Avenged Sevenfold

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Re: Avenged Sevenfold

Post autor: Zajzajer »

Still Reigning...
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Darsky stwierdził, że nie zna A7X, nawet nie wie, czym jest ten twór ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Rzeczywiście jest Call of Duty :D
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

nugz pisze: pt gru 05, 2025 8:58 am Darsky stwierdził, że nie zna A7X, nawet nie wie, czym jest ten twór ;)
A kim jest Darsky?
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Caracalized pisze: pt gru 05, 2025 12:54 pm
nugz pisze: pt gru 05, 2025 8:58 am Darsky stwierdził, że nie zna A7X, nawet nie wie, czym jest ten twór ;)
A kim jest Darsky?
Człowiekiem z bardzo wysokim czołem, i jeszcze wyższym mniemaniem o sobie ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

O, to trochę jak Rojek, a przynajmniej część z wysokim czołem się zgadza xD
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

typ ma 1,4 mln na fb, a A7X 15-16 milionów, wiec moze sobie moze miec wysokie mniemanie :)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nergal to jeden z największych buców i gburów chyba w ogóle w całej muzyce.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Widziałem go raz na żywo, chyba na jakimś Soni na małej scenie, no nie moja muza, wolę Vader z takich polskich popularnych metalowych kapel.

A o nowym kawałku wypowiem się może później, bo teraz słucham czegos innego :)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
johnny_o

Nie no, nie obrażajcie Adasia - Artur Rojek chuj i gnojek, zupełnie inny rząd wielkości, tzn. małości. Rozumiem że Vorgel miał sprzedane płyty, a Invader followersów w socialach, ale jedno i drugie świadczy tylko i wyłącznie o jednym.
nugz
SMERF MARUDA

Ale przecież nie musi znać A7X czy Sleep Token, w czym problem? :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nergal to jest przede wszystkim biznesmen i trzyma rękę na pulsie... Albo mu po prostu nie zaświtało w głowie, albo kłamał ;) Sorry, ale jeśli jest się muzykiem tego rodzaju, to dobrze się wie, kto jest kim, jeśli chodzi o większych graczy. Nawet, jeśli to nie jest jego muzyczna bajka.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Dobra to moja krótka opinia o najnowszym utworze - ''Magic'' :

Nie jest źle, brzmi to trochę jak odrzut z ostatniej płyty, mnie ten wokal trochę Cosmic/We Love You przypomina i Mr. Bungle nawet, trochę słaby miks, czekam na poprawioną wersję, bas słabo słychać, ten utwór ma potencjał jak się w niego wgryzie, myślę, że był gotowy już dawno, bo Matt teraz nie jest w jakiejś dobrej formie i nie może jeszcze śpiewać, najbliższe koncerty w ameryce południowej i środkowej na początku przyszłego roku, jestem ciekawy w jakiej dyspozycji będzie i czy zagrają ten utwór. Ocena 8 albo 8,5/10 może chwilowa podnieta, ale znając moją szajbę na A7X nie wiem czy jest jakiś utwór który ma mniej niż 7,5 :) Jedno wiem na pewno z tej serii CoDutowych piosenek jest jedną z dwóch najsłabszych. Refren całkiem spoko, posłucham jeszcze jakieś 20 minut dziś i na razie tyle na dziś, na spokojnie.
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Szkoda, że nie ma tego kawałka na spotify, bo bym go posłuchał jeszcze przed pracą, więc najwyżej ogarnę go jutro już albo może w robocie znajdę czas na posłuchanie tego i w ogóle jakiejś innej muzy, bo szkoda mi słuchawek na jeden utwór wyciągać.

No i bez zaskoczenia, Avenged Sevenfold jest moim najczęściej słuchanym wykonawcą w tym roku według spotify wrapped, Current 93 na drugim miejscu, a na trzech pozostałych Eyehategod, Judas Priest i Public Image Ltd.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Magic jest już we wszystkich serwisach streamingowych i jest też lyric video zaraz będzie słuchane
Still Reigning...
nugz
SMERF MARUDA

Nie mogę słuchać tego nowego numeru, sorry :)
Może dlatego, że nie gram już w CoD :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: pt gru 05, 2025 1:55 pm Nergal to jest przede wszystkim biznesmen i trzyma rękę na pulsie... Albo mu po prostu nie zaświtało w głowie, albo kłamał ;) Sorry, ale jeśli jest się muzykiem tego rodzaju, to dobrze się wie, kto jest kim, jeśli chodzi o większych graczy. Nawet, jeśli to nie jest jego muzyczna bajka.
W komentarzach na facebooku czytałem, że przy premierze jakieś płyty Avenged Sevenfold kilka lat temu w Teraz Rock był pozytywny, obszerny komentarz Nergala. XD
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Uwielbiam takie specyficzne Avenged Sevenfold, jak przyszłe dokonania nadal mają być tak eksperymentalne i niekonwencjonalne to z chęcią je przytulę, ale wychodzi na to, że kolejny album raczej nie będzie powrotem do przysłowiowych korzeni i to mnie właściwie cieszy, ten zespół na tym etapie mógłby nagrać jakiś niespodziewany highlight w swojej karierze, bo nie starają się na siłę trzymać stylistyki z City of Evil czy Nightmare, tylko robią to co chcą, a z przynajmniej artystycznego punktu widzenia takie coś często potrafi działać na korzyść - przynajmniej nie chcą skończyć jak kolejne Iron Maiden :mryellow: Moim zdaniem ten kawałek nigdzie by się nie podpiął na Life Is But a Dream, bo brakuje mi w nim vibe'u tamtych utworów, ale może to przez tę lołfajową produkcję? W każdym razie, to na razie jeden z moich ulubionych niealbumowych wałków. Jest nieco przytłumiony i dziwny, ale to mi się w nim podoba.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

M. Shadows już dawno w wywiadach mówił, że każda kolejna płyta będzie inna, mnie też się podoba kierunek jaki obrali. Nie zostaną ani drugim Maiden ani drugim DT, po wydaniu The Stage - Zacky stwierdził, że sukcesu Metalliki też raczej takiego wielkiego nie zrobią. Cieszę się tym co jest. Super, że Ci się podoba :)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
johnny_o

Jaki kraj, takie Turbo :lol:
ODPOWIEDZ