Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath
Takie ciche pogrywanie to pasowało do Dio z The Devil You Know. Tutaj taką mieszankę zrobili, a pod Ozzy'ego to nie pasuje.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Słabe, nieprzyzwoicie słabe. Oby dalej było lepiej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
przemęczyłem się te ponad 8 minut i nic ciekawego w tym kawałku nie ma... niestety.
Tak się wlaśnie zarzyna legendę.
Tak się wlaśnie zarzyna legendę.
https://www.last.fm/user/kamooo
sztampa i striggerowana stopa.
po tym Waszym biadoleniu spodziewałem się gniota strasznego, a tymczasem jest super jak dla mnie
Nie mogę się doczekać płyty.
Trochę wieje nudą. Perkusja brzmi strasznie...
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Dość nudny ten kawałek, ale pewnie się z nim trzeba osłuchać dłużej. I nadal planuję kupić płytę 
Night Mistress Fan Club Łódź
Ja już płytę kupiłem w pre-orderze. Więc nie mam odwrotu 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na +:
- brzmienie bassu Geezera
- część od 7 min.
Na -:
- wokal Ozza - już dawno powinien sobie darować śpiewanie
- nuda przez pierwszą połowę kawałka - nawet wolne intra Maiden nie są tak monotonne
Generalnie nie ma dramatu, ale do rewelacji brakuje sporo... A przypominam, że według recenzentów jest to jeden z kilku najlepszych numerów na płycie.
- brzmienie bassu Geezera
- część od 7 min.
Na -:
- wokal Ozza - już dawno powinien sobie darować śpiewanie
- nuda przez pierwszą połowę kawałka - nawet wolne intra Maiden nie są tak monotonne
Generalnie nie ma dramatu, ale do rewelacji brakuje sporo... A przypominam, że według recenzentów jest to jeden z kilku najlepszych numerów na płycie.
nudy, nudy i jeszcze raz nudy...jezeli to ma byc najlepszy kawalek na plycie:
(recka loudwire: ‘God Is Dead?’ — Fans who caught the recent video tease the band release will recognize this track. Butler’s bass work offers a mesmerizing beginning to the song that continues through a majority of the track. Osbourne sings about a bleak future and questions the existence of a higher being, given some of the hard times on Earth. As he belts, “Will someone please tell me is God really dead?,” a musical shift begins to set in with Wilk and the band offering a swinging beat while Osbourne exclaims, “Nowhere to run / Nowhere to hide.” The song offers a cold end and was met with applause from the audience.)
to dziękuję postoję....
(recka loudwire: ‘God Is Dead?’ — Fans who caught the recent video tease the band release will recognize this track. Butler’s bass work offers a mesmerizing beginning to the song that continues through a majority of the track. Osbourne sings about a bleak future and questions the existence of a higher being, given some of the hard times on Earth. As he belts, “Will someone please tell me is God really dead?,” a musical shift begins to set in with Wilk and the band offering a swinging beat while Osbourne exclaims, “Nowhere to run / Nowhere to hide.” The song offers a cold end and was met with applause from the audience.)
to dziękuję postoję....
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie jest całkiem nieźle. Wiadomo było, że panowie nie nagrają już niczego nadzwyczajnego. Już na Devil You Know było wyraźnie słychać, że Iommi i Butler nie mają za bardzo pomysłów na ciekawe kompozycje, jednak tego nagrania słucha się całkiem przyjemnie. Z całą pewnością nie jest to jakiś wstyd czy kompletna klapa jak niektórzy tu wypisują. Jest poprawnie i tyle. Jak całość będzie na podobnym poziomie, to będzie dobrze jak dla mnie. A co do produkcji albumu, to ciężko się na razie wypowiadać, posłucham z CD na dobrym sprzęcie i wtedy ocenię.
Hmm, od dłuższego czasu Sabbath jest moim numerem 2 jeśli chodzi o częstość odpalania muzy w słuchawkach i muszę powiedzieć, że nie miałem dużych oczekiwań. Mam wrażenie, że tego typu riffy, słowa i ogólnie przeciągnięcie do 8 minut było zrobione takim jednym wielkim :Na Odwal:. Te całe jaja z reunion, kłótnie, wszędobylski smród $ wokół tego zespołu, zakłóca mi odbiór tego kawałka. Ratunkiem byłby grudniowy koncert w Londynie na co się skusze jeśli Maiden nie wróci do UK 
Dodam tylko, że największym plusem tej piosenki jest Butler brzmiący zajebiście w uszach
Dodam tylko, że największym plusem tej piosenki jest Butler brzmiący zajebiście w uszach
spoko kawałek 
Panie i Panowie, poza gitarami to niczego nie ma w tym kawałku.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
beznadziejny ten numer, nie spodziewałem się fajerwerków ale nie usłyszałem nic wartego uwagi :/ zero polotu, wydłużony ponad miarę - obawiam się jaka będzie reszta tej płyty...
Już od dawna starają się nie iść schematem tworzenia utworów jak na pierwszych albumach. Nie spodziewałem się kopii Iron mana, raczej bliźniaka Scary Dreams, a God is dead jest właśnie w klimatach Scary Dreams. Mi to bardzo odpowiada.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Jak można na singiel dać kawałek 8-minutowy...
Nie powala, jeśli cała płyta będzie w takim klimacie to raczej będzie z gatunku - przesłucham i na półeczkę.
Nie powala, jeśli cała płyta będzie w takim klimacie to raczej będzie z gatunku - przesłucham i na półeczkę.
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
The End Of The Beginning też słabe choć już lepsze od God is Dead. Coś czuję jednak że ta płytka może okazać się totalnym rozczarowaniem.
Kurdee - to jest słabe, boję się że ten album mnie rozczaruje na maksa!