03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Yes. I see its taken away again from the app now. Probably to fill in the last bands, and the winners of Road To Mystic.
Thanks, I'll keep the app on my phone then.
Updated schedule back in the app.
Co za debil układał ten rozkład. Pełno nakładających się występów.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Jestem tylko w czwartek, planuje taki rozkład dnia: Overkill, Anthrax, Cavalera, Megadeth, Blood Incantation.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Heathen?????
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Emilio
- -#Lord of the flies

Od początku planowałem max 5 koncertów, choć nie wiem czy i te 5 będzie mi się chciało xd Ale plan oczywiście może ulec zmianie. Szkoda mi troche Marduka, bo jestem ich fanem od zawsze a koliduje mi z Anthrax. Ale cóż, widziałem ich więcej razy niż Anthrax, więc wolę zobaczyć nowojorczyków jeśli mam wybierać.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Sprawdziłem sobie rozpiskę. Mam dalej mieszane uczucia co do tego, że organizatorzy chyba wzięli sobie mocno do serca komentarze z poprzednich lat, że Warm-up Day jest najlepszym dniem festiwalu, że teraz postanowili zrobić go zdecydowanie najsłabszym. Na pewno chętnie obczaję Się Feet Under i pewnie drugi raz A. A. Williams, bo koncert w VooDoo był fajny, ale to tyle, reszta na zasadzie "co się trafi". Natomiast w czwartek i piątek od 17 do 1:30 praktycznie bez przerwy jest coś dobrego, więc ciekawe ile będę miał siły, aby to wszystko zobaczyć.
Kanonenfieber on warm-up is recommended.
Looks like Mystic gonna be all sold out and packed this time. Has it ever sold this well before?
Thursday: Sold out
Friday: Sold out
Thursday/Friday: Sold out
Vip: Sold out
4 day with warm-up: Sold out
Friday/Saturday: Last tickets
3 day: 88%
Saturday: 87%
Thursday: Sold out
Friday: Sold out
Thursday/Friday: Sold out
Vip: Sold out
4 day with warm-up: Sold out
Friday/Saturday: Last tickets
3 day: 88%
Saturday: 87%
All that bitchin' and whinin' - all in vain 
To zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu z tym nowym rozstawieniem scen, ale przeprowadzka ze stoczni wydaje się chyba nieunikniona.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Schizoid, cut the bs you pussy-ass poser and GTF outta here!

Czyli pewnie teren przy stadionie.𝟮𝟬𝟮𝟲 Po raz ostatni zapraszamy do Stoczni
𝟮𝟬𝟮𝟳: Zostajemy w Gdańsku - nowe miejsce, nowe możliwości!
Większości z was spodziewała się tej wiadomości, dziś możemy ją potwierdzić – w tym roku po raz ostatni zapraszamy was na Mystic Festival do Stoczni. Dobrze nam służyła, ale chcemy rosnąć i rozwijać formułę festiwalu, zatem czas wypłynąć na szerokie wody… Zostajemy w Gdańsku, ale od 2027 roku festiwal odbywał się będzie w nowym miejscu. Szykujemy dla was nowe otwarcie z wielkim hukiem! O szczegółach poinformujemy w najbliższym możliwym terminie.![]()
Pewnie tak. To już wolę ciasną stocznię. Przynajmniej jest ciekawa atmosfera.
Pomimo wad związanych z obecnym venue (które, nie ukrywajmy, wynikają też z nie najlepszego rozplanowania imprezy) jest to przykra wiadomość. Festiwal ma swój klimat, zdążył sobie wyrobić jakiś image wśród koncertowiczów, miejscówka unikatowa. Tak patrzę po fotkach domniemanego nowego miejsca i wygląda to słabo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wiadomo, że pozwoli to na zwiększenie frekwencji, skoro teraz, przy tak krytykowanym line-upie i headlinerach, są sold outy. U Podsiadły tak to wyglądało:

- Recit The Thornographer
- -#Assassin

To się ucieszą w tym jedynym hotelu, który jest nieopodal stadionu 
Ja się cieszę, że Gdańsk. Stocznia fajna, ale cóż, faktycznie dobrnęli do ściany.
Ja się cieszę, że Gdańsk. Stocznia fajna, ale cóż, faktycznie dobrnęli do ściany.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- Shedao Shai
- -#Nomad

Elegancko.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tyle, że traci się koncerty przez ta miejscowke. Co z tego, że Stocznia ma klimat, skoro odpada x zespolow?
Bardzo dobra decyzja, czuje ze w tym roku bedzie tragicznie ze scenami poza mainem. Dobrze, że interesuje mnie tylko barierka na Megadeth.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy