Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Re: Saxon
http://nafest.pl/skladanka/106/
Tu trzy numery przedpremierowo z koncertu w Grecji! Saxon wymiata!!! Może singirl nie zabija, ale "CALL TO ARMS" to arcydzieło!!!
Tu trzy numery przedpremierowo z koncertu w Grecji! Saxon wymiata!!! Może singirl nie zabija, ale "CALL TO ARMS" to arcydzieło!!!
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Mówiłem?! na albumie docelowo będzie 11 numerów :-) strzyka mi w kościach - to znaczy, że będzie dobrze :-)jest na prawdę dobrzechyba się jednak przekonam do tej nowej płyty
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

http://www.youtube.com/watch?v=V4cb2fSjCI0
Nowa płyta w sklepach 3 czerwca! Już nie mogę się doczekać :-)))
Wg oficjalnej, u nas dopiero ósmegoSebastianArcheo pisze:
http://www.saxon747.com/en/
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nowy Saxon ssie całkowicie. Miałem spore nadzieje co do tej płyty, niestety bardzo się rozczarowałem. W zasadzie żaden kawałek nie może równać się z najlepszymi numerami z poprzednich krążków takimi jak Battalions Of Steel, I've Got To Rock (To Stay Alive) czy Lionheart. Zdecydowanie najsłabszy album tego zespołu w nowym tysiącleciu i rozczarowanie sezonu jak dla mnie. Ale na koncercik do Bochni, czy gdzie to tam ma się odbyć i tak trzeba się wybrać 
Nie oceniam Saxona aż tak krytycznie. Tzn. z płyt z tego tysiąclecia uwielbiam Lionhearta, resztę odbieram dość podobnie. Na "Labiryncie" poza singlowym hitem "Bataliony ze stali" też działo się umiarkowanie dużo. "Call to Arms" to płyta dość równa i przyzwoita. Zespół nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu. A że nie nagrywa ciągle rzeczy wybitnych ... No trudnoMr.Hankey pisze:Nowy Saxon ssie całkowicie. Miałem spore nadzieje co do tej płyty, niestety bardzo się rozczarowałem. W zasadzie żaden kawałek nie może równać się z najlepszymi numerami z poprzednich krążków takimi jak Battalions Of Steel, I've Got To Rock (To Stay Alive) czy Lionheart. Zdecydowanie najsłabszy album tego zespołu w nowym tysiącleciu i rozczarowanie sezonu jak dla mnie. Ale na koncercik do Bochni, czy gdzie to tam ma się odbyć i tak trzeba się wybrać
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Hmm... Po komentarzach widzę że nie jest zbyt dobrze 
Saxona wartoby kochać i tak za samo Crusader
Jeden z najgenialniejszych kawałków heavymetalowych
Nowej płyty nie słuchałem, ale z pozostałych nowych lubię Lionheart, pozostałe szału nie robią, oczywiście wyjątkiem są bataliony
Nowej płyty nie słuchałem, ale z pozostałych nowych lubię Lionheart, pozostałe szału nie robią, oczywiście wyjątkiem są bataliony
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Ja słuchałem tylko 6 pierwszych płyt Saxona. Świetne jest power and the glory, reszta jest bardzo dobra lub dobra.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ten wysoki - nawet bardzo - poziom to był Lionhearta i Inner Sanctum. Call to Arms to album bezdyskusyjnie słabszy i w żadnym momencie nawet nie zbliża się do wyżej wymienionych krążków. Nawet do przeciętnego Labiryntu mu daleko. Tam jednak były takie numery jak Valley Of The Kings, Demon Sweeney Todd o kapitalnym Battalions Of Steel nie wspominając. Na nowym krążku nie ma żadnego numeru, który wyrastałby ponad przeciętność.krusejder pisze:Zespół nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu.
+1 Inner Sanctum uważam za b. dobry album, Labirynt jest średniawy, bo ma parę fajniejszych kawałków, ale ponad połowa płyty to takie saxonowe średniaki, a nowego nie słuchałem ale po takich recenzjach to chyba się wstrzymam z kupnemmetal pisze:Inner Sanctum był bardzo dobry. Następny faktycznie przeciętny, a najnowszego nie słuchałem.IgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.