2-3/10/2026 - Mostly Autumn - Zabrze

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

2-3/10/2026 - Mostly Autumn - Zabrze

Post autor: paulek »

Mostly Autumn Weekend!
Dopytywaliście jaki zespół w tym roku zaprosimy do Zabrza na weekend, odpowiadaliśmy między wierszami, wybaczcie nam! Tym bardziej cieszymy się, że możemy podzielić tą informacją już oficjalnie:
MOSTLY AUTUMN WEEKEND 02-03.10.2026!
Jak zwykle od 2024 roku na naszych weekendach będą czekać na Was:
- sesje zdjęciowe z zespołem
- sesja Q&A
- Meet & Greet
- dedykowane gadżety
- wyjątkowe dedykowane na każdy koncerty z różnymi repertuarami
W tym roku zaprosiliśmy też specjalnych gości – pierwszego dnia zagrają Kanadyjczycy z Red Sand, a drugiego dobrze znana ekipa z Niderlandów – Leap Day!
Kiedy?
02-03.10.2026
Gdzie?
CK Wiatrak, Zabrze
Ceny biletów:
I pula:
dzień pierwszy – 169zł
dzień drugi – 199zł
karnet dwudniowy – 329zł
II pula:
dzień pierwszy – 199zł
dzień drugi – 229zł
karnet dwudniowy – 369zł
Czekamy na Was!
Bilety na:
IndependentMusicMarket.com
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 2-3/10/2026 - Mostly Autumn/Zabrze

Post autor: johnny_o »

Widziałem wczoraj baner na Wishbone Ash, ale dopiero teraz się zorientowałem że to jest nazwa zespołu a nie festiwalu związana z październikiem, bo nie znałem wcześniej nawet z nazwy XD Kapitalna sprawa dla fanów, zazdro i grzecznie czekam na WA w tej formule. Może w przyszłym roku, po sporym sukcesie tych czterech lutowych gigów u nas?
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 2-3/10/2026 - Mostly Autumn - Zabrze

Post autor: Shedao Shai »

Fajen. Może wpadnę.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

po tego typu imprezach z Pendragonem i IQ przynajmniej zapiszę w kalendarzu tę opcję
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Też nie słyszałem wcześniej tej nazwy, no ale w progu to nie siedzę specjalnie. Fajna inicjatywa z tymi weekendami, oby się utrzymała.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mamy również ważną informację dotyczącą drugiego dnia wydarzenia.
Ze względu na problemy zdrowotne jednego z członków Leap Day, nastąpiła zmiana zespołu supportującego. Gościem Mostly Autumn będzie zespół Beyond The Event Horizon – polska formacja działająca od 2010 roku, eksplorująca muzyczne obszary na pograniczu ambientu, post-rocka
i prog-rocka, z wyraźnym ciężarem rockowym i metalowym.

Ich muzyka balansuje na granicy napięcia i przestrzeni – narastające warstwy dźwięku, rozpadające się struktury i atmosfera kojarząca się
ze zbliżaniem do czarnej dziury. Nie bez powodu ich twórczość bywa określana jako ścieżka dźwiękowa do filmu.

Wierzymy, że Beyond The Event Horizon będzie bardzo ciekawym wstępem do drugiego dnia Mostly Autumn Weekend i doskonale wpisze się w jego atmosferę. Pierwszego dnia rozgrzeje Was bez zmian Red Sand!
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

życie ... szkoda że Leap Day wypadł, właśnie po tym jak posłuchałem ich najnowszego dzieła i stwierdziłem, że jest bardzo OK
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Mimo olbrzymich życiowych zakrętasów, niemal na bank będę.....
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

oby wszystko Ci się udało! Zwłaszcza pokonanie tych zakrętasów
janbigos
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: janbigos »

Mega szkoda z Leap Day. O ile Red Sand się jakoś pojawia u nas czasem to oni rzadko. Dla mnie samo Mostly Autumn sprawia, że to jest najbardziej wyczekiwany przeze mnie weekend z tych trzech ostatnich, a te supporty były bardzo dużo wartością dodaną. Spora strata dla tego eventu no ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Spoiler alert, podali że w przyszłym roku będzie znowu weekend Pendragona. Pażdziernik, o ile dobrze usłyszałem to 15-16 we wrocławskim A2.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Shedao Shai pisze: ↑pt paź 02, 2026 9:55 pm Spoiler alert, podali że w przyszłym roku będzie znowu weekend Pendragona. Październik, o ile dobrze usłyszałem to 15-16 we wrocławskim A2.
Ja tam słyszałem, że Warszawa Gocław
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Terminal Kultury Gocław
;)

Są powody do mruczenia
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

a 2028 Pendragon z orkiestrą symfoniczną prawdopodobnie filharmonia w Bydgoszczy...
Pierwszy dzień Mostly Autumn bardzo fajny, najpierw Red Sand zadziwiająco dobrze, a główne danie ponad 2 godzinne zagrane bardzo mocno wręcz hard rockowo. Flet robił klimat....
Po koncercie tradycyjnie spotkanie z zespołem, podpisy, plakaty pogaduchy tradycyjnie już. Jutro zespół zapowiada całkiem inną setlistę..... ciekawe :wink:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No to dość kiepsko usłyszałem, ale jak Wawa to przynajmniej będę mógł z czystym sumieniem odpuścić.

Ciekawe co jutro z tą setlistą. Dziś mieliśmy taką standardową, jak wszędzie, więc jeśli jutro ma być inna, to się szykuje gratka dla fanów deep cutów. Ale ja się cieszę, że wybrałem piąteczek. Bardzo fajny koncert.
janbigos
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: janbigos »

Kapitalny koncert. U mnie drugi najlepszy w tym roku po Waterboysach i w sumie najlepszy na jakim byłem z Zabrzu
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mogę się podpisać pod oceną. Ścisła czołówka koncertów AD 2026
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No i wróciłem z drugiego koncert Mostly Autumn w ramach weekendu z tym zespołem. No i cóż.... jeśli wczoraj było dobrze to dzisiaj zdecydowanie lepiej. Setlista całkowicie inna, grania tak z 2godziny i jakieś 10 minut. Wspaniałe granie na bis Comfortably Numb w fajnej wersji....
Potwierdził dziś szef Independentu, ze za rok weekend w Warszawie 14-15 październik z zespołem na P... :wink:
ODPOWIEDZ