Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Post autor: jesper »

... no tak ... sęk w tym czy to co jutro znajdzie sie w rozpisce trasy, będzie listą ostateczną i zamkniętą ... może być tak że Polska nie znajdzie sie na liście teraz ale może zostanie dopisana za miesiąc etc. oczywiście mówię tutaj o jakimś skrajnym przypadku jednak weźmy pod uwagę trasę w 2003 roku kiedy to koncert Iron maiden został z powodu probemu z gradłem Dickinsona przeniesiony na późniejszy termin i to w dodtaku w całkiem inne miejsce ... pierwotnie koncert miał się odbyc w "Spodku" a po przeniesieniu miał miejsce we Wrocławiu ... krótko mówiąc wierzę że Polska znajdzie się w rozpisce już 6 marca ...
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

WICKER MAN pisze:Niestety jest już wyprzedany...
Deeeemmm ;) A Alborg??
WICKER MAN pisze:Poczekajmy do jutra na rozpiskę i będziemy kombinować.
Mnie sie wydaje tak jak Jesper pisze, ze nawet jesli stwierdza ze to ostateczna rozpiska to zawsze moga cos dodac pozniej zgodnie z zasada: nigdy nie mow nigdy ;)
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Steve, could You tell us something about dates and places of gigs :?:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

ja tam nie wierze ze jutro bedzie ostateczna rozpiska.Do pazdziernika jeszcze kupa czasu i moze sie pare terminow zmienic.Takze nawet jezeli jutro nie ujrzymy polski w rozpisce to i tak bede mial nadzieje ze nas odwiedza
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Teoretycznie zawsze moga dopisac. W praktyce, duzym utrudnieniem jest wcisniecie dodatkowego kraju miedzy dwa inne nie powodujac niebezpieczenstwa ze caly sprzet nie dojedzie na czas. Wszystko zalezy od tego gdzie i jak dlugie beda przerwy miedzy poszczegolnymi koncertami.

Co mnie bardziej martwi to predkosc w jakiej sprzedawane sa bilety. Zanim sie zdecyduje gdzie pojechac na koncert to juz wszystko bedzie wyprzedane :)
Can The End Be At Hand?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja kupuje bilet od razu.Bede musial sie chyba pozegnac z jakims sprzetem w domu :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Szymon pisze:Deeeemmm ;) A Alborg??
Jeszcze nie. Ale nie wiem czy to nie ciut za daleko. ;) Trzeba by obadać ile się tam jedzie.
Szymon pisze:
WICKER MAN pisze:Poczekajmy do jutra na rozpiskę i będziemy kombinować.
Mnie sie wydaje tak jak Jesper pisze, ze nawet jesli stwierdza ze to ostateczna rozpiska to zawsze moga cos dodac pozniej zgodnie z zasada: nigdy nie mow nigdy ;)
Tym razem jest dokładnie podane - będzie to pełna rozpiska trasy. Zresztą zobaczymy czy będzie jeszcze miejsce na ewentualne dodatkowe gigi. ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

jesper pisze:... no tak ... sęk w tym czy to co jutro znajdzie sie w rozpisce trasy, będzie listą ostateczną i zamkniętą ... może być tak że Polska nie znajdzie sie na liście teraz ale może zostanie dopisana za miesiąc etc. oczywiście mówię tutaj o jakimś skrajnym przypadku jednak weźmy pod uwagę trasę w 2003 roku kiedy to koncert Iron maiden został z powodu probemu z gradłem Dickinsona przeniesiony na późniejszy termin i to w dodtaku w całkiem inne miejsce ... pierwotnie koncert miał się odbyc w "Spodku" a po przeniesieniu miał miejsce we Wrocławiu ... krótko mówiąc wierzę że Polska znajdzie się w rozpisce już 6 marca ...
nieprawda - 7 listopada też miał być we Wrocławiu - nawet na oficjalnych koszulkach z tej trasy jest 07 NOV Wroklaw Hala Ludowa. Miejsce koncertu nie miało żadnego związku z przełożeniem koncertu o 3 tygodnie
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Na początku koncert miał być w Spodku, ale okazało się, że Odyssey zabookowało już halę będąc przekonanym, że sami zorganizują koncert i nie chcieli jej odstąpić Mystic'owi. Dlatego też koncert został przeniesiony do Wrocławia.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Gwoli ścisłości był to koncert Dave'a Gahana ,wokalisty Depeche Mode, do dziś żartuje ,ze dzięki niemu byłem na koncercie, bo jakby był w Katach nie wiem czy bym pojechał...
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

WICKER MAN pisze:Jeszcze nie. Ale nie wiem czy to nie ciut za daleko. Trzeba by obadać ile się tam jedzie.
No faktycznie taki wygwizdow. Kopenhaga tez w sumie nie najlepszy pomysl - zapomnialem ze to jest na wyspie :/ Nie ma co trzeba czekac jednak do jutra....
WICKER MAN pisze:Na początku koncert miał być w Spodku, ale okazało się, że Odyssey zabookowało już halę będąc przekonanym, że sami zorganizują koncert i nie chcieli jej odstąpić Mystic'owi. Dlatego też koncert został przeniesiony do Wrocławia.
koniec koncow upchneli w spodku wtedy chyba depechow
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

ThunderBird pisze:Gwoli ścisłości był to koncert Dave'a Gahana ,wokalisty Depeche Mode, do dziś żartuje ,ze dzięki niemu byłem na koncercie, bo jakby był w Katach nie wiem czy bym pojechał...
Na początku miał to być koncert Maiden, ale jak nie wypaliło to Odyssey zorganizowało inny gig w jego miejscu, bo halę mieli już zaklepaną. Jeszcze w sierpniu 2003 Steve był przekonany, że grają w Katowicach, a oficjalna sprostowała informację dopiero po jakimś czasie.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

WICKER MAN pisze:Na początku koncert miał być w Spodku, ale okazało się, że Odyssey zabookowało już halę będąc przekonanym, że sami zorganizują koncert i nie chcieli jej odstąpić Mystic'owi. Dlatego też koncert został przeniesiony do Wrocławia.
no dokładnie - a nie z powodu choroby Bruce`a
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... no tak wszechwiedzący Metalophil'u widać gówno wiesz :wink: , jednak wtedy nie został odwołany tylko koncert w Polsce ...

oto fragment rozpiski:

DANCE OF DEATH WORLD TOUR 2003/2004 (EUROPE)

Rotterdam Ahoy Hall Holland 2003.11.05 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a
Katowice Spodek Poland 2003.11.07 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a
Helsinki Hartwall Arena Finland 2003.11.10 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a

... podobnie patrząc na okładkę singla ,,Wildest Dreams" który jak wiadomo miał premierę przed płytą oraz trasą koncertową wyraźnie jest napisane:
FRI 7 NOVEMBER POLAND KATOWICE "Spodek" Mystic Festival

... oczywiście kwestie zawirowań z organizatorem o czym jasno napisał WickerMan można wytłumaczyć tym nieporozumieniem ale pieprzenie ze choroba Bruce'a to przykrywka jest smieszna bo tak jak wcześniej napisałem koncert w Polsce nie był jednynym odwołanym w tym czasie ...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

jesper pisze:... no tak wszechwiedzący Metalophil'u widać gówno wiesz :wink: , jednak wtedy nie został odwołany tylko koncert w Polsce ...

oto fragment rozpiski:

DANCE OF DEATH WORLD TOUR 2003/2004 (EUROPE)

Rotterdam Ahoy Hall Holland 2003.11.05 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a
Katowice Spodek Poland 2003.11.07 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a
Helsinki Hartwall Arena Finland 2003.11.10 ODWOŁANY z powodu choroby Bruce'a

... podobnie patrząc na okładkę singla ,,Wildest Dreams" który jak wiadomo miał premierę przed płytą oraz trasą koncertową wyraźnie jest napisane:
FRI 7 NOVEMBER POLAND KATOWICE "Spodek" Mystic Festival

... oczywiście kwestie zawirowań z organizatorem o czym jasno napisał WickerMan można wytłumaczyć tym nieporozumieniem ale pieprzenie ze choroba Bruce'a to przykrywka jest smieszna bo tak jak wcześniej napisałem koncert w Polsce nie był jednynym odwołanym w tym czasie ...
czy ktoś z was na kilka dni przed 7 listopada wybierał się do Katowic? :lol:

O ile dobrze czaję(a musiało tak być bo bilet miałem kupiony na 2 miechy przed koncertem) to bilety we Wrocławiu były te same które miały być 7 listopada,a a na nich jak byk jest napisane Wrocław Hala Ludowa a nie Katowice Spodek

i nie wypowiadam się na temat rzeczywistych przyczyn przełożenia koncertu w czasie, ale na temat tego że nie było żadnych zmian lokalizacji w stosunku do 7 listopada kiedy to również ów koncert miał się odbyć we Wrocławiu(a nie w Katowicach - to miasto planowano jedynie początkowo - podczas ustalania trasy - stąd owa "rozpiska" we wkładce do singla)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Metalophil pisze:
no dokładnie - a nie z powodu choroby Bruce`a
... Metalophil nie odwrcaj kota ogonem ... sprawę zawirowań odnośnie koncertu który pierwotnie miał się odbyć w Spodku a w rzeczywistości miał miejsce we Wrcoławiu oraz błędów związanych z informacjami o trasie jakie znalazły się na singlach jasno wyjasnił WickerMan i ja to w 100% rozumiem ...

... poprostu głupie jest stwierdzenie że to nie z powodu choroby Bruce'a koncerty zostały odwołane [przeniesione] ...

... zrozum że ja nie stawiam sobie za cel odowodnienie Tobie Metalophil że jesteś idiotą po za takiego Ciebie nie uważam ...

... stwierdzam fakty dlaczego te koncerty zostały odwołane a one są jasne i w kwestii choroby Bruce'a raczej niepodważalne.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

ale to ty mnie nie zrozumiałeś - ja nie mówię że koncert nie został przełożony z powodu choroby Bruce`a. Ja tylko obalam twoją tezę iż gdyby nie choroba Bruce`a to koncert odbyłby się w Spodku, a dlatego że zachorował - przeniesiono go w trakcie tych 3 tygodni do Wrocławia. Koncert na długo przed informacją o chorobie Bruce`a był zaplanowany na Wrocław i to że akurat został chwilowo odwołany nie miało żadnego wpływu na jego lokalizację
jesper pisze:weźmy pod uwagę trasę w 2003 roku kiedy to koncert Iron maiden został z powodu probemu z gradłem Dickinsona przeniesiony na późniejszy termin i to w dodtaku w całkiem inne miejsce ... pierwotnie koncert miał się odbyc w "Spodku" a po przeniesieniu miał miejsce we Wrocławiu
chodziło mi o tę wypowiedź - przeniesienie koncertu w terminie nie było połączone ze zmianą miejsca, bo Wrocław był planowany na długo przed 7 listopada o czym można przeczytać na biletach

koniec offa
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... no dobra widać mamy dwie tezy który teoretycznie dotyczą tej samej kwestii i z ktorymi sie zgadzamy tylko trochę inaczej je postrzegamy ... w końcu napisałem żę zgadzam się z tym co jasno wyjasnił Wickerman ...

... ponadto w końcu to nie ja napisałem : "no dokładnie - a nie z powodu choroby Bruce`a"

... myślę że nie ma sensu się już sprzeczać w tej kwestii ... ważne że wiemy w czym rzecz ... :lol: :wink: :beer

... a zatem wracając do istoty tematu ... czekamy do jutra na oficjalne informacje na temat przyszłej trasy kocertowej.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No to jutro o tej porze bendem siedziec i obmyslac swoja trase po trasie maiden ;) Chyba wyciagne notatki z logistyki...........aaa zapomnialem ja nigdy nie robilem notatek ;)

EDIT:
Ale z egzamu mialem okazuje sie 4,5 :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Szymon pisze:Ale z egzamu mialem okazuje sie 4,5 Smile
Zapewne miałeś dobre ściągi, lub... "kontakt z bazą".I nie żebym wątpił w Twoją wiedzę. :lol: :wink:
ODPOWIEDZ