby nie śmierć wokalisty, to oni już jakiś czas temu staliby się naprawdę dużą marką)... Naprawdę nie ma biedy. Tego rodzaju grupy będą pięły się w górę, może z mniejszym wsparciem finansowym wytwórni, może mniej spektakularnie, ale w zasadzie mam to w dupie. A to niestety jest już wina młodych wykonawców, że nie potrafią być relewantni i interesują się głównie cosplayowaniem Harrisów i innych Downingów z 1984 roku.
Ale w sumie nie rozumiem, co jest dziwnego w obecnej sytuacji na rynku koncertowym. Zespoły i mody przychodzą i odchodzą. Kiedy zaczynałem słuchać metalu, wielką popularnością wśród dzieciaków cieszył się Slipknot. To oczywiście nadal duży zespół, ale już chyba nie ma tego statusu, z jakim go kojarzyłem x lat temu. Są nowe kapele, które zajęły to miejsce. I jakkolwiek mogę mieć o nich gorsze lub lepsze zdanie, to czego w zasadzie oczekiwać od takich entry-level kapel metalowych? Przecież czasy, że zaczynało się słuchać tej muzyki od Iron Maiden już dawno minęły. Był wspomniany przeze mnie Slipknot, był Linkin Park, jest Sabaton. Przestańmy żyć jakąś iluzją sprzed 40 lat, mainstream od dawna nie opiera się na "true" zespołach. Ci "właściwi" headlinerzy dużych festiwali to przecież dinozaury, a nie młode grupy. Nie pojawiła się żadna kapela grająca klasyczny metal, która mogłaby wypełnić lukę. Czy ktoś naprawdę wyobraża sobie Riot City albo inne Wytch Hazel na dużej scenie Hellfest w roli gwiazdy głównej? Przecież to by nie miało sensu.
A równocześnie jest wprost zalew mniejszych klasycznie brzmiących kapel, których kariery rysują się nad wyraz ciekawie, wystarczy wspomnieć Green Lung, Castle Rat, Power Trip (tutaj myślę, że gdyby nie śmierć wokalisty, to oni już jakiś czas temu staliby się naprawdę dużą marką)... Naprawdę nie ma biedy. Tego rodzaju grupy będą pięły się w górę, może z mniejszym wsparciem finansowym wytwórni, może mniej spektakularnie, ale w zasadzie mam to w dupie. A to niestety jest już wina młodych wykonawców, że nie potrafią być relewantni i interesują się głównie cosplayowaniem Harrisów i innych Downingów z 1984 roku.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wychodzi na to, że już sold out. To co, następnym razem Narodowy? 
Kwestia 5-8 lat i pierwsze stadiony wlecą. Czy w Polsce to nie wiem, ale w Niemczech czy Hiszpanii na 100%.
- johnny_o
No nie, bez przesady, i piszę to jako największy sanktuaryjny fan tego zespołu. Formuła się wyczerpuje, przede wszystkim płytowo, ale jeszcze przez 10-15 lat sold outy dużych hal w całej Europie są pewne. Jednak przeskok na stadiony to co innego, i gdyby miał nastąpić to już dawno temu.
Ja nie byłbym taki sceptyczny. Tutaj może nastąpić formuła podobna jak u Rammsteina: przy zainwestowaniu odpowiedniej ilości środków w scenografię i efekty, można będzie grać na stadionach, bo przyjdzie masa przypadkowych ludzi, aby oglądać fajerwerki i inne bajery, a niekoniecznie być fanami samej "muzyki"
.
- johnny_o
Być może, ale jednak nie sądzę. W każdym razie - dożyjemy, zobaczymy.
- johnny_o
18:00 THE DOORS
19:20 - 20:30 THE LEGENDARY ORCHESTRA
21:00... SABATON
19:20 - 20:30 THE LEGENDARY ORCHESTRA
21:00... SABATON
Wszystko wskazuje na to że dzisiejszy koncert zostanie upamiętniony w niedalekiej przyszłości.
- johnny_o
Zajebiście, jak na największy samodzielny koncert zespołu w historii przystało
Będę miał do kolekcji wydawnictw na których nagrywaniu byłem, bo na razie bardzo niewiele tego.