Horrorscope
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Re: Horrorscope
Kurde juz od dawna sie zabieram za poznanie kapieli i jakos nie mam okazji...
Trzeba bedzie w koncu przesluchac dwojke, bo podobno niezle kopie dupe
Moze ktos podrzucic jakis reprezentatywny kawalek?
Podobno takBloody Sabbath pisze:Trzeba bedzie w koncu przesluchac dwojke, bo podobno niezle kopie dupe
Bierz się za to, ale już
A co do kawałków:
"Highway Of The Losts" z "Pictures Of Pain"
"Firebolid" z "The Crushing Design"
"Paranoico" z "The Crushing Design"
"Mephisto" z "Evoking Demons"
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

no to trzeba będzie koniecznie kupić tego metal hammera. a ze swojej strony przypominam zapominalskim że premiera (kilkukrotnie przesuwana nie z winy zespołu) już 30 października.
już mam evoking demons. płyta jest bardzo dynamiczna i ostra, i jest napewno dużo mocniejsza od the crushing design, ale ze swojej strony gorąco polecam bo jest bardzo dobra.
fajnie, ja w pon skocze fo jakiegos saturna czy innego MM i moze tez zakupie
choc teraz na studiach to najwyzej na jedna plyte na miesiac sobie moge pozwolic, wiec mysle ze bedzie w sam raz, bo to wydawnictwo juz od dawna widnialo na mojej najpierwsiejszej liscie 
Szkoda...horrorscope.net pisze:Od grudnia 2006 uległ zmianie skład Horrorscope. Rozstaliśmy się z naszym wieloletnim gitarzystą -"Pistoletem", a miejsce drugiego gitarzysty zajął Rafał, który wcześniej pełnił rolę naszego guitar-tech.
Powód naszej decyzji wynika głównie z przyczyn różnic artystycznych. Zainteresowani wiedzą, że Krzysztof "Pistolet" dołączył do grupy KAT Romana Kostrzewskiego i równie świetnie tam będzie realizował swoje pomysły, co do tego mamy pewność. Życzymy sukcesów zarówno "Pistoletowi" , jak Rafałowi w jego nowej roli. Pierwszy koncert w nowym składzie już za nami. Jesteśmy pełni optymizmu co do przyszłości naszego zespołu.
Thrash will never leave the stage!!!
BTW - jeszcze tej Radical Thrashing Machine w akcji nie widziałęm, ale pojawia się bardzo duża szansa:
16.02.2007 Chorzów, Champion Club
Jako że Siemce z Chorzowem graniczą, a jestem wtedy prawdopodobnie po egzaminach, to nie wyobrażam sobie odpuścić tego koncertu.
Ależ się rok koncertowy zapowiada
Metalmania z TestAmenT, Moonspell, Mystic Tour (mam nadzieję, że w moim przypadku x2
Właśnie na to cholernie liczę
Ale obowiązkowo na Main Stage chce ich widzieć
Ale obowiązkowo na Main Stage chce ich widzieć
Mysle,ze na duzej beda...no bez przesady. Zespol gra juz dlugo i poziom jest to bardzo wysoki...ale pewnie z rana by grali jakos
Jazz is not dead, it just smells funny.
To by mi nawet nie przeszkadzało, bo i tak znaczyłoby że te 40 minut pograją raczej, a ja sam od rana tam być planuję ofkorz ;]
No jak najbardziej, zwłaszcza, że ten nowy album , przynajmniej sądząc po 2-óch znanych mi utworach, jest jeszcze bardziej testamentowy niż poprzednik 
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

No i panowie nowa plyta pozamiatali 
Jak ladnie to widac w tym temacie zespol znam zaledwie pare miesiecy, najpierw walkowalem The Crushing Design, ktora mnie kupila totalnie, pozniej przyszedl czas na Evoking Demons. Wiedzialem ze bedzie dobrze bo wczesniej przesluchalem promosa, ale dokladniejsze zbadanie albumu przelozylem na blizej nieokreslony czas, w ktorym oryginal wpadnie mi w lapki. Dzisiaj otrzymalem paczke, a niej smietanka polskiego thrashu- Art of Lying Virgin Snatch, The Crushing Design i wlasnie Evoking...
Nie bede teraz pisac recenzji bo plyta krazy w odtwarzaczu dopiero trzeci raz. Wiec takie ogolnie wrazenia. Produkcja ciezka, w utworach slychac duzo Testamentu (chyba najwyrazniejsza inspiracja), a calosc okraszona jest odpowiednia dawka agresji. Po krotkim, spokojnym intro zaczyna sie trwajaca prawie trzy kwadranse uczta. Danie glowne? Chyba The Request (wlasnie leci), swietny kawalek, bedzie koncertowym killerem. Partie wokalne krzyczane lacza sie z tymi meloyjnie zaspiewanymi. Do tego niesamowite riffy ach... swiatowa klasa. Coraz lepiej sie dzieje na naszym muzycznym poletku
Oczywiscie to nie jedyny jasny punkt, The Inner Side, Mephisto, Branded czy The Tide tez wgniataja w fotel. Fantastyczna plyta, Horroscope wie co nagrac zeby wywolac usmiech na twarzy fana thrashu.
Wracam do sluchania, na pewno kiedys rozpisze sie bardziej
Jak ladnie to widac w tym temacie zespol znam zaledwie pare miesiecy, najpierw walkowalem The Crushing Design, ktora mnie kupila totalnie, pozniej przyszedl czas na Evoking Demons. Wiedzialem ze bedzie dobrze bo wczesniej przesluchalem promosa, ale dokladniejsze zbadanie albumu przelozylem na blizej nieokreslony czas, w ktorym oryginal wpadnie mi w lapki. Dzisiaj otrzymalem paczke, a niej smietanka polskiego thrashu- Art of Lying Virgin Snatch, The Crushing Design i wlasnie Evoking...
Nie bede teraz pisac recenzji bo plyta krazy w odtwarzaczu dopiero trzeci raz. Wiec takie ogolnie wrazenia. Produkcja ciezka, w utworach slychac duzo Testamentu (chyba najwyrazniejsza inspiracja), a calosc okraszona jest odpowiednia dawka agresji. Po krotkim, spokojnym intro zaczyna sie trwajaca prawie trzy kwadranse uczta. Danie glowne? Chyba The Request (wlasnie leci), swietny kawalek, bedzie koncertowym killerem. Partie wokalne krzyczane lacza sie z tymi meloyjnie zaspiewanymi. Do tego niesamowite riffy ach... swiatowa klasa. Coraz lepiej sie dzieje na naszym muzycznym poletku
Wracam do sluchania, na pewno kiedys rozpisze sie bardziej
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Ja mam plyte z Metal Hammera, jest tam jeden song, ale jakoś nie moge sie zabrac za przesluchanie 
to isc masz.
mam wreszcie nowy album, ponownie znakomity material, ale nie lepszy od poprzedniczki, lepszy zas od nowego VS. taki system
Dobry ten nasz thrash.
mam wreszcie nowy album, ponownie znakomity material, ale nie lepszy od poprzedniczki, lepszy zas od nowego VS. taki system
Dobry ten nasz thrash.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

02.02.2007 Bydgoszcz; Club "Route 66"
03.02.2007 Toruń; "Zeppelin Club"
04.02.2007 Łódz; MUSIC GARDEN Club
16.02.2007 Chorzów; Champion Club
04.03.2007 Kraków; Zaścianek Club
Gdzie do cholery wroclaw
03.02.2007 Toruń; "Zeppelin Club"
04.02.2007 Łódz; MUSIC GARDEN Club
16.02.2007 Chorzów; Champion Club
04.03.2007 Kraków; Zaścianek Club
Gdzie do cholery wroclaw
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

faktslayer pisze:ponownie znakomity material
faktslayer pisze:epszy zas od nowego VS
faktslayer pisze:Dobry ten nasz thrash
a tu to jeszcze nie wiemslayer pisze:nie lepszy od poprzedniczki
faktBloody Sabbath pisze:pojedynek napewno wyrownany
ale zwyczajnie do crushing mam sentyment, bo sluchalem tego albumu w ogromnych ilosciach i tak juz zostalo.