problem w tym że meta jeszcze bardziej...Szajba pisze:nostradamus wali gównem
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
- likipiki
- -#Lord of the flies

bingo. najpierw to jest tróó \m/, potem trendy, a potem 'o jaki jestem zajebisty'S1`cause we`re metallica pisze:wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
ja tam po tych trzech kawałkach nie jestem zachwycony, ale też nie jakoś wybitnie rozczarowany. TDTNC jakoś wpada w ucho, MA brzmi raczej w porządku, Cyanide wypadło najgorzej i w sumie jako jedyny kawałek mniej mi się podobał. będzie fajna płyta chyba, ale i tak u niektórych biorą górę przyzwyczajenia z wczesnego liceum, gdy starsi kumple od jabola, czytający Heavy Metal Pages, tłukli na ławce w parku 'meta się sprzedała'
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Ty mnasz chyba w głowie że jak ktoś powie coś nie po Twojej myśli to musisz do idiotycznej teorii dopasowaćS1`cause we`re metallica pisze:wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie wiem co mam w głowie- wiem tylko, że Load bardzo lubię, St. Anger kiedyś lubiłem, troszkę mi się zdegradowało, ale ma ta płyta momenty, a płytka Mety która się sprzedała w ponad 20 mln egzemplarzy jest jednym z moich ulubionych ich albumów. Ja po prostu lubię, jak ktoś nagrywa dobre utwory, nieważne w jakim klimacie i czy jest konsekwentny w tym co robi- a w tych fragmentach które narazie zapodali, czuć kompozycjną mieliznę i robienie troszkę na siłę patentów których chyba nie do końca się czuje- przy wydaniu St.Anger mieli publikę w dupie, teraz chcą iść im na rękę. Problem chyba polega na tym, że nie każdy przyjmuje ślepo to co jest opatrzone logiem z M, nawet jeśli to jest to to stare logo.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- Elevatorman
- -#Clansman

ja tam lubię Reload i St.Anger a Load to jest najgorsza płyta której nie lubię... no pewnie do września... na tych płytach było słychać jakieś pomysły coś tam sie dzialo... a to brzmi beznadziejnie wszystko dla mnie totalna klapa...
- dostoevsky
- -#Assassin

Niekoniecznie, nie twierdzę, że sprzedali się po And Justice For All, bo czarny album jest super, a Reload uwielbiam. W XXI wieku nie wydali jeszcze dobrego krążka i po tych trzech kawałkach genialnego nie można się spodziewać takoż.S1`cause we`re metallica pisze:wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
spokojnie i tak ten rok bedzie pod znakiem Manowar \m/
a Mete jak narazie kupie polska wersje
a Mete jak narazie kupie polska wersje
Jazz is not dead, it just smells funny.
Wydaje mi sie ze pod znakiem Amon Amarth. Nowy album mnie zabił. Nie żyję.slayer pisze:rok bedzie pod znakiem Manowar
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cholera, naprawdę starałem się wierzyc w ten zespół i myślałem, że zamknięcie się w studio z nowym producentem i to na 3 lata, a także odgrzewanie kawałków z pierwszych płyt na koncertach oznacza, że Metallica powróci teraz w wielkim stylu z naprawdę solidnym albumem, którym zadowoli starych fanów. Nie oczekiwałem rewelacji, ale chociaż poziomu Reload - ewentualnie nieco mocniejszego jeśli chodzi o brzmienie, bo panowie zapowiadali powrót do pierwszych płyt (swoją drogą to dziwnie znajome... St. Anger też miał byc nowym Master of Puppets
).
Niestety żaden z trzech kawałków mnie nie porwał... Wszystkie są jakby wymęczone i przekombinowane... Na siłę wydłużane... Nie mają absolutnie powera i energii. Nie są killerami takimi jak wszystkie kawałki z pierwszych czterech (a dla mnie pięciu, bo lubię Black Album) albumów. Widac, a raczej słychac, że zespół męczy się komponując. Nie mają absolutnie weny twórczej. Błądzą jak ślepe owieczki i szukają swojego starego brzmienia, ale nic im nie wychodzi... Heh, naprawdę chciałbym się mylic. Może okaże się, że pozostałe 7 kawałków to mega killery... Może... Ale w cuda nie wierzę. Zresztą po cholerę mieliby wypuszczac na początek 3 najsłabsze utwory i strzelac sobie samobója?
Do tego bardzo martwię się o produkcję nowego krążka... Niby Rick Rubin to świetny producent, a jednak zanosi się na to, że Death Magnetic będzie brzmiał jeszcze gorzej od St. Anger (o zgrozo!
). Okazuje się, że słaba jakosc mp3 The Day That Never Comes to niekoniecznie wina słabej kompresji... Zresztą poczytajcie:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103625
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103641
Niestety żaden z trzech kawałków mnie nie porwał... Wszystkie są jakby wymęczone i przekombinowane... Na siłę wydłużane... Nie mają absolutnie powera i energii. Nie są killerami takimi jak wszystkie kawałki z pierwszych czterech (a dla mnie pięciu, bo lubię Black Album) albumów. Widac, a raczej słychac, że zespół męczy się komponując. Nie mają absolutnie weny twórczej. Błądzą jak ślepe owieczki i szukają swojego starego brzmienia, ale nic im nie wychodzi... Heh, naprawdę chciałbym się mylic. Może okaże się, że pozostałe 7 kawałków to mega killery... Może... Ale w cuda nie wierzę. Zresztą po cholerę mieliby wypuszczac na początek 3 najsłabsze utwory i strzelac sobie samobója?
Do tego bardzo martwię się o produkcję nowego krążka... Niby Rick Rubin to świetny producent, a jednak zanosi się na to, że Death Magnetic będzie brzmiał jeszcze gorzej od St. Anger (o zgrozo!
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103625
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103641
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Ja mam zdanie podobne do Wickera i Matka. Zero czegoś, co może porwać, mam nadzieję, że na przyszłej trasie zagrają jak najmniej kawałków z tej trasy. Słuchałem wszystkie 3 po kilka razy i mnie raczej nie zachwyciły (może trochę TDTNC). W St. Anger, o ile cały album był monotonny, to ze 3 kawałki świetnie się słuchało. Może tutaj też tyle się znajdzie.
maiden tak ostatnio zrobiliWICKER MAN pisze:Zresztą po cholerę mieliby wypuszczac na początek 3 najsłabsze utwory i strzelac sobie samobója?
-
El Dorado
Meta gra w Berlinie 12 września za 10 €;(
kurde, chcę
ale nei dam rady nijak ;(
kurde, chcę
30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
Eternal_Nightmare na TMF pisze:jeden z komentarzy z BM:
Smashing through the boundaries
Trendy clothes have found me
I can afford ARMANI!!!!!
Pounding out agression
I wear CK's Obsession
and don't forget the ARMANI!!!
Gonna shop with family
ARMANI BAG IS FOUND WITH ME!!!!
ARMANI!!!
(FUCKING)ARMANI HUH!!
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 622
fragmenty solidne, ale co z tego jeśli kompozycje będą niespójne całościowo...benedykt pisze:30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Na takim innym forum ktoś to skomentował tak:metal pisze:fragmenty solidne, ale co z tego jeśli kompozycje będą niespójne całościowo...benedykt pisze:30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
"Takie słuchanie to jak podglądanie gołej baby przez dziurkę od klucza w łazience. Tu widzisz trochę cycka, tam nogi, jakiś bóbr się przewinie i myślisz - ale sztuka! A jak otworzą się drzwi to okazuje się, że całość jest obleśnym tłustym wielorybem z wąsami"
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Metallica to dla mnie świętość, najważniejszy zespół w moim życiu. Nie biorę udziału w dyskusjach na temat zespołu, bo po prostu wkurwia mnie to..Powiem tylko jedno - The Day That Never Comes i My Apocalypse kopią dupe !!! Metallica wróciła !!
- panzerschreck
- -#Lord of the flies