Ozzy Osbourne - posmiewisko czy genialny ekscentryk ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ozzy Osbourne - posmiewisko czy genialny ekscentryk ?
Ozzy dla mnie Ok. ale tylko do Sabbath Bloody Sabbath. Solowe dokonania nie przekonują mnie, co nie znaczy, że nie znajdzie się tam nic dobrego. Podkreślam - moja opinia. Jest postacią charyzmatyczną, wokal charakterystyczny ale bezbarwny. The Osbournes raz obejrzałem i na tym zaprzestałem. Dno, dno i jeszcze raz dno. Mam wrażenie, że siedzi pod pantoflem u swojej chorej żonki. Ozzy opamiętaj się!!!!
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Uwielbiam jak ktoś wygłasza opinie, że Black Sabbath = Ozzy Osbourne Band...Ximinez pisze:To już nie jest Sabbath.Clayman pisze:najlepsze Black Sabbath to dla mnie okres z DIO, wtedy dopiero swietnym riffom towarzyszył równie dobry głos.
JMM pisze:
Ximinez napisał:
Clayman napisał:
najlepsze Black Sabbath to dla mnie okres z DIO, wtedy dopiero swietnym riffom towarzyszył równie dobry głos.
To już nie jest Sabbath.
Uwielbiam jak ktoś wygłasza opinie, że Black Sabbath = Ozzy Osbourne Band...
Odwrotnie JMM. Im się wydaje, że Ozzy=Black Sabbath, wobec czego kim jest Iommi, Butler, Ward, Powell?
Uwielbiam te komenty po moich lakonicznych wypowiedziach.Uwielbiam jak ktoś wygłasza opinie, że Black Sabbath = Ozzy Osbourne Band...
Ale do rzeczy: [Moim zdaniem] Sabbath z Ozzym był bardzo charakterystycznym zespołem. To już kawałek historii - Oz - charakterystyczny i jedyny słuszny wokal, Iommi - ciężka i mroczne riffy, Butler z charakterystycznym basem i perkusja Warda. Tak było od początku, to oni nagrali BS, Paranoid, Mastera i Bloody Sabbat. To jest kwintesencja Black Sabbath. Nie jakieś Neon Knightsy czy Lawmakery. Nie mówie, że Dio jest złym wokalistą. Jest świetny. Ale to już nie jest 'stary' Black Sabbath. Nie wyobrażam sobie Paranoid, Wizard (może w wyk. Wylde'a), Sweet Leaf, Iron Man czy Childern Of The Grave kopiących tyłka z nieozzowym wokalem. Siłą rzeczy najlepszy BS=BS('67-'79). Później już nie ten klimat. Sam Iommi nie wystaczy. Zespół się zmieniał, ale to już nie była TA kapela.
Taa... a teraz kogo posądzić o głoszenie opini Black Sabbath = Tony Iommi?
edit: za dużo powtórzeń
Słuchaj, to nie chodzi o to by zasługi zespołu dopisywać jednej tylko osobie. Black Sabbath = Iommi, Ozzy, Butler, Ward, Powell, Martin, Dio, Hughes i cała reszta. To jest zespół, oni wszyscy to Sabbath. Każdy z nich jest częścią tej pięknej mozaiki, której na imię Black Sabbath.Ximinez pisze: a teraz kogo posądzić o głoszenie opini Black Sabbath = Tony Iommi?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A słyszałeś wykonania tych utwórów z Dio, Gillanem, Hughesem czy Martinem? Słyszałeś jak oni to interpretowali?
To pytanie to do kogo?
przeciez Ozzy fałszuje bardziej od Kazika 
już nie mam tu najwięcej postów

No tak, do Ximineza
A gdzie Ci Kazik fałszujeSzajba pisze:przeciez Ozzy fałszuje bardziej od Kazika
No walka wyrównana, ja tam Ozza bardzo lubię, za show jakie robi na scenie i za płyty które nagrał z Sabbsami. Jego solowych albumów nie lubię, chyba że Down to earth. 
wszyscy sie podniecają tym albuem a ja uwazam go za totalna porazke..najgorsza płyta z Ozzym na wokalu!M@ti pisze:chyba że Down to earth. Smile

A słuchałeś całej dokładnie? Np. taki Dreamer to IMO świetny utwór.Szajba pisze:wszyscy sie podniecają tym albuem a ja uwazam go za totalna porazke..najgorsza płyta z Ozzym na wokalu!
dreamer to był pierwszy utwór ozziego jaki usłyszałem. i mi sie podobałM@ti pisze:Dreamer to IMO świetny utwór.

No to żeś zamotał.Szajba pisze:dreamer to był pierwszy utwór ozziego jaki usłyszałem. i mi sie podobał Smile ale juz mi sie nie podoba Twisted Evil I TO JEST jedyny utwór znosny na tej płycie. naprawde mnie sie nie podoba.
Gawddamn. Nie słyszałem poszczególnych wykonań z repertuaru Black Sabbath z ery osbournowskiej w wydaniu tych ludzi. Nie jestem aż takim miłośnikiem Sabsów, żeby przesłuchiwać bootlegi. Będę mur beton twierdził, że te wykonania i ten głos najbardziej pasował. Trąca mnie skala głosu i warunki wokalne pozostałych panów, nie obchodzą mnie interpretacje.. Podoba mi się głos Ozziego - jest dla mnie odpowiedni dla tych kawałków. Utwory Martina, Dio i Gillana też uważam za ciekawe... tylko mało sabbathowe (stawiając za miernik pierwsze dokonania zespołu).JMM pisze:A słyszałeś wykonania tych utwórów z Dio, Gillanem, Hughesem czy Martinem? Słyszałeś jak oni to interpretowali?
A opinia jest moja, należy do mnie i będzie dalej głoszona przeze mnie.
EOT
- Metalophil
- -#Moonchild

odpowiem parafrazując tytuł tematu: Kiedyś genialny ekscentryk, teraz pośmiewisko (i 100% wiocha)
Zbytnio nie znam ani Ozziego ani jego biografi ale i tak go nie lubię
Za to że się sprzedał MTV występując tam ze swoja szurniętą rodzinką i za to jak ta rodzinka potraktowała Maiden na Ozzfeście. O i za to jak Sharon nazwała Bruce'a. Ale go szanuję... nie nie, inaczej... szanuję to czego dokonał wraz z BS. Bo to zapewne porcja dobrej muzyki ale jakoś osoba Ozziego mnie zniechęca aby jej posłuchać
Nie słyszałaś jeszcze BS?Bo to zapewne porcja dobrej muzyki ale jakoś osoba Ozziego mnie zniechęca aby jej posłuchać
Źle się wyraziłam, słyszałam parę kawałków, ale jakoś mnie to nie pociąga. Może kiedyś...M@ti pisze:Nie słyszałaś jeszcze BS?Bo to zapewne porcja dobrej muzyki ale jakoś osoba Ozziego mnie zniechęca aby jej posłuchać