Ja w ogóle płytę odpalam teraz od Lost pomijając pierwsze trzy. Senjutsu ze względu na jakość, Stratego i TWOTW przekatowałem jak wyszły.
Nasłabszy utwór na Senjutsu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Nasłabszy utwór na Senjutsu
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Ja zawsze od początku włączam piosenki, a najlepiej losowo 
Bon Dzosef pisze: ↑pn wrz 06, 2021 12:31 pmJa w ogóle płytę odpalam teraz od Lost pomijając pierwsze trzy. Senjutsu ze względu na jakość, Stratego i TWOTW przekatowałem jak wyszły.
Stratego ze względu że jedno z szybszych na albumie lubię, w dodatku moja żona nie słucha niczego ciężkiego a "Stratego" wyjątkowo bardzo lubi
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
-
Deleted User 6661
Mam podobnie. Mnie drażni biesiadny refren w tytułowym.Bon Dzosef pisze: ↑pn wrz 06, 2021 12:31 pmJa w ogóle płytę odpalam teraz od Lost pomijając pierwsze trzy. Senjutsu ze względu na jakość, Stratego i TWOTW przekatowałem jak wyszły.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja też bardzo lubię Stratego, ale słuchałem go tak ze 100 razy zanim wyszedl album, także wole więcej czasu poswiecic pozostałym numeromgrieeg pisze: ↑pn wrz 06, 2021 1:58 pmBon Dzosef pisze: ↑pn wrz 06, 2021 12:31 pmJa w ogóle płytę odpalam teraz od Lost pomijając pierwsze trzy. Senjutsu ze względu na jakość, Stratego i TWOTW przekatowałem jak wyszły.
Stratego ze względu że jedno z szybszych na albumie lubię, w dodatku moja żona nie słucha niczego ciężkiego a "Stratego" wyjątkowo bardzo lubi![]()
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Iron Maiden cięzko nazwąc cięzkim :p jeden z najlżejszych jeśli chodzi o metal. Bardzo melodyjna muzyka, plus operowy śpiew Bruceagrieeg pisze: ↑pn wrz 06, 2021 1:58 pmBon Dzosef pisze: ↑pn wrz 06, 2021 12:31 pmJa w ogóle płytę odpalam teraz od Lost pomijając pierwsze trzy. Senjutsu ze względu na jakość, Stratego i TWOTW przekatowałem jak wyszły.
Stratego ze względu że jedno z szybszych na albumie lubię, w dodatku moja żona nie słucha niczego ciężkiego a "Stratego" wyjątkowo bardzo lubi![]()
Moja żona Ironów słucha na lajcie, ale jak odpalam jakiś black/death metal to wychodzi z pokoju xd
Moja lubi Deaf Leppard więc ten... 
*Def
*Def
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Nie wiem który najsłabszy, bo słabe są prawie wszystkie. Ale Time Machine i DOTC to zwykłe gnioty i wybierałbym z nich.
Nie bardzo mogę przekonać się do Senjutsu. Lost in a lost world i The Death of Celts również szczególnie dupy mi nie urywają, jednak czasem miło mi je słyszeć, a Senjutsu wydaje mi się jakieś takie kwadratowe pod każdym względem. Niby nie jest to zły kawałek, nie zatykam uszu gdy mi się odtworzy, nie nazwałabym jej słabym utworem, ma w sobie jakiś potencjał i bardzo podoba mi się kilka momentów, ale po pierwsze w ogóle nie pasuje mi na opener, a po drugie mimo paru naprawdę dobrych momentów zawsze strasznie mi się dłuży i trochę męczy. Nie porwała mnie do tej pory, ale może jeszcze kiedyś wpadnie mi w ucho.
I am the man who walks alone.
- primemover
- -#Prisoner

Genialny kawałek; można go sobie włączyć przed bitwą a potem umrzeć bohaterską śmiercią .
Dla mnie Writing on The Wall jest taki sobie chociaż z czasem go zaakceptowałem.
Może faktycznie najgorszy jest Death of the Celts gdzie zaczyna się świetnie a potem zaczynają coś grać i za bardzo nie wiadomo po co .Idealny moment na pójście siku podczas odsłuchu,
Lost in a Lost World oraz Death of the Celts . Przeciętny jest też Time Machine ale ratuje go druga część utworu.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Album niezwykle równy i genialny muzycznie. Ale na sile @ nadal Lost lub Days.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Jak dla mnie "Death of the celts", to zdecydowanie najsłabszy numer, trochę dziwne że napisany przez Steve, zwłaszcza że pozostałe dwa ostatnie kolosy to jedne z mocniejszych stron albumu, a tu taka dysproporcja. The time machine ma fajny wstęp w postaci tajemniczego wokalu, mega to wyszło, dalej jest już niestety gorzej. Natomiast "Lost in a_lost world" to jeden z lepszych numerów na płycie niż gorszych, jest dość oryginalny, chodź zapewne dla niektórych trudny w odbiorze.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Najlepszy wybór najgorszych kawałków, u mnie taki sam.
chłop w pierwszym poście odpowiedź z chataGPT przepisał, a na koniec wrzucił jakiś randomowy link XD Doceniam sprytlonders22 pisze: ↑pn lis 10, 2025 12:14 am Cześć wszystkim!
Długo myślałem nad tym wątkiem dotyczącym najgorszego utworu na albumie Senjutsu i oto kilka moich przemyśleń:
Moja typologia „słabszego” kawałka
Dla mnie „najgorszy” to niekoniecznie ten technicznie najgorszy, ale ten, który:
Wyróżnia się negatywnie na tle pozostałych utworów — albo stylistycznie odstaje, albo brakuje mu „tego czegoś”.
Nie zapada w pamięć lub powoduje, że słuchasz go z lekkim obojętnym nastawieniem — mimo, że musisz.
W kontekście całości albumu sprawia wrażenie „wypełniacza” albo czegoś, co po prostu jest, a mogłoby być lepiej.
Mój kandydat
Po kilkukrotnym przesłuchaniu stawiam na Death of the Celts.
Oto dlaczego:
Ten utwór ma chyba najwięcej elementów, które mnie „wyrzucają” ze słuchania — trochę przeciągnięte, momentami brakuje mu dynamiki, i choć są solówki, to niekoniecznie porywające.
W porównaniu z resztą krążka wypada na tle innych kompozycji mniej wyrazisty — zwłaszcza gdy porównać go z kawałkami, które mają silniejszą strukturę lub hooki.
Oczywiście — to subiektywna opinia i rozumiem, że dla innych może być faworytem albo „środkiem” płyty, a nie słabym ogniwem.
https://magfin.pl/pl/obsluga-cudzoziemc ... ydenta-ue/
Wróciłem do Senjutsu po dłuższym czasie i muszę napisać, że wybór najsłabszego utworu jest naprawdę ciężki, bo i kandydatów zbyt wielu.
Ale po zastanowieniu głos na The Parchment.
Jakbym miałbym zrobić ranking FLOP3, to znalazłyby się jeszcze Death Of Celts i The Time Machine.
Ale po zastanowieniu głos na The Parchment.
Jakbym miałbym zrobić ranking FLOP3, to znalazłyby się jeszcze Death Of Celts i The Time Machine.