Nowy album Iron maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Nowy album Iron maiden

Post autor: WICKER MAN »

A myślałeś, że na Dance Of Death umieszczą akustyczny kawałek, albo epickie dzieła na miarę Rime Of The Ancient Mariner - do tego z orkiestrą? :P :)
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

poczekałbym z naszymi rozmowami do jesieni, gdy będzie już po trasie. Zobaczymy w jakiej panowie są kondycji, może Harris udzieli jakiegoś wywiadu. I wtedy będzie można dyskutować. A oczekuje czegoś bardzo fajnego, z rozmachem i siłą.
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

chodziło mi o Maidena ogólnie i ich sposób grania 8)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Wicker, akurat IM to jeden z bardziej rpzewidywalnych zespołów świata :) Cóż z tego, że na 7th sonie mamy syntezatory, a na DoD orkiestrę? Przecież wszystkie te płyty obsłużone sa tymi samymi patentami, które powoli zaczynają nudzić.
Panowie z IM muszę się bardzo postarać, by następna płyta była po prostu dobra. Bo mi ( i baaaardzo wielu osobom) cierpliwość zaczyna się powoli kończyć.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Ale z drugiej strony, jakie byłyby narzekania gdyby na następnym albumie zaprezentowali całkowity odskok stylistyczny od dotychczasowej twórczości.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Jeśli mieliby nagrać płytę dobrą, to czy wazne jest jak duży odskok stylistyczny zrobią?
A niech nagraja w całości akustyczną płytę, oby tylko mi się jej dobrze słuchało :)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

świnka666 pisze:Jeśli mieliby nagrać płytę dobrą, to czy wazne jest jak duży odskok stylistyczny zrobią?
A niech nagraja w całości akustyczną płytę, oby tylko mi się jej dobrze słuchało :)
Większość fanów zapewnw chce muzyki takiej jaka już była, i zapewne Harris nie odwróci się od tego co mówią fani. Najbardziej się właśnie obawiam, że utwór akustyczny był najodważniejszym eksperymentem brzmieniowym na jaki się odważyli.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

świnka666 pisze:Wicker, akurat IM to jeden z bardziej rpzewidywalnych zespołów świata :) Cóż z tego, że na 7th sonie mamy syntezatory, a na DoD orkiestrę? Przecież wszystkie te płyty obsłużone sa tymi samymi patentami, które powoli zaczynają nudzić.
Panowie z IM muszę się bardzo postarać, by następna płyta była po prostu dobra. Bo mi ( i baaaardzo wielu osobom) cierpliwość zaczyna się powoli kończyć.
Maideni mają swój specyficzny styl i na pewno go nie zmienią. Po prostu DOD zaskoczył wszystkich, którzy czekali na BNW II. ;) Płyta nawiązywała bardziej do albumów z Blaze'm niz do swojej poprzedniczki. Ciekawe jak będzie tym razem... Jak mówił sam Bruce - jego solowy Tyranny Of Souls powinien spodobać się tym fanom Maiden, którzy kochają Brave New World. Czyżby więc i kolejna płyta Maiden miała mieć zbliżone brzmienie do tego albumu? Myślę, że wszystko okaże się dopiero w listopadzie kiedy Panowie zaczną pisać nowe utwory. W tej chwili pewnie nawet sam zespół nie wie co z tego wyjdzie. :)
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

hm...nowy album...brzmi niezle. No bardzo fajnie jakby byly dodatki symfoniczne. Osobiscie chcialbym aby albumik był podobny do 2 pierwszych wydawnictw Dziewicy
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Trochę Cię mało rozumię, dodatki symfoniczne i baardzo surowe wręcz jeszcze"niedorobione" brzmienie z pierwszych dwóch płyt IM ale może ja się nie znam... :wink:
Awatar użytkownika
journeyman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: journeyman »

oh żeby to było połaczenie DoD z BNW.... mistrzostwo ;)
mozliwe ze ukaże się 06/06/06 8)
Moments wasted, isolated, time escaping, endless sacrifice.
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

No jak chcą nową płytę, to niech chociaż okładkę zrobią na stary ich styl. A nie jak na DOD jakaś taka komputerowa fikcja :wink:
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

oj paulek paulek :) chodzi mi o to ze chcialbym kompozycje w stylu Prowler czy Iron maiden i mroczne ballady jak Remember tomorow
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

Sokowaty pisze:...mroczne ballady...
:shock: wow to było mocne
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

podobno nowy album ma byc konceptem jak SSOASS.
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

journeyman pisze:oh żeby to było połaczenie DoD z BNW.... mistrzostwo ;)
mozliwe ze ukaże się 06/06/06 8)
Byłoby super bo 06.06 mam urodzimy :twisted:
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Ale teraz jestem Ciekaw jedego. Mianowicie wywiadu Bruce'a w nowym Teraz Rock'u. Jestem ciekaw co będzie mówił. Jest też nagłówek "Iron Maiden a sprawa Polska" Ciekawy jestem tego bardzo. Może poruszy temat dlaczego Maiden miało 9 letnią przerwę w występach w Polsce. :lol: :twisted:
UpTheIrons
Lomion

Post autor: Lomion »

Swoją drogą , to na DOD poszli drogą z BNW. MYślę, że symfoniczny album to ciekawe rozwiązanie. Wiem jedno Maiden nie partolą roboty. Warto zauważyć, że Bruce jest w świetnej formie głosowej i trzymać kciuki by takową dotrzymał do nowego albumu.
K...a , żałuję, że nie byłem w Chorzowie..... :roll:
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Bonzo napisał:
Shocked wow to było mocne
No co ? :) Kazdy moze tak to ująć

Ja chcialbym zeby plytka miala szybkie utworki typu Wasted years, Out os the silent planet czy Troper i "mroczne ballady"jak Remember tomorow, Strange world
pippen
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: pippen »

Ukazały sięinformacje, że ten album ma być konspekt - albumem, - nie wiem na ile to poważnie traktować. ale wtedy to będzie siezdecydowane równił od DOD i BNW bo przecież żaden z nich takim nie jest.

A propos terminu wydania tego albumu to nic nie jest pewne, być moze już coś mająnagrane zaplanowane itd. ale wydaje mi się że zaczekją z wydaniem do jesieni przyszłego roku.
pippen
ODPOWIEDZ