Pytania dot. IRON MAIDEN
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dot. IRON MAIDEN
A kto to wydaje? MMP?? Jak tak to przesuną jeszcze ze trzy razy...
-
Deleted User 804
Ta oni ale wcześniej tylko sami podawali daty i chodziły pogłoski że płyta się nie ukarze przez sytuacje w zespole, a teraz data wydania w europie i usa jest potwierdzona przez Blaza. Na stronie MMP jest podana o tydzień wcześniejsza i pewnie w PL ukaże się tydzień wcześniej niż w reszcie Europy.Grom pisze:A kto to wydaje? MMP?? Jak tak to przesuną jeszcze ze trzy razy...
Info o trasie, fotki, rozpiske trasy i temu podobne sprawymichi pisze:Głupie bo głupie, ale zawsze pytanieco wogóle zawierają tour booki ?
Fajnie ze doczekamy sie jednak DVD Blazea :rocx
-
paulek
- -#Lord of the flies

wiesz jak będę miał w rękach to DVD to uwierzę, chociaż rzeczywiście chyba jednak idzie ku lepszemu jeszcze tylko niech znajdą perkusistę i może wrócą do równowagi...Fajnie ze doczekamy sie jednak DVD Blazea
Fakt nigdy nie mow hop, bo trafi jeszcze BLAZE na czarna liste Nowaka i nie zobaczymy tego DVD jak GORGOROTHA 
Też czekam na to DVD. Tym bardziej, że bardzo chciałem być na tym koncercie. Z relacji słyszałem, że może jakiś wybitny nie był, ale był ok. No cóż. Przekonamy się 30 lipca 
-
Deleted User 804
A Ty to chyba lubisz sobie takie bzdety popisać i zawsze wprowadzać zamieszaniepaulek pisze:wiesz jak będę miał w rękach to DVD to uwierzę, chociaż rzeczywiście chyba jednak idzie ku lepszemu jeszcze tylko niech znajdą perkusistę i może wrócą do równowagi...Fajnie ze doczekamy sie jednak DVD Blazea
-
paulek
- -#Lord of the flies

dzięki; widzę, że Ci ulżyło....A Ty to chyba lubisz sobie takie bzdety popisać i zawsze wprowadzać zamieszanie . Jakby zmiana perkusisty i menadżera miała być aż tak ważna że z tego powodu nie ukaże się nagrane DVD a sam Blaze zakończy swą karierę
z info bardzo bliskiego zespołowi wiem tyle, ze akurat sprawa menagementu to główna przyczyna opóźnień tego DVD, odwołania praktycznie całej trasy, olbrzymich problemów finansowych zespołu aż do praktycznie zawieszenia działalności...
Widzę że chłopaki pzretrwali... fajnie też ze Blaze ma Debbie dzięki niej podejrzewam było mu łatwiej...
No ale Ty wiesz lepiej ech ....
-
Deleted User 804
Byli zajęci próbą wyjścia z sytuacji to nie mieli czasu by obejrzeć DVD i zaakceptować to co zrobiło MMPpaulek pisze:z info bardzo bliskiego zespołowi wiem tyle, ze akurat sprawa menagementu to główna przyczyna opóźnień tego DVD
Faktycznie bez perkusisty ciężko grać koncerty a jak menadżer ustalał trasę i miejsca oraz zapewne umowy podpisywał to po jego odejściu nic dziwnego ze trasa odwołana.paulek pisze:odwołania praktycznie całej trasy, olbrzymich problemów finansowych zespołu aż do praktycznie zawieszenia działalności...
tylko tu sie z tobą zgodzę. Żona faktycznie może być podporą ,zwłaszcza świeżo poślubionapaulek pisze:fajnie też ze Blaze ma Debbie dzięki niej podejrzewam było mu łatwiej...
Ja nie twierdze że wiem lepiej. Ty twierdzisz że znasz jakieś info bardzo bliskie zespołowi i z informacjami od niego twierdzisz ze DVD się nie ukaże. Ja tam tylko wiem że moderator oficjalnego forum Blaza najpierw napisał kiedy będzie info co do DVD(i sprawdziło się), a później dopisał że po kilkukrotnym przekładaniu terminów sprawa DVD jest już zamknięta i została podana data wydania. Więc nie dziw się że jakoś nie wierze twoim rewelacją ale cóż jakoś bardziej ufam oficjalnej stronie i forum Blaza (zwłaszcza ze póki co się wszystko potwierdziło) niż twojemu źródłu które twierdzi coś innego.paulek pisze:No ale Ty wiesz lepiej ech ....
-
paulek
- -#Lord of the flies

Wiesz na oficjalnej Blaze'a wiele rzeczy pisano i mówiono i niektóre się sprawdziły a inne nie...
A co do moich źródeł - bez ich palenia - ale sądzę, że naprawde mam dość wiarygodne żeby nie powiedzieć ze wiecej...
I jeszcze jedno ja nigdzie nie napisałem ze to DVD napewno nie wyjdzie aczkolwiek naprawde wielu w tym sam Blaze mocno już w to wątpiło...
A co do kwestii menago to dalej wiele rzeczy jest bardzo niejasnych, a te kilka wpisów Blaze'a na stronce z ostatnich dni owszem nakazuje bycie optymistą tyle, ze ja wolę trzymać w rękach to DVD i obejrzeć je wspólnie np z zespołem niż pisać i napalać się że jeszcze trochę jeszcze jedno przesunięcie itd...
Widzisz a o dogrywkach w Krakowie to oficjalna Blaze'a milczy, może zapodasz tam temat co?
Oni też wszystkiego nie wiedzą... co absolutnie nie oznacza że ja wiem wszystko....
Pozdrawiam...
A co do moich źródeł - bez ich palenia - ale sądzę, że naprawde mam dość wiarygodne żeby nie powiedzieć ze wiecej...
I jeszcze jedno ja nigdzie nie napisałem ze to DVD napewno nie wyjdzie aczkolwiek naprawde wielu w tym sam Blaze mocno już w to wątpiło...
A co do kwestii menago to dalej wiele rzeczy jest bardzo niejasnych, a te kilka wpisów Blaze'a na stronce z ostatnich dni owszem nakazuje bycie optymistą tyle, ze ja wolę trzymać w rękach to DVD i obejrzeć je wspólnie np z zespołem niż pisać i napalać się że jeszcze trochę jeszcze jedno przesunięcie itd...
Widzisz a o dogrywkach w Krakowie to oficjalna Blaze'a milczy, może zapodasz tam temat co?
Oni też wszystkiego nie wiedzą... co absolutnie nie oznacza że ja wiem wszystko....
Pozdrawiam...
-
Deleted User 804
Ale w sprawie płyty był jeden termin, długo długo nic i napisali że mieli opóźnienie ale już mogą podać datę czyli problem rozwiązanypaulek pisze:Wiesz na oficjalnej Blaze'a wiele rzeczy pisano i mówiono i niektóre się sprawdziły a inne nie...
Oficjalna faktycznie milczy choć sam Blaze nie do końca. W którymś wywiadzie mówił że mieli trochę kłopotów zwłaszcza Dave z nagłośnieniem na Born as a stranger i że nie jest wiadomo czy ten kawałek się ukaże. Skoro ma się ukazać to znaczy ze musieli dogrywać i zdecydowanie lepiej iż dorobili niż jakby miało nie być tego kawałka. Zresztą jakby i parę innych rzeczy zmienili też bym się nie pogniewał: z tego co pamiętam brzmienie jednego efektu gitarowego w wolniejszym środkowym kawałku sign of the cross i bodajże początek man on the edge też ciut był taki sobie jeśli chodzi o ustawienia pieca. Ja nic nie mam przeciwko takim zmianą(o ile całego koncertu od nowa nie nagrająpaulek pisze:Widzisz a o dogrywkach w Krakowie to oficjalna Blaze'a milczy, może zapodasz tam temat co?
Poszła kasa na nagranie DVD i przeróbki to raczej do kosza nie wywalą. Umowa na wydanie zapewne przed koncertem podpisana(zwłaszcza że wcześniej mówili ze nagrywają), i nawet jeśli stary miał menagment ma coś do gadania to i tak chyba woleliby zarobić coś na tym niż płacić odszkodowanie MMP. Lepiej być optymistą, a przynajmniej realistą bo pesymizm przyciąga nieszczęścia
business is Business... DVD nagrane to i się ukaże.
Tak jak było z "Alive in Athens" Iced Earth... Schaffer nie chciał tego publikować, a wyszło... To jest realna kasa do zarobienia. Sentymentów nie ma
Tak jak było z "Alive in Athens" Iced Earth... Schaffer nie chciał tego publikować, a wyszło... To jest realna kasa do zarobienia. Sentymentów nie ma
www.MetalSide.pl
i bardzo dobrzegumbyy pisze:Tak jak było z "Alive in Athens" Iced Earth... Schaffer nie chciał tego publikować, a wyszło...
Ale trochę przez swoje "nie chcenie" opóźnił wydanie tego materiału.. tak z 8 lat
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Na Soundhouse Tapes and More dorwałem ostatnio prześwietny utwór: Zero - oh baby.
Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o tym utworze (z jaką orkiestrą to było nagrywane, kiedy, z jakiej okazji itd.)? Bo niestety google nie daje za dobrych rezultatów.
Mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o tym utworze (z jaką orkiestrą to było nagrywane, kiedy, z jakiej okazji itd.)? Bo niestety google nie daje za dobrych rezultatów.
-
szatanista
- -#Long distance runner

apropo dvd
6 sierpnia do rąk fanów trafi album DVD Blaze'a Bayleya. Wydawnictwo szczególnie powinno zainteresować polskich sympatyków. Jego tytuł to "Alive In Poland".
Materiał, który wypełni dzieło zarejestrowano podczas występu muzyka na tegorocznej, 21. edycji Metalmanii. Impreza odbyła się 24 marca w katowickim Spodku. 90-minutowy zestaw wypełnią wykonane na żywo solowe utwory Bayleya, jak i kompozycje Iron Maiden ("Man on the Edge", "Futureal"). Wśród dodatków nie braknie wywiadu z wokalistą oraz członkami jego grupy, a także zdjęcia i multimedia.
W limitowanej wersji do DVD dołączona będzie płyta CD z tymi samymi nagraniami.
Tracklista "Alive In Poland":
"Intro"
"Speed Of Light"
"The Brave"
"Futureal"
"Alive"
"Tough As Steel"
"Man On The Edge"
"Virus"
"Ten Seconds"
"Two Worlds Collide"
"Look For The Truth"
"Kill And Destroy"
"Silicon Messiah"
"Tenth Dimension"
"Sign Of The Cross"
"Born As Stranger"
Bayley był wokalistą Iron Maiden w latach 1994 - 1999. Za mikrofonem metalowej formacji stanął po odejściu Bruce'a Dickinsona.

Nie wiem czy już było, ale to jest okładka. Nieco gówniana zrzynka z Cast In Stone Venoma
A ja tak z innej beczki
Ma ktoś może w jakimś Excelu spisane wszystkie gigi Iron Maiden
Trasa po trasie , z datą i nazwą sali w której grali

Ma ktoś może w jakimś Excelu spisane wszystkie gigi Iron Maiden
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

W Excelu nie, tylko tutaj: http://www.maidenfans.com/imc/?link=tou ... x&lang=eng
http://pl.youtube.com/watch?v=YJEhnmLlQ ... ed&search=
Było już pewnie ze 100 razy, ale z którego roku jest to wideo?
Było już pewnie ze 100 razy, ale z którego roku jest to wideo?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant