Zgadzam się jak najbardziej. Jednak też podzieliłbym Bruce'a na I i II -starego i nowego. Niby ten sam, ale jakby inni. Inna charyzma. Nie mówie że gorszy czy lepszy, po prostu inny. Może to wiek? Nie wiem. Coś w tym jest...Budziol pisze:każdy był inny, każdego lubię i cenię na swój sposób ale najlepsze IRON MAIDEN to z Brucem
Wasz ulubiony okres wokalistyczny Iron Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Re: Wasz ulubiony okres wokalistyczny Iron Maiden?
Oczywiście ze kazdy ^^ Maiden zawsze był świetny chodz jak słucham Hallowed jestem za 3 odpowiedzią 
"Scream for mee....!!"
1.Bruce
2. Blaze
3. Di'Anno
Głos na Bruca
2. Blaze
3. Di'Anno
Głos na Bruca
1.Dickinson
2.Blaze
3.Di'anno
2.Blaze
3.Di'anno
1.Dickinson ( Zwłaszcza okres Brave New World )
2.Blaze
3.Di`Anno ( a fee. )
2.Blaze
3.Di`Anno ( a fee. )
www.last.fm/user/darkfuneral18
1. Bruce Dickinson, też tak jak kolega wyżej z okresu BNW, z lat 80 i FOTD, teraz jakby stracił nieco energii ale i tak ciągle fenomenalny
2. Blaze Bayley, również świetny, niektóre piosenki naprawdę pod jego głos i świetnie mu wychodziły, jednak Bruce za całokształt lepszy
Blaze trochę jakby nie pasował do Ironsów, a w swojej kapeli w sam raz i śpiewa tam fantastycznie
3. Paul Di'anno moim zdaniem najgorszy, brakowało mu ikry do śpiewania w Iron Maiden, zbyt mało energiczny
2. Blaze Bayley, również świetny, niektóre piosenki naprawdę pod jego głos i świetnie mu wychodziły, jednak Bruce za całokształt lepszy
3. Paul Di'anno moim zdaniem najgorszy, brakowało mu ikry do śpiewania w Iron Maiden, zbyt mało energiczny
Bruce, chociaż płyty z Blaze'em sa bardzo dobre.
- Alkochochlik
- -#Trooper

1. Bruce
2. Paul
3. O trzecim nie warto wspominać nawet
2. Paul
Dlaczego? Blaze jest super. Polecam wybrać się na jego koncert.WarlordTheGreat pisze:
- Alkochochlik
- -#Trooper

Dlatego że jakbym jakimś cudem znalazł się na jego koncercie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm, po prostu w ogóle nie przypadł mi do gustuStokrotka pisze:Dlaczego? Blaze jest super. Polecam wybrać się na jego koncert.WarlordTheGreat pisze:
-
Deleted User 804
Widać że kultura ponad wszystkoWarlordTheGreat pisze:ie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm
najbardziej lubię dwa okresy:
- z Blazem, wtedy jego głos naprawdę przykuwał uwagę, taki głęboki...
- Z Bruce'em okres, kiedy zaczął śpiewać trochę "drapieżniej", "Seventh Son...", "No Prayer"..." - te płytki. To nie znaczy, że uważam je za najlepsze w ogóle, tylko pod względem wokalu. Na innych płytach Bruce też śpiewa dobrze, ale bardziej wzniośle, heroicznie, w czym nigdy dla mnie nie będzie najlepsze, zawsze będzie w cieniu np. Ronniego Jamesa Dio.
- z Blazem, wtedy jego głos naprawdę przykuwał uwagę, taki głęboki...
- Z Bruce'em okres, kiedy zaczął śpiewać trochę "drapieżniej", "Seventh Son...", "No Prayer"..." - te płytki. To nie znaczy, że uważam je za najlepsze w ogóle, tylko pod względem wokalu. Na innych płytach Bruce też śpiewa dobrze, ale bardziej wzniośle, heroicznie, w czym nigdy dla mnie nie będzie najlepsze, zawsze będzie w cieniu np. Ronniego Jamesa Dio.
Our time will come! Oooo...
Widać że kultura ponad wszystkoDeleted User 804 pisze:WarlordTheGreat pisze:ie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm
Ostatnio zmieniony pt kwie 30, 2010 12:29 pm przez ttomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
1) z BB za The X Factor (ulubiona moja płyta) i wskazanie nowej drogi, z której dla jednych stet dla innych niestety IM zeszło
2) z BD, nie mówię, że gorszy od BB, po prostu ja najbardziej cenię TXF i za to BB pierwszy.
Nie lubię przemocy, ale bardziej chamstwa, więc pewnie ochroniarze wynieśli by mnie i to, co zostało z kolegi...
Nie zamierzam się rozwodzić nad martyrologią BB, ale nie raz w UK z nim rozmawiałem, po koncertach w Plymuth czy Cardif i faceta szanuje, za to, że zawsze się podnosi mimo różnych przeciwności i robi swoje. Nie gra przed tłumami, nie sprzedaje milionów płyt a mimo to widać, że czerpie frajdę z swojej działalności.
2) z BD, nie mówię, że gorszy od BB, po prostu ja najbardziej cenię TXF i za to BB pierwszy.
WarlordTheGreat pisze: Dlatego że jakbym jakimś cudem znalazł się na jego koncercie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm, po prostu w ogóle nie przypadł mi do gust
Deleted User 804 pisze:Widać że kultura ponad wszystkoSwoją drogą pewnie po czymś takim by cie wynieśli(w najlepszym przypadku ochroniarze).
Nie lubię przemocy, ale bardziej chamstwa, więc pewnie ochroniarze wynieśli by mnie i to, co zostało z kolegi...
Nie zamierzam się rozwodzić nad martyrologią BB, ale nie raz w UK z nim rozmawiałem, po koncertach w Plymuth czy Cardif i faceta szanuje, za to, że zawsze się podnosi mimo różnych przeciwności i robi swoje. Nie gra przed tłumami, nie sprzedaje milionów płyt a mimo to widać, że czerpie frajdę z swojej działalności.
Racja.
Równie dobrze mógłby to być drugi Paul.
Równie dobrze mógłby to być drugi Paul.
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Głos na Di'Anno. Fajnie jak by go wzięli Maideni w trasę 
nagroda najdebilniejszego posta w historii tego forum zdobytaWarlordTheGreat pisze:Dlatego że jakbym jakimś cudem znalazł się na jego koncercie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm, po prostu w ogóle nie przypadł mi do gustuStokrotka pisze:Dlaczego? Blaze jest super. Polecam wybrać się na jego koncert.WarlordTheGreat pisze:
- Alkochochlik
- -#Trooper

Dzięki za uznanie, nie, to nie było na serio, nie rzuciłbym w Blaze'a piwem, zresztą po tym co pisaliście próbowałem się przekonać do jego solowych płyt, ale dalej mnie on mierzi, nie wiem czemu, nie lubię gościa i tyle, iii nie, nie ubóstwiam Bruce'a bo mimo że Maiden to mój ulubiony zespół, to wokaliste to najbardziej lubię Dee Snidera z Twisted Sisters, ale przyznaje że Bruce'owi nie dorównuje pod względem głosu.IM_Power pisze:nagroda najdebilniejszego posta w historii tego forum zdobytaWarlordTheGreat pisze:Dlatego że jakbym jakimś cudem znalazł się na jego koncercie to pewnie ja byłbym tą osobą, która by rzuciła w niego piwem, albo czymś gorzyszm, po prostu w ogóle nie przypadł mi do gustuStokrotka pisze: Dlaczego? Blaze jest super. Polecam wybrać się na jego koncert.
Tylko i wyłącznie Laleczka Bruce Dickinson 
Dla mnie oczywiscie Bruce najlepszy jest na LAD ( płyta cd nie dvd - tam jest troszke gorzej gdzieniegdzie np Aces High
) oraz na 7 synie i SIT, z " nowego" Bruce'a ten z TFF jest bardzo dobry wbrew opinii co poniektórych na tym forum
Dla mnie Bomba !
Who motivates the motivator