The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Michcio »

ło w piździec jaka trasa :D czekam na UK :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

IRONSPARTAN pisze:A skąd masz to info o cenie biletu? Jeśli jest taki drogi to faktycznie trzeba to dokładnie przemyśleć.
http://www.kassir.ru/msk/db/text/1195.html

Подъезд-2 ФАН-ЗОНА: 4000.00руб
Fan Zona to sektor pod sceną.

Ewentualnie boczne miejsca za 3000 RUB.
Подъезд-2 Танцевальный партер правый: 3000.00руб

Nikt nie powiedział, że w Moskwie będzie tanio. ;)
Ostatnio zmieniony wt lis 02, 2010 7:56 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wiza, hotel, dojazd to tanio nie wyjdzie, a jechać w śnieżycę busem to też chyba niepotrzebne ryzyko ;/
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

K**wa. czekam jednak na koncerty w strefie Schengen :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Także powoli tracę zapał. Wicker ma rację. Nikt nie powiedział że bedzie tanio. Ale zobaczymy. Moze jednak będzie auto. Także ze względu na turystyczne atrakcje. (W trakcie powrotu z Belgradu, łapaliśmy auto staczające się w górach po lodzie w przepaść. Gorzej chyba być nie może... :razz: )
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

dokładnie zapał był, ale to dosyć trudny wyjazd do ogarnięcia.
Sprawdziłem wiza na 14dni 306zł plus bilet 370zł to już prawie 700zł
Ostatnio zmieniony wt lis 02, 2010 8:29 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ja nadal mocno rozważam lot do Moskwy więc jakbyście robili jakieś grupowe zamówienie biletów to byłbym chętny. Maciek, gdzie chcesz załatwiać wizę? Przez ambasadę czy jakąś agencję?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Michcio pisze:ło w piździec jaka trasa :D czekam na UK :D
Też czekam na UK. ;)

Pytanie, kiedy mieliby zagrać na Wyspach? Jeśli w styczniu/lutym, to mam nadzieję, że nie zapomną o Glasgow i SECC... gdzie po raz ostatni grali, jeśli mnie pamięć nie myli, w 2006 podczas trasy AMOLAD.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Jeśli o Rosję chodzi to czy nie lepiej zrobić do Petersburga wypad? Pora roku lepsza, bliżej i miasto piękne. ;]
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Ja tam do Rusków na pewno się nie wybieram nie żebym nie chciał być na koncercie IM ale koszty tego wszystkiego jednak trochę za bardzo wygórowane by moim zdaniem były. Jeśli nie w Polsce w co wątpię to koncert na 100% będzie w Czechach bądź innym bliższym nam kraju i tam wyjazd będzie się bardziej kalkulował. Raz że koszt mniejszy dwa że dojazd pewniejszy :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

M@ti pisze:Jeśli o Rosję chodzi to czy nie lepiej zrobić do Petersburga wypad? Pora roku lepsza, bliżej i miasto piękne. ;]
Oczywiście, że lepiej, ale Moskwa ma tą przewagę, że jest pierwszym koncertem na trasie i odbywa się 5 miesięcy wcześniej. :P

Co do UK to raczej lato/jesień 2011. Jest już za późno na ogłaszanie wcześniejszych koncertów.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Tak przestudiowałem na szybkiego miejsca koncertów które zostały dzisiaj podane. I hale się trafiają mimo głosów że trasa będzie stadionowa. Jednak są to hale potężne. Widać że szykuje się wielka trasa koncertowa kto wie może przebije SBIT. Zobaczymy. Jednak po miejscach gdzie maja odbywać się koncerty i na jakich obiektach widać że IM liczy na masę fanów. Przynajmniej ja mam takie odczucie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

czyli co znów miech czekania i rzucą parę dat z UK, ciekawe czy Europy do końca roku się doczekamy ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

WICKER MAN pisze:Oczywiście, że lepiej, ale Moskwa ma tą przewagę, że jest pierwszym koncertem na trasie i odbywa się 5 miesięcy wcześniej. :P
E tam. Lepiej poczekać. ;]
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Trochę sal jest (ogromnych) i wielkie stadiony, nie wiem co to za miejsca w Curitibie, Belem czy Recife. W Peru jeszcze większy stadion niż w 2009, Dziwi mnie Kolumbia - CC Sapo - dlaczego nie Simon Boliviar Park!?? :neutral:
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

30 czerwca - 3 lipca graja w Danii na Roskilde, czyli co by nie mowić ten sam weekend festiwalowy co Opener (a także Rock Werchter, francuski Arras czy czeski Rock For People który z roku na rok sciaga coraz ciekawszy skład). Gdyby tak Ziółkowski z AlterArtu miał większe jaja...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Czekam więc na datę/y UK, bo prawdopodobnie tam będę chciał się wybrać (jak w 2008) :)
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

myślałem, że w tym roku zahaczą też o biegun, podobno pingwiny pisały petycję.

tak poważnie to na cholere im aż 7x Australia i 6x Brazylia ;p
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Mi tu coś nie gra. Na dobrą sprawę, ten Sonisphere 2011 w Indiach, to taki nasz "wishful thinking" - skoro tytularnie jest "29 dat" - to ta indyjska zmieniłaby statystyki... z drugiej strony, żeby nie zagrali w Indiach, UEA, Nowej Zelandii, Kostaryce, Wenezueli, kilku innych miastach Brazylii... trochę to dziwne. A może w lutym marcu 2012 doczekamy się następnych 20 koncertów z "ED Force One"!?

dziwna ta Ameryka Łacińska. Kolumbia CC Sapo - co to takiego?? Wyczytałem, iż po zamieszkach na Maiden i Metallice, tamtejszy organizator boi się wielkich koncertów metalowych, możliwe. No i to Banamex Theater w Monterrey - zaraz potem Foro Sol na 60000 - dziwne to...

Co do UK. W jakimś wywiadzie z rok temu Dickinson twierdził, iż "... z pewnością zrobimy wielką trasę po arenach UK..." A może postąpią tak jak KISS w tym roku. Maj - UK - areny a czerwiec i lipiec stadiony, festiwale i mega-areny na Kontynencie.

Czytałem też o trasie po Ameryce Północnej w sierpniu i wrześniu, znów w sieci mówi się o Rock In Rio IV... Po takim objeździe Brazylii, jaki się szykuje w marcu i kwietniu, chyba nie wystąpią tam jeszcze raz... Ale, nie wiadomo ;-)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Indie jeszcze oglosza wiec spokojnie. Poza tym to : Nowo zelandczycy przyjada do australii wiec luz. Brazylia to wielki kraj i pozycja maiden jest tam taka ze 6 koncertow nie dziwi. Wenezuela czy Kostaryka to raczej dosc egzotyczne miejsca na koncert, gdzie nei jezdzi sie za czesto i tym razem widocznie ustapily miejsca singapurowi i indonezji

Mnie wkurza, ze mnie nie stac a i tak pewnie gdzies pojade :)

Co do tripu do moskwy to jest to troche zachodu i jeszcze ta pora roku.......ale napewno wyjdzie najtaniej z calej tej pierwszej czesci.
Jak ktos mieszka w Wawie to jeszcze moze sobie pozwolic na dreptanie do ambasady i wize sobie tanio wychodzi, w pozostalych wypadkach to trzeba zdac sie na biuro podrozy, ktore sobie za taka usluge policzy. Dojazd: samolot raczej drogo, chyba ze jakas cud promocja sie trafi. pociag moze byc tani, ale nie mozna kupowac biletow w polsce na cala trase, tylko etapami. A jeszcze przejazd przez bialorus - tam tez sa wymagane wizy. Sama moskwa droga, ale bez przesady , 2 dni sie przezyje. Najgorsze to ta zima!! Tego nikt nie przewidzi co bedzie w lutym, jak bedzie ekstrem to i -30 moze byc. W hali zimno, na zewnatrz jeszcze zimniej, a wyjdz spocony czlowieku po koncercie i pozamiatane.
ODPOWIEDZ