tak a nie dawno był taki film o tej nazwieEddie69 pisze:Dla mnie najlepszyk kawałkiem otwierającym jest Where Eagles Dare. Ten kawałek ma niesamowitego kopa.
Ulubiony opener Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiony opener Iron Maiden
jak dla mnie to jednak cięzko wybrać jednak tak do końca uczciwie, bo każdy opener daje czadu tak naprawde gdy się naprawde jest na koncercie i tylko wtedy mozna go w pełni ocenic.
KMFDM
- Szymon.Echaust
- -#Charlotte

Sign of the Cross - ten klimat jest nie do opisania. Szkoda tylko, że reszta X Factora nie trzyma poziomu openera....
No... 'Sign Of The Cross' jest genialny, zwlaszcza ten riff juz pod koniec...
Ale i tak najbardziej kocham ACES HIGH! No I oczywiście Moonchilda!
Oba to niesamowita dawka energii i hardkoru... Bo 'Be Quick...' i 'The Wicker Man' już mi sie trochę znudziły...
Zdecydowanie głos na Wickermana
Na chwilę obecną Moonchild, chociaż wszystkie lubię.
Zdecydowanie Aces High- chyba największa moc ze wszystkich openerów. Poza tym świetnie nadaje się do rozgrzewki na gitarze przy moim, dość słabym poziomie 
Myślę że najlepszym otwieraczem jest " Aces High " z racji tego że ten kawałek połączony z " Churchill Speech" ma niesamowitą moc podnoszenia napięcia i nagłego wybuchu emocji przy wyjściu na scenę w akompaniamencie świetnego riffu przewodniego.Dodając do tego wysoką forma wokalną Dicka myślę że nic lepszego w tym momencie nie znajdziemy. Na drugim miejscu "Wickerman " a na trzecim "Where Eagles Dare " .
www.last.fm/user/darkfuneral18
Different World, a tuż za nim Caught Somewhere In Time.
Ejses Haj 
Moim ulubiony openerem od wczoraj jest Satelite 15... the final frontier, ale postawiłem na acces high bo TFF nie ma jeszcze w ankiecie xD.
Miałem to napisaćShoNy pisze:Moim ulubiony openerem od wczoraj jest Satelite 15... the final frontier, ale postawiłem na acces high bo TFF nie ma jeszcze w ankiecie xD.
- Iron Soldier
- -#Invader

Wahałem się między The Ides of March(ta perkusja wszystko rozbija), Aces High i Wicker Manem, jednak zdecydowałem się na Aces High, bo ten kawałek jest w mojej ścisłej czołówce(drugi poznany kawałek Maiden w moim życiu).
- Emilio
- -#Lord of the flies

Aces High, choc było kilka bardzo dobrych.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Wicker Man - pamiętam że żadne inne otwarcie płyty IM aż tak mnie nie zmiotło jak właśnie "Wiklinowy Człowiek" 
- michalhusta
- -#Invader

To był jeden z najtrudniejszych wyborów z wszystkich ankiet. Postawiłem na wiklinowego człowieka za te świetne oooOOOOoooOOOO które jest chyba najlepszym oooOOOOooooOOOO w historii maiden.
Maiden England!
Sign of the Cross
- maciekk26xt
- -#Charlotte

No ja zastanawialem sie nad wyborem Caught Somewhere In Time i Moonchild ale wybralem Aces High.
- Daniel Wu.
- -#Charlotte

Moonchild. To syntezatorowo-gitarowe intro po akustycznym wstępie i następujące po nim gitarowe pierd*lnięcie z demonicznym wokalem Dickinsona sprawia, że przy każdym odsłuchaniu ciary przechodzą mi po całym ciele. Poza tym oczywiście "Aces High", "Caught Somewhere In Time", "The Wicker Man", "Be Quick Or Be Dead" i "Where Eagles Dare". Natomiast nie ukrywam, że zawsze na "The Number..." najbardziej zawodził mnie właśnie początek. Tak znakomita płyta zasługuje na zdecydowanie lepszy opener.