01-03/06/2012 - Ursynalia - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/06/2012 - Ursynalia - Warszawa
Koncert mega. Slayer zniszczył. Barierka od drugiego wałka. Moja flaga zauważona. Czy orientujecie się czy ten fotograf co był caly koncert to oficjalny ffotograf Slayera? Wkurzaly mnie tylko te wszystkie cipska pod scena co później musiały być wyciagane. Kobite albo w domu zostawić albo na piwie a nie ciagac pod barierki gdzie jest miazga. Slayer zaskoczyl silent scream i die by the sword. Pod barierami czasem ścianą dźwięku ale słyszałem że kilka metrów dalej selektywnie i mięsiście. Kostki latały metr ode mnie i nie udało się złapać:( czek am na ich kolejny występ bo warto.
Na mnie jakoś Slayer nie wywarł wielkiego wrażenia i to po raz drugi. Co do dźwięku to faktycznie był dobry, ale czy tak głośny? Nawet stoperów nie zakładałem, bo stwierdziłem, że nie jest tak głośno. :] Limp Bizkit poprawnie, ale trochę więcej od nich oczekiwałem. Setlisty:
Luxtorpeda
Slayer
Luxtorpeda
Slayer
A ja muszę powiedzieć, że Limp Bizkit bardzo dobre wrażenie na mnie wywarli, zupełne nic się po nich nie spodziewałem, a zabawa była rewelacyjna przy nich.
Tragiczna organizacja. Stałem tak długo w kolejce żę spóźniłem sę na Slayera. Wpadłem w tłum na Die by the sword. Przepycham sie otalnie wkurzony a tu nagle na barierka kilometr od sceny !!! na szczeście przyszedł równie zdenerwowany duuuużu "METAL" i zaczął cisnać do przodu a ja za nim i tak wylądowałem na chemical warfare pod sceną. Slayer mnie zabił, publicznosc genialna (dzięki!), sciana śmierci razy 3, raz butem w łeb. BAJKA!
I na końcu "jeb*ać limp bizkit" i bardzo dobrze !! Slayer!!!!!!!!!
I na końcu "jeb*ać limp bizkit" i bardzo dobrze !! Slayer!!!!!!!!!
Koncert Slayera poprawny ale miałem wrażenie że po prostu odklepany. Ale za to Limp Bizkit zmiażdżyło mnie totalnie jestem przeszczęśliwy że mogłem zobaczyć Freda i Wesa w akcji
.I jakim trzeba być debilem żeby na koncercie Bizkitów krzyczeć Slayer 
Nie wiem... dla mnie limp przy Slayerze to po prostu żenada.. ale to tylko moje zdanie.
krzyczec slayer na koncercie limp? to tak, debilizm
Inter...
krzyczec slayer na koncercie limp? to tak, debilizm
Inter...
Ci to dopiero odfajkowali koncert. Ja już po połowie miałem dość. A zaznaczam, że ostatni koncert w Stodole był doskonały. A tutaj ani polotu ani zaangażowania słowem żenujący poziom.Olszu pisze:Ale za to Limp Bizkit zmiażdżyło mnie totalnie jestem przeszczęśliwy że mogłem zobaczyć Freda i Wesa w akcji
Byłeś kiedyś na Slayerze? Nie widziałem odklepanego koncertu Slayera.Olszu pisze:Koncert Slayera poprawny ale miałem wrażenie że po prostu odklepany.
Wiadomo koncert Bizkitów i Slayera jednego dnia to jak ze skrajności w skrajność ja bynajmniej byłem zadowolony bo jechałem głównie na LB ale że Slayer grał to dobrze bo chciałem ich zobaczyć. Ale gdy Slayer się skończył to fani mogli sobie już darować takie darcie na LB
miazga. pijemy sobie wódeczkę w akademiku u Miecha. pozdrawiamy wszystkich, przede wszystkim Braci Mroczków :*
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
Nie byliby(śmy) sobąOlszu pisze:Ale gdy Slayer się skończył to fani mogli sobie już darować takie darcie na LB
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
set z Holandii
...no i jest Hell Awaits :/ Byli trzy razy ostatnio i nie mogli tego zagrać? No to teraz powinni przyjechać w przyszłym roku i naprawić błąd
...no i jest Hell Awaits :/ Byli trzy razy ostatnio i nie mogli tego zagrać? No to teraz powinni przyjechać w przyszłym roku i naprawić błąd
illusion świetny koncert zagrali wczoraj!
Wczoraj dotarłem dopiero o 22 na teren imprezy i mam pytanie. Orientuje sie ktoś dlaczego była obsuwa?
Miało być tak:
20.30 – 21.30 IN Flames (SWE)
22.00 – 23.00 Illusion
a było tak, że IF grali do 22:15 (mniej wiecej) a Illusion zaczeli o 22:40.
Wczoraj dotarłem dopiero o 22 na teren imprezy i mam pytanie. Orientuje sie ktoś dlaczego była obsuwa?
Miało być tak:
20.30 – 21.30 IN Flames (SWE)
22.00 – 23.00 Illusion
a było tak, że IF grali do 22:15 (mniej wiecej) a Illusion zaczeli o 22:40.
Spowodowane to było przez technicznych In Flames - długo ustawiali coś, a później jeden z nich wisząc na linie próbował rozhuśtać kabel by doleciał do drugiego technicznego. Ogólnie polewka z całej sytuacji, a techniczny po wreszcie udanej próbie dostał gorące brawa 
Generalnie niby fajnie było, chociaż wymarzłem dość solidnie.
Oribta Wiru - brzmiała chyba nie najgorzej nawet. Ciężko jednak coś więcej powiedzieć.
Oedipus - poza trzema kawałkami znanymi, reszta bardzo średnia.
Hunter - świetne przyjęcie, dobre brzmienie, ale set mi się nie podobał.
My Riot - Glaca rozgrzał publiczność konkretnie, fajny koncert, energiczny, jak to u Glacy zawsze.
In Flames - koncert wieczoru jak dla mnie. Moc, energia, doskonały kontakt z publicznością. Bardzo mi się podobało.
Illusion - kolejny super występ. Illusion to Illusion, oni lipy nie robią
Nightwish - no właśnie... doskonałe przedstawienie, światła, pirotechnika. Bardzo ciekawy set... tylko Anetta...miejscami tak zarzynała stare kawałki Nightwisha, że aż przykro było... Chociaż całe show naprawdę robiło ogromne wrażenie...
Ostatni minus, to wyjazd z tego przeklętego miasta... Jedna ulica już nie istnieje, druga jeszcze nie istnieje, dwadzieścia innych jest zamkniętych... nienawidzę tam jeździć...
Generalnie niby fajnie było, chociaż wymarzłem dość solidnie.
Oribta Wiru - brzmiała chyba nie najgorzej nawet. Ciężko jednak coś więcej powiedzieć.
Oedipus - poza trzema kawałkami znanymi, reszta bardzo średnia.
Hunter - świetne przyjęcie, dobre brzmienie, ale set mi się nie podobał.
My Riot - Glaca rozgrzał publiczność konkretnie, fajny koncert, energiczny, jak to u Glacy zawsze.
In Flames - koncert wieczoru jak dla mnie. Moc, energia, doskonały kontakt z publicznością. Bardzo mi się podobało.
Illusion - kolejny super występ. Illusion to Illusion, oni lipy nie robią
Nightwish - no właśnie... doskonałe przedstawienie, światła, pirotechnika. Bardzo ciekawy set... tylko Anetta...miejscami tak zarzynała stare kawałki Nightwisha, że aż przykro było... Chociaż całe show naprawdę robiło ogromne wrażenie...
Ostatni minus, to wyjazd z tego przeklętego miasta... Jedna ulica już nie istnieje, druga jeszcze nie istnieje, dwadzieścia innych jest zamkniętych... nienawidzę tam jeździć...
Night Mistress Fan Club Łódź
Nightwish był spoko, show pirotechniczne itp. było, oglądało się fajnie, ale czy tylko ja odnoszę wrażenie, że jakoś... krótko? Nie mniej jednak towarzystwo śpiewające Luxtorpedę w metrze było spoko 
NIGHTWISH grał ze 65 minut. Widocznie znają stary włoski kawał operowy i nie wyszli na bisy, bo przy 4 bisie ludzie zaczęliby wrzeszczeć do Anety: Śpiewaj tak długo, aż się w końcu nauczysz !!
No ale pirotechnika, confetti tudzież wizerunek sceniczny pianisty -na medal
No ale pirotechnika, confetti tudzież wizerunek sceniczny pianisty -na medal
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
SLAYER rozjebał, Illusion też dobrze, In Flames nudnawo ale w miare, My Riot j/w. I Michcio dzięki za smycz Radia Maryja 
już nie mam tu najwięcej postów

Gojira i Mastodon dali swietne koncerty. Bardzo mi się podobało.
Sonisphere może brać przykład z Usrynaliów jeśli chodzi o nagłośnienie. Na Soni Gojira miała je słabiutke, tutaj świetne i przez to koncert był bardzo dobry. To jest jednak mocarna kapela. Bez dwóch zdań. No i widząc dobrze bawiącą się publiczność zapowiedzieli, że wrócą niedługo znowu!
Dobre też było jak Joe powiedział, że zapomniał prawie wszystkie slowa po polsku, które go uczyli przed wyjściem na scene, ale zapamiętał jedno, na które ludzie mieli żywiołowo zareagować.
Krzyknął "Gojira KURWA", ludzie wyrzucili ręce w górę, ogólna radość
, a Joe powiedział tylko, że się nie spodziewaj aż takiej reakcji, więc krzyknał jeszce raz "Gojira KURWA". Wesoło się zrobiło 
Mastodon też niczego sobie. Słaby kontakt z publicznością w porównaniu z Gojirą, ale przecież nie przyjechali prowadzić tu pogaduch. Zagrali przyzwoicie i nawet byłem zaskoczony, bo wcześniej sie naczytałem, że oni dają słabe koncerty. Tutaj tak nie było
Sonisphere może brać przykład z Usrynaliów jeśli chodzi o nagłośnienie. Na Soni Gojira miała je słabiutke, tutaj świetne i przez to koncert był bardzo dobry. To jest jednak mocarna kapela. Bez dwóch zdań. No i widząc dobrze bawiącą się publiczność zapowiedzieli, że wrócą niedługo znowu!
Dobre też było jak Joe powiedział, że zapomniał prawie wszystkie slowa po polsku, które go uczyli przed wyjściem na scene, ale zapamiętał jedno, na które ludzie mieli żywiołowo zareagować.
Krzyknął "Gojira KURWA", ludzie wyrzucili ręce w górę, ogólna radość
Mastodon też niczego sobie. Słaby kontakt z publicznością w porównaniu z Gojirą, ale przecież nie przyjechali prowadzić tu pogaduch. Zagrali przyzwoicie i nawet byłem zaskoczony, bo wcześniej sie naczytałem, że oni dają słabe koncerty. Tutaj tak nie było
Cały 3. dzień rozwalił, dokłądniej mówiąc Gojira, Mastodon, Awolnation, Billy Talent. Na Jelonku podobnież świetnie, ale nie byłem. :]
Widziałem - Luxtorpeda, Slayer, Limp Bizkit, My Riot, In Flames, Illusion, Gojira, Mastodon.
Koncerty festiwalu
1. Slayer
2. Gojira
3. Illusion / Mastodon
LP i IF zagrali solidne koncerty, ale mnie nie powaliły. Więcej mi się nie chce pisać.
Oby przyszłoroczny skład utrzymał poziom tegorocznego.
Koncerty festiwalu
1. Slayer
2. Gojira
3. Illusion / Mastodon
LP i IF zagrali solidne koncerty, ale mnie nie powaliły. Więcej mi się nie chce pisać.
A mnie to właśnie koncerty Limp Bizkit i In Flames ( obok Slayer) podobały się najbardziej.
Może to wynika to z sentymentu do lat kiedy to właśnie te kapele dominowały u mnie na playliście.
Tak czy owak, In Flames zagrali przyzwoicie ( Friden ma już tak zdarte struny głosowe od growlu czy to prostu przeziębienie?) ale mogli ograniczyć ilość kawałków z najnowszej płyty w secie, a na koncercie Dursta i spółki bawiłem się zdecydowanie najlepiej na całym festiwalu.
Gojira bardzo ok, Mastodon średnio z kilkoma momentami ( 'All the Heavy Lifting', 'Blood & Thunder' czy 'Crystal Skull'). Zdecydowanie wolę ich słuchać z płyt.
Może to wynika to z sentymentu do lat kiedy to właśnie te kapele dominowały u mnie na playliście.
Gojira bardzo ok, Mastodon średnio z kilkoma momentami ( 'All the Heavy Lifting', 'Blood & Thunder' czy 'Crystal Skull'). Zdecydowanie wolę ich słuchać z płyt.