Nowy album Iron maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Nowy album Iron maiden
A myślałeś, że na Dance Of Death umieszczą akustyczny kawałek, albo epickie dzieła na miarę Rime Of The Ancient Mariner - do tego z orkiestrą?

poczekałbym z naszymi rozmowami do jesieni, gdy będzie już po trasie. Zobaczymy w jakiej panowie są kondycji, może Harris udzieli jakiegoś wywiadu. I wtedy będzie można dyskutować. A oczekuje czegoś bardzo fajnego, z rozmachem i siłą.
chodziło mi o Maidena ogólnie i ich sposób grania 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Wicker, akurat IM to jeden z bardziej rpzewidywalnych zespołów świata
Cóż z tego, że na 7th sonie mamy syntezatory, a na DoD orkiestrę? Przecież wszystkie te płyty obsłużone sa tymi samymi patentami, które powoli zaczynają nudzić.
Panowie z IM muszę się bardzo postarać, by następna płyta była po prostu dobra. Bo mi ( i baaaardzo wielu osobom) cierpliwość zaczyna się powoli kończyć.
Panowie z IM muszę się bardzo postarać, by następna płyta była po prostu dobra. Bo mi ( i baaaardzo wielu osobom) cierpliwość zaczyna się powoli kończyć.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ale z drugiej strony, jakie byłyby narzekania gdyby na następnym albumie zaprezentowali całkowity odskok stylistyczny od dotychczasowej twórczości.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Jeśli mieliby nagrać płytę dobrą, to czy wazne jest jak duży odskok stylistyczny zrobią?
A niech nagraja w całości akustyczną płytę, oby tylko mi się jej dobrze słuchało
A niech nagraja w całości akustyczną płytę, oby tylko mi się jej dobrze słuchało
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Większość fanów zapewnw chce muzyki takiej jaka już była, i zapewne Harris nie odwróci się od tego co mówią fani. Najbardziej się właśnie obawiam, że utwór akustyczny był najodważniejszym eksperymentem brzmieniowym na jaki się odważyli.świnka666 pisze:Jeśli mieliby nagrać płytę dobrą, to czy wazne jest jak duży odskok stylistyczny zrobią?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Maideni mają swój specyficzny styl i na pewno go nie zmienią. Po prostu DOD zaskoczył wszystkich, którzy czekali na BNW II.świnka666 pisze:Wicker, akurat IM to jeden z bardziej rpzewidywalnych zespołów świataCóż z tego, że na 7th sonie mamy syntezatory, a na DoD orkiestrę? Przecież wszystkie te płyty obsłużone sa tymi samymi patentami, które powoli zaczynają nudzić.
hm...nowy album...brzmi niezle. No bardzo fajnie jakby byly dodatki symfoniczne. Osobiscie chcialbym aby albumik był podobny do 2 pierwszych wydawnictw Dziewicy
-
paulek
- -#Lord of the flies

Trochę Cię mało rozumię, dodatki symfoniczne i baardzo surowe wręcz jeszcze"niedorobione" brzmienie z pierwszych dwóch płyt IM ale może ja się nie znam... 
- journeyman
- -#Wrathchild

oh żeby to było połaczenie DoD z BNW.... mistrzostwo 
mozliwe ze ukaże się 06/06/06
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

No jak chcą nową płytę, to niech chociaż okładkę zrobią na stary ich styl. A nie jak na DOD jakaś taka komputerowa fikcja 
oj paulek paulek
chodzi mi o to ze chcialbym kompozycje w stylu Prowler czy Iron maiden i mroczne ballady jak Remember tomorow
Sokowaty pisze:...mroczne ballady...
-
Deleted User 1499
podobno nowy album ma byc konceptem jak SSOASS.
Byłoby super bo 06.06 mam urodzimyjourneyman pisze:oh żeby to było połaczenie DoD z BNW.... mistrzostwo
UpTheIrons
Ale teraz jestem Ciekaw jedego. Mianowicie wywiadu Bruce'a w nowym Teraz Rock'u. Jestem ciekaw co będzie mówił. Jest też nagłówek "Iron Maiden a sprawa Polska" Ciekawy jestem tego bardzo. Może poruszy temat dlaczego Maiden miało 9 letnią przerwę w występach w Polsce.

UpTheIrons
-
Lomion
Swoją drogą , to na DOD poszli drogą z BNW. MYślę, że symfoniczny album to ciekawe rozwiązanie. Wiem jedno Maiden nie partolą roboty. Warto zauważyć, że Bruce jest w świetnej formie głosowej i trzymać kciuki by takową dotrzymał do nowego albumu.
K...a , żałuję, że nie byłem w Chorzowie.....
K...a , żałuję, że nie byłem w Chorzowie.....
Bonzo napisał:
Kazdy moze tak to ująć
Ja chcialbym zeby plytka miala szybkie utworki typu Wasted years, Out os the silent planet czy Troper i "mroczne ballady"jak Remember tomorow, Strange world
No co ?Shocked wow to było mocne
Ja chcialbym zeby plytka miala szybkie utworki typu Wasted years, Out os the silent planet czy Troper i "mroczne ballady"jak Remember tomorow, Strange world
Ukazały sięinformacje, że ten album ma być konspekt - albumem, - nie wiem na ile to poważnie traktować. ale wtedy to będzie siezdecydowane równił od DOD i BNW bo przecież żaden z nich takim nie jest.
A propos terminu wydania tego albumu to nic nie jest pewne, być moze już coś mająnagrane zaplanowane itd. ale wydaje mi się że zaczekją z wydaniem do jesieni przyszłego roku.
A propos terminu wydania tego albumu to nic nie jest pewne, być moze już coś mająnagrane zaplanowane itd. ale wydaje mi się że zaczekją z wydaniem do jesieni przyszłego roku.
pippen