19-20/06/2007 - Heaven & Hell - Warszawa, Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: 19-20/06/2007 - Heaven & Hell - Warszawa, Katowice
zaporowa cena biletów też miała wpływ na frekwencję :>
Ja bym radził wziąć pod uwagę zjawisko przesytu, które jest wynikiem tego, że "ktoś" chce do nas jednak przyjeżdżać w tym roku.Mr. Hankey pisze:Frekwencja, to wstyd. Nic dziwnego, że nikt nie chce do nas przyjeżdzać...
Choć jakby nie patrzeć - niecała połowa hali, z tego co Wicker pisze, to jednak troche wstyd... licze, że jutro w Spodku jakiegoś blamażu nie będzie...
Jeśli pojawiłoby się 4-5 tys. ludzi to źle nie jest. W sumie nie jest to tak całkiwicie niemożliwe, nawet widząc co dziś było w Wawie - ściągną ludzie z Wrocławia, Krakowa, na miejscu mamy największe skupisko ludności w Polsce....
w każdym bądź razie nie chce żeby wyszła żenada...
Ale pewne było, że ten nadmuchany balon kiedyś, na którymś z tegorocznych koncertów pęknie... tylko nie spodziewałem sie, że to Black Sabbath będzie... prędzej Pearl Jam albo Dream Theater..
ciekawe jak KoRn wypadnie pod tym względem. I Tool.
Bo Genesis i RHCP sie martwić nie muszą...
Jeśli byłby jeden koncert to chyba by kosztował z ponad 200 zł..
W Spodku pewnie będzie z 3-4 tys. ,wiedziałem że tak będzie, myślę że u nas jednak Ozzy jest dużo,dużo bardziej popularny niż Dio, to nie Brazylia,Skandynawia czy Japonia.
W Spodku pewnie będzie z 3-4 tys. ,wiedziałem że tak będzie, myślę że u nas jednak Ozzy jest dużo,dużo bardziej popularny niż Dio, to nie Brazylia,Skandynawia czy Japonia.
O to to ! Jak zawsze zresztą od jakiegoś czasu ze strony miłościwie nam organizującego....metal pisze:zaporowa cena biletów też miała wpływ na frekwencję :>
sie zastanawiam kiedy MMP będzie w stanie dać takie ceny biletów jak Live Nation... czy choćby Rock Serwis.. pewnie nigdy.
Po czym wnosisz ? Bo jak dla mnie kosztowałby dokładnie tyle samo.Nomad pisze:Jeśli byłby jeden koncert to chyba by kosztował z ponad 200 zł..
No wydaję mi się że jak są dwa koncerty w jednym kraju to wtedy jednak ceny spadają, nie wiem tak mi się wydaję, zespół automatycznie zarabia więcej.
Nie wiem od czego to zależy w sumie, tak tylko wnioskuje .
Nie wiem od czego to zależy w sumie, tak tylko wnioskuje .
-
Deleted User 622
Popularny w sensie znany pewnie tak, ale nie wydaje mi się żeby jakikolwiek ziomek z ulicy "znający Sabbath z Ozzem" wydał lekką ręką 155 złociszy na koncert + ewentualny dojazd. To nie Metallica na której koncercie znajdziesz cały przekrój różnorodnych metalczyków i nie tylkoNomad pisze:Jeśli byłby jeden koncert to chyba by kosztował z ponad 200 zł..
nie było jeszcze koncertu organizowanego przez MMP (co za łaska z ich strony), za który by sobie zaśpiewali więcej niż 155 zł na płyte więc póki co pewnie tak będzie (tylko jak długo....) i jakby Sabbath grał raz to by tyle samo kosztowali IMO.
Ale też dywaguje.
ale myśle, że jakby potencjalne bilety na jedyny koncert miałyby podchodzić pod 200 to MMP dałby sobie spokój.
I inna sprawa, że moim zdaniem taki Live Nation jakby sie za to wziął to ceny byłyby niższe...
Ale też dywaguje.
ale myśle, że jakby potencjalne bilety na jedyny koncert miałyby podchodzić pod 200 to MMP dałby sobie spokój.
I inna sprawa, że moim zdaniem taki Live Nation jakby sie za to wziął to ceny byłyby niższe...
Ozzy to jest jednak gwiazda, ściąga wielu ludzi którzy idą dla samego jego, tak mi się wydaję, w takim kraju jak Brazylia czy Szwecja to Sabbath z jakimkolwiek wokalistą zapełni spokojnie z 5 hal, jednak w Polsce tylko Sabbath z Ozzym by zapełnił dwie,może inaczej Sabbath z Ozzym spokojnie ściągnąłby z 25 tys. ludzi na stadionowy koncert, tak jak Iron Maiden gdzieś .Takie jest moje zdanie, może się mylę.
Oczywiście AC/DC czy Metallica to największe gwiazdy i nikt im nie podskoczy jeśli chodzi o popularność.
Oczywiście AC/DC czy Metallica to największe gwiazdy i nikt im nie podskoczy jeśli chodzi o popularność.
Ostatnio zmieniony śr cze 20, 2007 1:39 am przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
I wg mnie masz racje.metal pisze:Najwiekszy wpływ na bidną frekwencję miał tu tegoroczny przesyt koncertowy + 2 oddzielne gigi + sama cena koncertu. Tak mi się wydaje
Ale jutro (dzisiaj
Czy przesyt to nie wiem, czy ktoś kto idzie na BS z Dio jest zainteresowany takimi zespołami jak Pearl Jam czy Red Hot Chilli Peppers, wątpie raczej. Napewno parę osób tak, ale to na frekwencje wpływu raczej nie ma.
Slayer i od biedy Genesis może ...no i Iron Maiden w Ostravie mogły mieć jedynie wpływ na małą frekwencję, ale nie decydujący...decydujący jest taki że poprostu zapotrzebowanie na BS z Dio w Polsce jest mniejsze. Pamiętajcie że większość ludzi na koncerty, chodzi dla wokalu, ja wiem że Dio to geniusz wokalny, ale co poradzić że większośc woli Ozzego, nie mówie tu o typowych fanach heavy-metalu.
Slayer i od biedy Genesis może ...no i Iron Maiden w Ostravie mogły mieć jedynie wpływ na małą frekwencję, ale nie decydujący...decydujący jest taki że poprostu zapotrzebowanie na BS z Dio w Polsce jest mniejsze. Pamiętajcie że większość ludzi na koncerty, chodzi dla wokalu, ja wiem że Dio to geniusz wokalny, ale co poradzić że większośc woli Ozzego, nie mówie tu o typowych fanach heavy-metalu.
-
Deleted User 622
Dodam że termin koncertu też miał na to spory wpływ. Jakby nie patrzeć środek sesji. Na koncert szykowała się co najmniej 8 osobowa ekipa moich ziomków... i okazuje się że spośród nich wybieram się tylko ja, bo bidoki mają egzaminy na dniach i sporą trasę do Katowic 
No właśnie, nie wiem wogóle dlaczego w czerwcu jest najwięcej koncertów, najgorszy termin. Nie mozna by było z tym na miesiąc poczekać, choć z drugiej strony lipiec to sezon wakacyjny dla wielu.
To ja powiem, dlaczego nie byłem, mimo że kocham płytę Heaven&Hell a także Sabbatów z Ozzym.
Wczoraj próbowałem dorwać bilet z drugiej ręki. w polowaniu pod samym klubem nie mam wprawy i na Trivium gdyby nie Wicker Man i jego pomoc
, pewnie bym pocałował klamkę, bo przyjechałem za późno i koników już nie było. Jeden gość zaśpiewał mi 140 zł (w południe obniżył łaskawie do 120), drugi chciał 110 (tyle za ile chyba Herki kupił). A że jestem już po dwóch koncertach w czerwcu (Placebo i TON - co za mieszanka), muszę odłożyć kasę na wakacje, a 155 zł to moim zdaniem cena zaporowa, po prostu zaporowa i z kosmosu, bo H&H to nie Rolling Stones a Dziuba wali za bilety więcej kasy niż chcą np. w Niemczech (Na TON w Berlinie bilety kosztowały 28 ojro, u nas 110 zł, czyli drożej). Gdyby bilety były za 90-100 zł poszłyby być może wszystkie - tak jak na Placebo, gdzie tydzień przed koncertem nie mogłem kupić płyty i musiałem zadowolić się sektorem.
Z tymi pustkami na trybunach jest chyba tak na Torwarze, że na tym koncercie bilety na płytę i sektor kosztowały tyle samo? Czyli płacisz 155 zł i siadasz sobie gdzie chcesz oprócz loży dla vipów? Więc lud poszedł na płytę, bo lepiej widać?
Drugi powód to egzamin, który mam dziś rano. Jakoś nie miałem sumienia wyrwać się na pół dnia z domu, gdy muszę się uczyć, sesja to nie żarty jednak.
Wczoraj próbowałem dorwać bilet z drugiej ręki. w polowaniu pod samym klubem nie mam wprawy i na Trivium gdyby nie Wicker Man i jego pomoc
Z tymi pustkami na trybunach jest chyba tak na Torwarze, że na tym koncercie bilety na płytę i sektor kosztowały tyle samo? Czyli płacisz 155 zł i siadasz sobie gdzie chcesz oprócz loży dla vipów? Więc lud poszedł na płytę, bo lepiej widać?
Drugi powód to egzamin, który mam dziś rano. Jakoś nie miałem sumienia wyrwać się na pół dnia z domu, gdy muszę się uczyć, sesja to nie żarty jednak.
Ja w końcu kupiłem bilet za 100 zł. Choke -> na allegro chodziły już nawet po 90 zł, ale nie miałem już jak CI tego napisać na forum.
Koncert świetny, na zespół w końcu po koncercie nie czekałem, na razie wystarczy mi złapana kostka Iommi'ego :rocx
Dzisiaj powtóka z rozrywki
Koncert świetny, na zespół w końcu po koncercie nie czekałem, na razie wystarczy mi złapana kostka Iommi'ego :rocx
Dzisiaj powtóka z rozrywki
A co z gadżetami?
Były jakieś stoiska? Koszulki? Ceny?
Iommi duzo sypal z kieszeni ? 
Klaudio pisze:A co z gadżetami?
O właśnie?
No to już siuę nie mogę doczekać koncertu dzisiaj w Spodku
Czy mógłby ktoś podać dokładną set listę z Torwaru?
Wicker dal na poprzedniej stronie
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No i niektózy fani Sabbath mieli tego dnia dużo lepszy koncert w Warszawie, po którym już nie żałuję, że mnie koncerty z Dio ominęły...