Księga Skarg i Wniosków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Księga Skarg i wniosków
Czy istnieje możliwość aby administrator zezwolił w panelu głównym użytkownikom wybierać do wyświetlania inny styl forum (w tym przypadku sub black) bo widzę że jest chyba zainstalowany! Nienawidzę sub silver i już nim rzygam :/ A tak to każdy mógłby sobie wybrać jaki by chciał! Niech domyślny będzie silver a ten black jako indywidualna opcja
Plisss ... 
-
Deleted User 804
Nic to nie da... bo chociaż sub black jest "zainstalowany" to któryś z moich poprzedników radośnie podmienił pliki i sub black to tak naprawdę sub silver ze zmienioną nazwą
Ale to w wolnej chwili zainstaluje go(i może jakieś inne) na nowo
Ale to w wolnej chwili zainstaluje go(i może jakieś inne) na nowo
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Wnioskuję o zamknięcie dla nieupoważnionych TYLKO Maiden Zone, pozostała część niech pozostanie ogólnodostępna. Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników. Takie podziały nie są wcale rzadkością, np. na forach zespołów, widocznie się sprawdzają i pewnie nie są trudne do zorganizowania.
Jaki to ma cel? Kto to jest nieupoważniony i dlaczego chcesz mu zamknąć maiden zone a nie dajmy na to running free ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ten mój wniosek to reakcja na wczorajsze wydarzenia (atak trolla/trolli) i wynikające z tego postulaty zmian w dostępie do forum, które można przeczytać w wątku o koszulkach.
Dobra, już się zaznajomiłem ze sprawą. To zmienia postać rzeczy.
a może kiedyś pomyślicie nad layoutem pasującym do strony głównej portalu ?
tylko to trzeba ludzia ktory sie zna na grafice (troche ja) i ludzia ktory umie kodować PHP+MySQL (nie ja!)
to troche kosztuje ale juz w porónaniu z projektem koszulek grosze 
VeeKing, wykonanie stylu można zlecić i to wcale nie kosztuje dużo ale tez można zainstalować gotowe i je tylko dostosować! Robiłem coś takiego na swoim forum i kto ma tylko blade pojęcie i czas to zrobi to bez problemu
Pisałem tu już powyżej żeby chociaż wrzucić jakiegoś gotowca dla odmiany bo ten sub silver jest dramatyczny
Ja wiem ze forum tworzą ludzie i atmosfera a nie wygląd ale przydała by się zmiana ... Ja jestem za jakąś ciemną kolorystyką ... jak na razie ważniejsze jest uporanie się z trolami i ograniczenie dostępności forum dla niezarejestrowanych a w [przypadku takich akcji jak koszulki itd. można by tworzyć już wśród zainteresowanych (tych z listy) grupę czasowo do załatwienia sprawy na tip top aby niezainteresowani nie mogli odstawiać takich jaj jak wczoraj mój sobowtór 
- Mercenary155
- -#Invader

O taktaktak jakis ciemny layout byl by super 
Nie rozumiem jak zamknięcie wzmocni bezpieczeństwo, jak ktoś będzie się nudził i będzie chciał siać zamieszanie i tak musi stworzyć nowy profil do tej zabawy. A mając profil i tak wszystko widzi. Pomijając fakt, że ktoś może mieć profil od dawna wiec zablokowanie dostępu nic nie zmieniZakkahletz pisze:Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.
poza tym jakby pozwolić niezarejestrowanym czytać tylko działy Running Free to by nikt tutaj się nie rejestrowałPiwowarus pisze:Nie rozumiem jak zamknięcie wzmocni bezpieczeństwo, jak ktoś będzie się nudził i będzie chciał siać zamieszanie i tak musi stworzyć nowy profil do tej zabawy. A mając profil i tak wszystko widzi. Pomijając fakt, że ktoś może mieć profil od dawna wiec zablokowanie dostępu nic nie zmieniZakkahletz pisze:Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.
PS. Czytanie białych literek na czarnym tle to jest katastrofa dla oczu
Co do sprawy trolla, bo ktoś mówił że wiadomości dostali wszyscy z listy koszulek, ja nic nie dostałem - od razu mówię
Co do layoutu, to stronę główną można by zmienić ale mnie osobiście mało interesuje bo mało zaglądam i może nawet zostać tak jak jest. A co do forum to aktualnie istniejący silnik jest IMO najlepszy i zawsze stawiam Sanktuarium za wzór dobrego i wygodnego w użytku forum, więc - błagam - nie zmieniajcie za dużo. Co do kolorystyki samej - mnie aktualna pasuje, więc jeśli chcielibyście nową wprowadzać, to chociaż dajcie możliwość wybrania samemu czy się chce sub-silver czy coś nowego....
Co do layoutu, to stronę główną można by zmienić ale mnie osobiście mało interesuje bo mało zaglądam i może nawet zostać tak jak jest. A co do forum to aktualnie istniejący silnik jest IMO najlepszy i zawsze stawiam Sanktuarium za wzór dobrego i wygodnego w użytku forum, więc - błagam - nie zmieniajcie za dużo. Co do kolorystyki samej - mnie aktualna pasuje, więc jeśli chcielibyście nową wprowadzać, to chociaż dajcie możliwość wybrania samemu czy się chce sub-silver czy coś nowego....
+1Matek pisze:Piwowarus napisał/a:
Zakkahletz napisał/a:
Dzięki temu forum będzie bezpieczniejsze, a jednocześnie będzie mogło przyciągać nowych użytkowników.
Nie rozumiem jak zamknięcie wzmocni bezpieczeństwo, jak ktoś będzie się nudził i będzie chciał siać zamieszanie i tak musi stworzyć nowy profil do tej zabawy. A mając profil i tak wszystko widzi. Pomijając fakt, że ktoś może mieć profil od dawna wiec zablokowanie dostępu nic nie zmieni
poza tym jakby pozwolić niezarejestrowanym czytać tylko działy Running Free to by nikt tutaj się nie rejestrował
Oby tylko nie zamykać dla niezarejestrowanych MAIDEN ZONE - nauczony z doświadczenia stwierdzam
no nie wszyscy ale nie którzy w tym jawojteq pisze:ktoś mówił że wiadomości dostali wszyscy z listy koszulek, ja nic nie dostałem - od razu mówię
Jesli chodzi o kolorystykę to dla mnie teraz jak najbardziej OK.
Ja z reguły kiedy widziałem, że forum jest niewidoczne to zmykałem w ciągu kilku sekund. W sumie kojarzę tylko jedno forum całkowicie niewidoczne na które się zarejestrowałem ale było to forum o bardzo specyficznej tematyce. Na to forum dopływ świeżej krwi jest naprawdę niewielki (choć ostatnio jakby coś drgnęło) a po takiej zmianie to już będzie masakra. Poza tym jak pisał słusznie Piwo, nie będzie to miało przełożenia na bezpieczeństwo.
Kolorystyka ok, jakby było czarne tło to moje oczy by zdechły
Kolorystyka ok, jakby było czarne tło to moje oczy by zdechły
Fakt, że dziś rzadko korzystam z forów, ale dla mnie sanktuarium jest najbardziej czytelne i najłatwiejsze w obsłudze. Nienawidzę tych nowoczesnych silników 
Dokładnie. Ja też sobie cenię jak największą prostotę. Jak wbijam na jakieś nowoczesne forum to czasem mam problem znaleźć jakiś guzik a że jestem troszkę nerwowym człowiekiem to brrrr, nienawidzę tego 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też jestem za maksymalną otwartością tego forum, a postulowałem częściowe ograniczenie dostępu do niego tylko z uwagi na fakt, że w ogóle takie ruchy są brane pod uwagę (a po wczorajszej akcji są). 
Obecna kolorystyka mi zupełnie nie przeszkadza, ale chyba warto dać wybór tym, którzy nie są z niej zadowoleni.
Obecna kolorystyka mi zupełnie nie przeszkadza, ale chyba warto dać wybór tym, którzy nie są z niej zadowoleni.
+1 do powyższych postów o kolorystyce, taka jest bardzo wygodna do czytania (zachęcająca do zaglądania - to odnośnie nowych userów), od czarnej bardzo męczą się oczy.
-
Deleted User 4876
Piwo dla przedmówców.. ta kolorystyka jest przyjazna dla oczu, zachęca do codziennej lektury Waszych wypocin

jakbym dostał od ktoregos admina wszystkie grafiki zwiazane z subsilver to bym poprzerabiał
zeby sie nie rozjezdzało wszystko jakbym od nowa robił
chodzi o rozmiary grafik