23-25/07/2009 - Hunterfest - Szczytno

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 23-25/07/2009 - Hunterfest - Szczytno

Postautor: Qba666 » sob maja 23, 2009 1:15 pm

To co zegnamy Motorhead wedlug sondy??? ;-)

Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Kuki91 » sob maja 23, 2009 2:16 pm

Powiedzieli, że MOŻE i więcej niż 4 z tej sondy....

Moze to było zabezpieczenie organizatora na to, żeby Motorhead ogłosić nawet jak nie będzie w czwórce?

W ogóle, ta ankieta to jest kiepski żart wg mnie

El Dorado

Postautor: El Dorado » sob maja 23, 2009 2:44 pm

Mysle, ze ludzie nie głosują na motorów bo jest pewniakiem :B

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » sob maja 23, 2009 11:50 pm

hahhaha zwroccie mi honor ze robia nas w balona z tym motorheadem haha :D LOL

El Dorado

Postautor: El Dorado » ndz maja 24, 2009 10:11 am

nie, wyloguj sie.

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: yankes » pn maja 25, 2009 12:19 am

31 tys głosów hehehe Cóż za zainteresowanie ;-) Ciekawe, jak będzie się ta sonda prezentować po usunięciu nieważnych głosów?
hahhaha zwroccie mi honor ze robia nas w balona z tym motorheadem haha :D LOL
Nie lubię się powtarzać..Tobink ma rację

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » pn maja 25, 2009 2:23 am

wylogujta w dupe wojta, tak to tutaj widac mozna mowic co sie podoba, ladne forum, SS nazi stormtroopers i kto mowi inaczej niz mysli starszyzna to do wora... i do rzeki!!! ja mam racje ale widac ze sie zdenerwowaliśta i myslita jak sprzedac bielty na motorhada hahga ja juz sprzedalem bo lipa z tym.. fest jak z koziej dupy rajsen tasze

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: tomtomala » pn maja 25, 2009 7:07 am

wylogujta w dupe wojta, tak to tutaj widac mozna mowic co sie podoba, ladne forum, SS nazi stormtroopers i kto mowi inaczej niz mysli starszyzna to do wora... i do rzeki!!! ja mam racje ale widac ze sie zdenerwowaliśta i myslita jak sprzedac bielty na motorhada hahga ja juz sprzedalem bo lipa z tym.. fest jak z koziej dupy rajsen tasze
_______
Stary mam pytanie z innej beczki - co Ty bierzesz? Wyraźnie Ci nie służy.

Do koncertu jeszcze jest ponad 2 miechy więc co się spinasz. Jakoś bardziej wierzę chłopakom niż Tobie. EOT

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » pn maja 25, 2009 9:09 am

:pijak: Ze śmiechu mnie skręca, trzeba być dzieckiem z wodogłowiem żeby ufać organizatorom HF, tym razem zadziałała metoda ankieterska, MOTORÓW nie ma "bo ludzie nie wybrali" albo "wybraliście swoich ulubieńców", pięknie! To się nazywa manipulacja targetem marketingowym.... MOTORHEAD to był tylko pretekst, wabik, lotne hasło dla naiwnych, nie zdziwię się jeśli na miejscu ogłoszą iż zespól xy nie wystąpi ze względu na trudności "logistyczne". Uczciwością nie grzeszą.

herki
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: herki » pn maja 25, 2009 9:45 am

4. lipca zapytamy się Lemmy'ego osobiście czy w ogóle wie o koncercie na Hunterfeście :idea:

Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Qba666 » pn maja 25, 2009 10:44 am

Niezle jaja. Jak Helloween z dnia na dzien zyskalo 4tys glosow??:) Cieszy mnie to ogromnie ale sytuacja troche kurde dziwna. Z Motorhead cos jest napewno nie tak chyba jednak dla jaja wstawili go do tego glosowania

Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Ascot » pn maja 25, 2009 10:48 am

ostrzegałem. kolejny punkcik dla pana... jeszcze jeden i papa :twisted:

El Dorado

Postautor: El Dorado » pn maja 25, 2009 10:50 am

ta ankieta to srogi absurd. w ciągu 3 godzin wczoraj motorhead zyskał ponad 2000 głosów :]

Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Wrath » pn maja 25, 2009 11:33 am

No ta ankieta totalnie bez sensu jest, ja po ponownym uruchomieniu przeglądarki mogę głosować kolejny raz ;p
Gdybym mógł decydować co ma zagrać to wybrałbym z tej listy to co Artur. Plus Disturbed i In Flames :P
ja mam racje ale widac ze sie zdenerwowaliśta i myslita jak sprzedac bielty na motorhada hahga ja juz sprzedalem bo lipa z tym.
No i dobrze, potem jak ogłoszą Motorhead to nikt Ci nie sprzeda biletu za 100 zł i będziesz żałował, że nas nie posluchaleś :B jak dla mnie info na myspace jest dużo bardziej wiarygodne niż brak info o koncercie na stronie Motorhead :j a jak nie potwierdzą to trudno - sprzeda się bilet i tyle, zresztą nawet jak potwierdzą to pewien wyjazdu nie jestem.

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: yankes » pn maja 25, 2009 11:33 am

Jeśli kogoś dziwi ilośc głosów na daną kapelę w określonym przedziale czasowym to niech się zapozna z poniższym tekstem. Wklejam posta z forum Huntera. Dziś sonda ma być poprawiona, a głosy prawdopodobnie wyzerowane. To zresztą nie ma większego znaczenia, bo skład jest już ponoć ustalony i jak piszą ludzi blisko związani z organizatorami, MOTORHEAD BĘDZIE :!: Ale nie powiem, jak już go ogłoszę, odetchnę z ulgą ;-)

Tak tak patrzę na to co się dzieje z głosowaniem... To żal i wstyd mnie ogarnia... Chcecie się zabawić w botowanie przeciwko botom? Najpierw in flames wyskoczyło na czołowkę, teraz motorhead mknie ku górze... Proszę was, jak prosto zrobić 600 głosów w godzinę.

Potrzebne:

Firefox 3 z dodatkiem CookieCuller, program tasker do pobrania z peb.pl.

Zaczynamy zabawę od otworzenia notatnika i wklejenie do niego:

Kod:
<html>
<body>

<form name="form2" method="post" action="http://www.Hunter.nazwa.pl/hunterfest/i ... l&Itemid=3">
<table width="95%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="1" align="center">

<tr>
<td class='sectiontableentry1' valign="top"><input type="radio" name="voteid" id="voteid9" value="9" alt="9" checked/></td>
<td class='sectiontableentry1' valign="top"><label for="voteid9">Disturbed</label></td>
</tr>

<td colspan="2" align="center">
<input type="submit" name="task_button" class="button" value="Głosuj" />&nbsp;&nbsp;
</td>
</tr>
</table>
<input type="hidden" name="id" value="1" />
<input type="hidden" name="task" value="vote" />

</form>

</body>
</html>

Wciskacie plik->Zapisz jako i nazywacie go dowolnie, byle miał rozszerzenie html

Oczywiście tam jest wpis:

Kod:
<td class='sectiontableentry1' valign="top"><input type="radio" name="voteid" id="voteid9" value="9" alt="9" checked/></td>
<td class='sectiontableentry1' valign="top"><label for="voteid9">Disturbed</label></td>

Wszędzie gdzie jest 9 musicie wpisać numer swojego faworyta. (chyba że to disturbed ;p)

Co robicie dalej? Otwieracie tą stronę w firefoxie i ustawiacie ją jako startową. Wchodzicie na firefoxie na strone hunterfestu i głosujecie raz. Teraz odpalacie Narzędzia->CookieCuller i tam zaznaczacie wszystkie ciasteczka z Hunter.nazwa.pl jako protected, poza jednym - o nazwie voted1.

Teraz otwieracie taskera. Wciskacie nagrywanie i jedziecie:
1. klikacie na Narzędzia w firefox->CookieCuller->Remove all cookies
2. zamykacie CookieCuller
3. wchodzicie na strone startową(czyli tą przygotowaną do głosowania)
4. Klikacie głosuj
5. zatrzymujecie nagrywanie w taskerze

Teraz tylko zaznaczacie w taskerze "Continous" i idziecie spać. Średnie tempo 6 głosów na minutę :P

P.S. Ale in flames może zostać na górze :>

EDIT:

Ktoś pisał o głosowaniu na IP... Panie... To by było to samo, z tą różnicą, że dłużej by nabijanie głosow trwało. Większość polakow ma neostrade, więc u nich wystarczy rozłączyć się z internetem(choćby wyłączając liveboxa, jak sie nie ogarnia). i połaczyć ponownie. Już masz nowiutkie i świeżutkie IP gotowe do głosowania.
Jedyne wyjście to byłaby ankieta po zarejestrowaniu. Ale też ktoś wspominał o tym - możnaby założyć kilkanaście kont mailowych i głosować. Ale komu by się chciało to robić? Poza tym z tego co widziałem to rejestracja jest na imię i nazwisko, adres... Wszystko obowiązkowe. Rzucić jeszcze captcha (teki kod, który trzeba przepisać) i jesteśmy w domu. Wątpię aby ktoś był tak napalony, aby pisać bota, który by przeszedł te wszystkie zabezpieczenia :P Bo bot musiałby:
1. założyć pocztę (tutaj również wymagany jest kod captcha)
2. Wymyśleć sobie imie, nazwisko, adres (nawet jeśli to bezsensowy ciąg np. "aaaaaaaaa")
3. Skołować kod captcha

I to wszystko żeby zagłosować :P A jeszcze lepiej - po rejestracji aktywacja konta linkiem z maila :P To już by był hardkor i nikomu by się nie chciało :P

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » pn maja 25, 2009 12:07 pm

:pijak: Ze śmiechu mnie skręca, trzeba być dzieckiem z wodogłowiem żeby ufać organizatorom HF, tym razem zadziałała metoda ankieterska, MOTORÓW nie ma "bo ludzie nie wybrali" albo "wybraliście swoich ulubieńców", pięknie! To się nazywa manipulacja targetem marketingowym.... MOTORHEAD to był tylko pretekst, wabik, lotne hasło dla naiwnych, nie zdziwię się jeśli na miejscu ogłoszą iż zespól xy nie wystąpi ze względu na trudności "logistyczne". Uczciwością nie grzeszą.
Ja bym wnioskowal o BANA dla tego pana. Mowi to samo co ja a jakos chyba nie widac zadnego sprzeciwu. Ale wiadomo, przeciez to ja jestem ten zly a was setka dobrych. ;)

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: S1MON » pn maja 25, 2009 8:47 pm

ja akurat bylem raz na HF, byly rozne powody, ze nie bylo pewnych kapel i nie mam do nich juz zaufania :]

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » pn maja 25, 2009 11:38 pm

Karnety mi dzisiaj doszły, wolałbym nie być zmuszonym do ich sprzedania :P ale daleko mi tutaj do tego żeby siać taki defetyzm jak co poniektórzy.

Motorhead będzie, jak mysle :P a że jest w ankiecie to pewnie taki żart :P w sumie nie chce mi sie wierzyć, że organizatorzy pozwoliliby sobie na igranie z managementem Lemmy'ego & co.

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: tomtomala » wt maja 26, 2009 7:07 am

Włączę się do dyskusji w sprawie ankiety. Kilka moich przemyśleń:

1. Przyszło mi do głowy, że ankieta jest robiona pod przyszły rok. Może organizatorzy chcą wybadać tendencję, by za rok gadać z tymi kapelami.

2. Jak świat długi i szeroki nikt nie wymyślił jeszcze skutecznego głosowania przez internet. Ostatnio nawet branża sama wprowadziła sobie ograniczenia i na nagrody dla twórców internetowych głosuje się smsem... płatnym. Jedyne co mogą zrobić admini to popatrzeć kto jak i kiedy głosował (wpisy w bazie) i na sztywno wyciąć cwaniaczków z tym samym IP co głosują 6 razy na minutę (jak pisał yankes). Innej możliwości nie widzę.

El Dorado

Postautor: El Dorado » wt maja 26, 2009 4:56 pm

No i juz nie ma ankiety !

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”