jak dla mnie jeden z najlepszych utworów IM
Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5147
Re: Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Caught Somewhere In Time
-
Wirgiliusz
- -#Charlotte

Zdecydowanie najlepsze utwory z tego albumu to The Loneliness Of The Long Distance Runner,Alexander The Great,Heaven Can Wait
Ja stawiam na Stranger in a Strang land a co do alexa to nie jaram sie tym utworem nie wiem co wy w nim widzicie .hmm
Powerslave
- The Talisman
- -#Charlotte

No ja stawiam na DEJA VU zawsze do tego utworu wracam a nawet i kilka razy sluchajac SIT.
Wasted... i heaven..., świetne teksty
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

"Stranger In A Strange Land" i "The Loneliness Of The Long Distance Runner" oraz reszta płyty
Z resztą wszystko co zwiazane z "Somewhere In Time" i Somewhere On Tour 86-87 jest mi bardzo bliskie i wyj**ane w kosmos. Szczególna dla mnie pozycja, wszystkie bootlegi z tej trasy zajmują u mnie wyjątkowe miejsce na półce. Wersje live utworów z "Somewhere In Time" to mistrzostwo świata, taki"Walking On Glass" to hmmmm (w tym momencie zabrakłoby mi synonimów słowa bardzo dobry
), a wspominany już "The Loneliness Of The Long Distance Runner" z Belgradu, mmmmmmm... Palce lizać 
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Rattlehead
- -#Invader

Bez przerwy mi się zmienia.
Kolejność nieważna:
1. Stranger In A Strange Land;
2. Caught Somewhere in Time;
3. Alexander the Great;
Kolejność nieważna:
3. Alexander the Great;
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ja kiedyś Heaven Can Wait bardzo lubiłem, a dziś?? Wydaje m isie być najabrdziej przereklamowanym i oklepanym kawałkiem Iron Maiden. Grają go niemal na każdej trasie, a tak na prawdę kazdy inny kawałek z tej płyty jest o niebo lepszy. Nie mówie już jakimi koncertowymi zabójcami byłyby Deja Vu albo The Loneliness... Szybkie, energiczne po prostu morderstwo na koncercie 
Grali na każdej trasie... do 1998 roku. Po Reunion grali tylko w 2003 i w 2008 roku, więc trudno go nazwać oklepanym, ani tym bardziej przereklamowanym, biorąc pod uwagę, że raczej nie pojawiał się na płytach "best of".Adrian S.O.S. pisze:Wydaje m isie być najabrdziej przereklamowanym i oklepanym kawałkiem Iron Maiden. Grają go niemal na każdej trasie, a tak na prawdę kazdy inny kawałek z tej płyty jest o niebo lepszy.
Nie zmienia to jednak faktu, że każdy kawałek z tej płyty były wspaniale widziany na koncertach, a ostatnio granie tylko Wasted Years (w moim prywatnym rankingu SiT - miejsce 7) jest zdecydowanym nieporozumieniem.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

a pierwszy oficjalny best of "Best Of the Beast" ?Mr. M pisze:tym bardziej przereklamowanym, biorąc pod uwagę, że raczej nie pojawiał się na płytach "best of".
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Dlatego napisałem "raczej"LukaSieka pisze:a pierwszy oficjalny best of "Best Of the Beast" ?Albo wydany w 2005 roku przez EMI "The Essential Iron Maiden"
A jak chcemy być tacy dokładni, to na Best of the Beast bodajże tylko w tym dwudyskowym wydaniu.
-
Deleted User 6661
Postawiłem na Samotność długodystansowca, ale "Somewhere in Time" to dla mnie płyta - absolut (jedna z kilku Dziewicy), toteż równie dobrze można by wybrać coś innego.
-
Nomad.1985
- -#Trooper

Na dzień dzisiejszy chyba jednak Caught Somewhere in Time, wszystko w tym utworze jest na 10/10, wokal, gitary, sekcja, dramaturgia i klimat.
Miałem spore trudności z wyborem. Jest kilka super utworów, jednak padło na "Wasted Years", choć jest jakiś taki... plastikowy jak na Maidenów.
p.s. Kiedyś uważałem, że okładka płyty jest kiczowata, że gorszej być nie może. Z biegiem czasu zmieniłem zdanie. Na plus.
p.s. Kiedyś uważałem, że okładka płyty jest kiczowata, że gorszej być nie może. Z biegiem czasu zmieniłem zdanie. Na plus.
Kiedyś "Wasted Years", obecnie "Heaven Can Wait", po obejrzeniu wersji z F666.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Stracone lata. Bez dwóch zdań. Melodie, przebojowość i solo Adriana, które za każdym razem ściska za gardło. Dałbym się pokroić za ten utwór.
Alexander bez dwóch zdań 
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Sea Of Madness
Mam podobnie, gdyż dodałbym jeszcze Wasted Years oraz Caught Somewhere in TimeRattlehead pisze: ↑wt mar 04, 2014 12:46 pm (...)
Kolejność nieważna:
3. Alexander the Great;