24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

iEvE
Administratorka
Administratorka

Re: 24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek

Post autor: iEvE »

hyh, teraz już wiem, że odnalazłam nową miłość :mrgreen: . Jako że przyjechałam tam jedynie głównie na TestAmenT (i moze ciutkę na Blaze'a, ale solowo go nie słucham) tak się też kompletne nie zawiodłam.
Koncert był S P E K T A K U L A R N Y i wizualnie a już najbardziej to słyszalnie :). Przez pierwsze dwa kawałki myślałam, że płyta to będzie dobry pomysł. A że nie pomyślałam i stanęłam sobie zaraz na przeciwko Chucka n oto szybko zostalam wykurzona. Jak się już wycofałam, czego potem trochę żałowałam, bo oglądając/słuchając jak kołek DNR albo Trial By Fire czy Disciples Of Th Watch to był mnie grzech. W każdym razie stałam przy tych siedziskach, tak że widzialam wszystko jak na dłoni, zespół, płyte i w ogóle. na swój sposób też się bawiłam nieźle, ale głównie przeżywałam :].

A na płycie to było naprawdę gorąco. Znaczy nie tak że sie cala bawiła, u nas chyba nie ma takiej mentalności, ale pierwsze 10 rzędów, nie wliczająć w sumie rzędów przy barierce i pare za nimi to głowy podskakiwały aż miło było popatrzeć. Szkoda, ze u nas tak jest że Ci z tyłu tylko patrzą. Wiadomo że młyn to tam gdzie był był okej, ale za nimi to pojedyńcze osoby coś tego. No ale łapek w górze bywało dużo co jakiś czas.

a co do samego zespołu to już chłopcy powiedzieli co mieli :). Testament miszcz. luz kompletny.

Arczi, qrde dzięki za troskę, że tak powiem, że mi dałeś znać. Ja wtedy byłam w jakiejś jadłodajni i czekałam se na frytki. Chociaż bracik dzwonił do mnie i mi powiedział że zmienili rozkład, to mu nie uwierzyłam. Ale jak Arczi powiedzial że mam 'spie%^%* do spodka" to mnie przekonał :B.
Majer i Szymon powinni mieć fpukane za to, że nie szanowali mojego czasu i ja leciałam do spodka a oni se szli na romantyczny spacer :closed

A tak w ogóle pozatym, to widziałam kawałek Vitali, muszę przyznać, że ich teksty są głębokie. Całe Destruction, ale bez echa, musiałabym z płyt posluchać o na żywo to tak dużo dźwięków naraz i jak sie czegoś nie zna to tak niespecjalnie. Blaze troche pogadał za dużo, myślę, że to DVD to nie był najlepszy pomysł, nie wiem jak na płycie, ale z siedzisk to bardzo słabo było słychać publikę. Więc jeśli było tak jak ja słyszałam, to kiepsko, zwłaszcza, że Blaze bardzo ciepło się na wywiadze pare godzin wcześniej, wypowiadał o Polsce. Zresztą to też taki urok festwali że każdy przyjechał inaczej zorientowani, jedni na Teste inni na Blaze, inni na Sepe itd.
Żałuje tylko troche, że Speultury nie widziałam, tylko początek, ale panie w fioletowych qbraczkach też byly bardzo fajne.

No i najserdeczniej dziękuje Majerowi, dzięki ziąąą :beer: , gdyby nie Ty to pewnie bym teraz tylko załamywała łapki ;).

Herki mam dla Ciebie wypaśny srebrny autograf ;)

a w ogóle to Blaze to jest naprawde spoko ziom. Paul przy nim to kompletny burak. Mimo, że czasem odnośie MAiden mówił że to wstyd, to jest naprawde w porządku, a wodę leje, że aż miło. Dostał czekoladki i finlandię :]. W ogóle bardzo sie cieszył, że mógl do nas przyjechać.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

EvE pisze:DNR albo Trial By Fire
Grali to! <orgazm>

A jak nowy perkman się sprawował?
iEvE
Administratorka
Administratorka

no :).
A w ogóle to zagrali Legacy, czego się kompletnie nie spodziewałam i wyszło prześlicznie, o wiele bardziej mi sie podobało niż na płycie. Ta jakby-ballada jest absolutnie genialna, w ogóle Chuk to fajny śpiewak :).

Arczi daj set Testy, bo ja ne pwno o czym zapomne.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

EvE pisze:A w ogóle to zagrali Legacy, czego się kompletnie nie spodziewałam
Zawsze to grają. ;]
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

M@ti pisze:A jak nowy perkman się sprawował?
*zajebiście*
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W sumie klasowy muzyk.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

a jaką my miłą panią z Biddem w knajpie spotkaliśmy :mrgreen: przez nia mogliśmy przegapić TestAmenTa :mrgreen: ale to długa historia ;) i chyba obaj podziekujemy Arturowi za telefon do mnie, gdy miał wchodzić TestAmenT (chodz akurat oddawaliśmy mocz :lol: ) bo byśmy nie zdążyli. dzieki zią... :beer
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Zawsze to grają. ;]
no, ale ja, Słiti, nie wiem co grają, bo że tak powiem zaczęłam się nimi interesować całkiem nidawno ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

EvE pisze:no, ale ja, Słiti, nie wiem co grają, bo że tak powiem zaczęłam się nimi interesować całkiem nidawno
No to ja Cię Słiti właśnie informuję ażebyś wiedziała na przyszłość. ;-)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Artur napisał/a:
koro się gra 6 własnych i 6 maidenowych, o ile dobrze liczę.
7 swoich
przy dobrym liczeniu wychodzi 8 swoich, jeden z Wolfsbane i 6 maidenowych.... tyle że pierwsze trzy kawałki zagrali bez przerw więc dlatego mozna sliczyc że 7 swoich... i tak oto proporcje zaczynają być właściwe...
Pozdr..
a dla mnie Blaze był bardzo dobrze nagłośniony - stałem na płycie....
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

kurde, a mialem nadzieję, że było beznadziejnie i będziecie żałować ;] a to ja jak zwykle załuję.
dajcie ten set Testa ;] i Sepy tez bym prosił.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

No potem sobie tak pomyślałem, że coś się pomyliłem z tym Blaze'm, ale to i tak nie zmienia faktu, że zagrał bardzo dużo z Maiden, powiedziałbym, że nawet za dużo tak chłodno na to patrząc, no ale wiadomka, że się fajnie przy nich bawiło (choć "Sign Of The Cross" tak odegrany, że..... :/

A co do set list:

Tyle co pamiętam:

HORRORSCOPE:

1 utwór - nie pamiętam
The Inner Pride
Headhunters
Mephisto
Traumatic Legacy
24/7
One Minute Queen
Killers Breeding

Tutaj w dobrej kolejności.

DESTRUCTION:

Curse The Gods
Nailed To The Cross
Mad Butcher
Thrash Till Death (tego nie jest pewien)
...... (2 albo 3 utwory, których tytułów nie znam; jeden z nich to może było "Total Desaster")
Bestial Invasion
Butcher Strikes Back

Też chyba w kolejności.

BLAZE - jeśli chodzi o Maiden to było:

Futureal
Man On The Edge
Virus
When Two Worlds Collide
Look For The Truth
Sign Of The Cross

Ze swoich to na bank było:

The Brave
Alive
Ten Seconds
Tough As Steel
Kill And Destroy
Tenth Dimension
Born As A Stranger

Może jeszcze coś...

SEPULTURA - jedyne co mogę tu napisać to ich klasyki, które poszły na koniec:

Troops Of Doom
Beneath The Remains
Territory
Roots Bloody Roots

Reszty nie znam, ale chyba z "Dante XXI" było m.in. "Cinvicted In Life". Miki pewnie da radę podać całą set listę.

TESTAMENT:

The Preacher
The New Order
The Haunting
Electric Crown
D.N.R.
3 Days Of Darkness
The Legacy
Trial By Fire
Over The Wall
Practice What You Preach
Into The Pit
Alone In The Dark ( :rocx :rocx )
Disciples Of The Watch

Nie jestem tylko pewnien co do kolejności, pierwsze 6 kawałków i 2 ostatnie na pewno były w takiejkolejnośc grane, reszty nie umiem ułożyć ze 100% pewnością ;) ale to nieważne ;)
Set list możę bez niespodzianek, ale jednak tym "Alone In The Dark" mnie zaskoczyli mocno, bo jak Chuck mówił, że teraz coś z "The Legacy" pomyślałem, podobnie jak jakiś koleś który krzyczał numer owego utworu, że to będzie "Raging Waters".
Zabrakło mi może ze 2 utworów jeszcze, bo 1h15min nie grali. Jakby mieli dodać coś jeszcze to przede wszystkim - "SINS OF OMISSION" no i "Souls Of Black" :)

Jeszcze raz powtórzę - genialny koncert, kto nie był naprawdę ma czego żałować (wybaczcie, że to mówię), bo ten zespół jest w takiej formie, że ja nie mogę O_o :shock:
12/10

Aha - info dla zainteresowanych koncertem Testamentu - przed koncertem, Wicker mi powiedział, że niby mają grać u nas swój koncert we wrześniu :mrgreen: Ale jak go pytałem gdzie to nie chciał powiedzieć :razz:
No już z Biddafem ustaliliśmy, że trzeba tam być, jakby co :mrgreen:

EDIT: jednak z tym Dallas to ściema nie była ;)

03/26/07 Granada Theatre - Dallas, TX

Co prawda koncert jutro, ale najpierw trzeba tam dolecieć ;]
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Dewstruction nie grało Soul Collector na starcie? Od wydania Inventor Of Evil chyba na każdym koncercie tym zaczynali.

Eve - dzięki wielkie za autograf! :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:TESTAMENT:

The Preacher
The New Order
The Haunting
Electric Crown
D.N.R.
3 Days Of Darkness
The Legacy
Trial By Fire
Over The Wall
Practice What You Preach
Into The Pit
Alone In The Dark ( :rocx :rocx )
Disciples Of The Watch
No fpyte jeża same klasyki.
Artur pisze:Aha - info dla zainteresowanych koncertem Testamentu - przed koncertem, Wicker mi powiedział, że niby mają grać u nas swój koncert we wrześniu
:razz:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

herki pisze:Wyszlo tak, że Blaze grał najdłużej?
Tak właśnie... co mnie deczko wkurzyło.
Qba666 pisze:Trzeba bylo wyjsc
Weź takie pomysły podsuwaj równieśnikom
EvE pisze:Arczi, qrde dzięki za troskę, że tak powiem, że mi dałeś znać.
Szajba pisze:chyba obaj podziekujemy Arturowi za telefon do mnie, gdy miał wchodzić TestAmenT (chodz akurat oddawaliśmy mocz :lol: ) bo byśmy nie zdążyli. dzieki zią... :beer
Nie ma za co, naprawdę ;)
EvE pisze:Ale jak Arczi powiedzial że mam 'spie%^%* do spodka" to mnie przekonał .
Siła perswazji 8)
EvE pisze:Ta jakby-ballada jest absolutnie genialna, w ogóle Chuk to fajny śpiewak .
To jest przecież ballada z krwi i kości ;) W dodatku przepięknie wczoraj wykonana.
No a Chuck we wspaniałej formie wokalnej, bardzo dużo śpiewał czystym głosem.
herki pisze:Dewstruction nie grało Soul Collector na starcie?
Powiem szczerze, że nie wiem bo niezbyt znam ich twórczość, ale jednak chyba od "Curse The Gods" zaczęli.

No a co do Barkera - niesamowita maszyna z niego, jednak Clemente nie dałby tak rady ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:No a co do Barkera - niesamowita maszyna z niego, jednak Clemente nie dałby tak rady
Może jakby Clemente dłużej pograł po tej przerwie to by coś z tego wyszło. IMO Tempesta pasuje zajebiście do Testa. ;-)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Artur pisze:Aha - info dla zainteresowanych koncertem Testamentu - przed koncertem, Wicker mi powiedział, że niby mają grać u nas swój koncert we wrześniu
Anioł z Virgin Snatch też niby coś takiego mówił.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

w całości byłem tylko na ukochanej SEPULTURZE. zagrali kurde za krótko. nawet się nie zaczęło a już zeszli. wiem, że w plnach mieli 2 numery więcej, ale organizator im skrócił koncert.

sam koncert ich - REWELACJA. Derrick jak zawsze żyje na scenie, Kisser mistrz, Paulo jak zawsze zabawny i fajny, a nowy perkusta może być. widziałem ich dwa tygodnie temu w Pradze, ale ciężko te koncerty porównać jakoś. cieszy mnie, że Kisser i Derrick pamiętali naszą polską flagę i nawet, któryś ze sceny coś o niej powiedział, więc super. rewelacyjnie publika przyjęła chłopaków. setlista idealna, bo i wypromowali 'Dante XXI' (z derrickowych płyt tylko ta miała przedstawicieli, choć w secie miał być też 'Boycott') i zabili starymi klasykami. ludzie szaleli na 'Roots', 'Territory', czy 'Dead Embryonic Cells'. ja miałem trochę pecha, bo stanąłem przy barierce obok Kissera, przez co słyszałem tylko jego odsłuch, wokalu dla mnie nie było w ogóle na tym koncercie. szkoda kurcze.

gig wspaniały

poza tym:

- Korplikani, czy jak tam, to takie najtandetniejsze wiejskie wesele było

- Crystall AByss - ruski blach i padłem ze śmiechu

- Vital Remains - no takie tam, fajnie brzmieli, ale nie umiałem za długo na tym być

- Entombed - chwila nudy, chwila fajnego rock'n'rolla

- Blaze - o mato.. OOOO!!OOO!OOO! czyli facet się starał, ale pokazał wszystkim, dlaczego heavy metal jest takim kiczem i esencją tandety. zabawy z publiką, jakieś pierdoły, klaskanie z głupią miną. muzycznie jakieś takie może być, ale prezencja żenada

- Testament - widziałem chwilkę tylko, ale fajnie wyglądali

po nich wyszedłem, bo mnie 2 ostatnie zespoły waliły, a późno było. dobrze, że przełożyli Testament na wcześniejszą porę

na małej scenie zamordowali jacyś goście z RPA!!!! FOREVER WILL BURN!!! MOC!!!!!
no i WU-HAE, hehe. hip hopowcy na metalmanii, śmiesznie było. muzyka nawet ok
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

SEPULTURA zagrała:
Dark Wood Of Error
Refuse/Resist
Convicted in life
False
Dead Embrionic Cels
Ostia
Crown and Miter
Desperate Cry/Escpace
Troops Of Doom
Beneath the remains
Territory
Roots Bloody Roots

miały być jeszcze 'Boycott' i "Arsie', ale kazali im skrócić set
Krokodyl_dg
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Krokodyl_dg »

kicz i esencja tandety? może rzeczywiście pare gadek miał zabawnych, ale to taka konwencja po prostu :) dla mnie większość ludzi którzy biorą to wszystko zupełnie na serio to kicz i esencja debilizmu :)
ODPOWIEDZ