Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Generator generatorem, ale w ostatnich latach mamy m.in. : Carpe Diem, Pilgrimage, Lady in Gray, Mme oraz 1066. Poza Judas Priest żadna ze starych załóg hm nie nagrywa w ostaniej dekadzie tak dobrych numerów.
No i na pierwszy rzut ucha produkcja mniej typowa dla Sneapa. Też dobrze!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Umknął mi wczoraj ten wpis. Zaśmiane potężnie xDgumbyy pisze: ↑śr wrz 02, 2026 6:21 pm Nowy numer Saxon? Majestatyczny i soczysty riff, świetny wokal Biffa (opowiadający historię), nośny refren, sekcja elegancko wspierająca i wypełniając przestrzeń między gitarami i wokalem, przyjemne sola osadzone w numerze, zero przynudzania - max 5 minut numer.
Dobra, idę słuchać![]()
i jeszcze Madame Guillotine!!!krusejder pisze: ↑czw wrz 03, 2026 8:02 am Generator generatorem, ale w ostatnich latach mamy m.in. : Carpe Diem, Pilgrimage, Lady in Gray, Mme oraz 1066. Poza Judas Priest żadna ze starych załóg hm nie nagrywa w ostaniej dekadzie tak dobrych numerów.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Nowy kawałek generyczny, ale niczego innego się nie spodziewałem. Na szczęście wykonanie na wysokim poziomie, co odróżnia Saxon od Maiden. Słucha się ok.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Saimon1995
- -#Moderator

Bardzo podoba mi się tytułowiec. Wwierca się w głowę. I o to chodzi. Saxon nie zwalnia tempa i wciąż daje radę.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Napiszę z perspektywy nie fana, bo dałem szansę kolejny raz. Na moje gusta strasznie bez ikry ten kawałek, kojarzy mi się z rytmem, w którym babcia miesza zupę na niedzielne pierwsze danie. Patrzę w piosenkach na teksty i nie będę ukrywał, że on mnie sprowokował do wyrażenia opinii, bo jest napisany chyba na kolanie przy braku pomysłów
Czy drugi singiel to będą Bogowie Egiptu? The gods of Egypt, they rush over the sands... Jeju, kiedyś metal to był ogień, a teraz takie puste frazesy bez treści.
Jeszcze w pakiecie okładka zupełnie jak nie ich, gdyby tam było logo Amon Amarth to bym się nie zdziwił. Dziwne.
Jeszcze w pakiecie okładka zupełnie jak nie ich, gdyby tam było logo Amon Amarth to bym się nie zdziwił. Dziwne.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ja wiem że wolisz jak babcia zarzyna świnię na drugie danie, ale to jest standardowy kawałek dla Saxon w XXI wieku - kochaj albo rzuć. Choć tekst jest akurat ponadprzeciętny - fajny klimat z kilkoma bardzo zgrabnymi frazami. O co chodzi z tym Egiptem? Że też wybrałeś sobie akurat ten numer żeby ponarzekać... Pustych frazesów brak, metal to nie tylko szatan ale o tym chyba wiesz.
Okładka nietypowa dla Saxon i generyczna, ale kwestia gustu - o wspólnym generatorze z AA już wspominałem.
Okładka nietypowa dla Saxon i generyczna, ale kwestia gustu - o wspólnym generatorze z AA już wspominałem.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Metal to zawsze były piosenki o dupie Maryni, a jeśli nie, to były to chwalebne wyjątki.Recit The Thornographer pisze: ↑pt wrz 04, 2026 12:18 pm Jeju, kiedyś metal to był ogień, a teraz takie puste frazesy bez treści.
Okładka akurat słaba, zwłaszcza w czasach przesytu wszelkimi pompowanymi nordyckimi treściami.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Wiem, że są gorsze teksty w metalu, ale przecież nie chodzi o równanie w dół. W tym tekście nie ma nic, a już liryki Iron Maiden z ostatnich płyt to przy tym dzieła wybitne. Muzycznie zresztą też (wspominam o tym, bo czasami Saxon jest pokazywany jako dobry przykład). Ale co kto lubi, przecież jak Wam się podoba to spoko i nic mi do tego 
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
A to dopiero początek zaletRecit The Thornographer pisze: ↑pt wrz 04, 2026 12:18 pm ten kawałek, kojarzy mi się z rytmem, w którym babcia miesza zupę na niedzielne pierwsze danie
www.MetalSide.pl