Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Re: Wywiady i newsy

Postautor: mic7 » śr lip 10, 2013 12:53 pm

Ironi mogliby w końcu zaprosić jakiś porządny band jako support.
Przecież grają w Europie z Sabatonem i Anthraxem a w Ameryce nawet z Megadeth i Slayerem :B

a Voodoo Six masz rację :cienki ,drętwy zespół - w tych "owacjach" Polaków było więcej kurtuazji niż niż prawdziwych zachwytów :cool:

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » czw sie 15, 2013 1:48 pm

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » czw sie 22, 2013 9:07 pm

Polecam uwadze forumowiczów (i nie tylko ich) stronę główną SANKTUARIUM - sporo interesujących newsów!

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » czw wrz 19, 2013 10:14 pm

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » czw wrz 19, 2013 10:17 pm

Mam czarny ekran i czas się odlicza,o co chodzi?

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » czw wrz 19, 2013 10:31 pm

Bo to inna strefa, tyle ile masz na ekranie (dane) musisz poczekać do startu transmisji...

Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Madril » czw wrz 19, 2013 11:01 pm

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » czw wrz 19, 2013 11:51 pm

Czyli w przyszłym roku DVD/2CD live ewentualnie jakieś festiwale (WACKEN? SZIGET)

Deleted User 1499

Postautor: Deleted User 1499 » pt wrz 20, 2013 12:09 am

O Ile nie będzie powtórki ME , to jestem za. Pytanie tylko , jeśli nie ME to co ?

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: RALF » pt wrz 20, 2013 12:14 am

Zagrają w tych krajach, które pomineli w tym roku, proste np. w Norwegii. Ja jednak liczę na Sziget i Wacken. \nie zdziwi mnie jeśli w okresie letnim ukaże się solowy album Dickinson'a...

Deleted User 5800

Postautor: Deleted User 5800 » pt wrz 20, 2013 2:35 pm

Pytanie tylko , jeśli nie ME to co ?
The Best Of i znowu można Troopera i Fear of the Dark grać :lol:
Szkoda, że nie ma szans na nowy krążek w 2014. Oby tylko w 2015 wydali i byli w Polsce na jakimś porządnym halowym koncercie, a najlepiej dwóch :mryellow:

Deleted User 1499

Postautor: Deleted User 1499 » pt wrz 20, 2013 2:40 pm

A mogli by wydać DVD History z 90-98 rok , i polecieć z tym w trase. Może nie była by to jakaś mega dochodowa trasa na skale ME czy SBIT , ale hale napewno by się sprzedały i było by to o wiele ciekawsze niż besty offy z trooperami :-)

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » pt wrz 20, 2013 3:03 pm

A mogli by wydać DVD History z 90-98 rok , i polecieć z tym w trase. Może nie była by to jakaś mega dochodowa trasa na skale ME czy SBIT , ale hale napewno by się sprzedały i było by to o wiele ciekawsze niż besty offy z trooperami :-)
Ale jak ktoś tu już wcześniej wspomniał - taka trasa nie wypaliłaby zbytnio (oczywiście jak na standardy Iron Maiden). Szybciej w grę wchodzi trasa na kształt chociażby Ed Huntera. Fajnie byłoby usłyszeć (znów) utwory z ery Blaze'a oraz kawałki z lat 90. ery Dickinsona. Pożyjemy, zobaczymy

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: Dejavu » pt wrz 20, 2013 3:45 pm

To byłoby świetne, chociaż chyba bardzo mało prawdopodobne ;) Najbardziej chciałbym posłuchać na żywo, z Dickinsonem na wokalu, kilka utworów z ery Blaze'a których nigdy z Brucem nie grali, chociażby The Educated Fool albo Fortunes of War. Na to tym bardziej nie ma szans, ale na jakikolwiek set który miałby Clansmana i/lub Sing of the Cross zapatrywałbym się bardzo optymistycznie.

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: vyrus » pt wrz 20, 2013 3:54 pm

nie zdziwi mnie jeśli w okresie letnim ukaże się solowy album Dickinson'a...
Rzucanie takich słów pochopnie powinno być srogo karane :B Masz ku temu jakieś przesłanki? Wolałbym jeden album solo Dickinsona niż 3 Maiden.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » pt wrz 20, 2013 3:59 pm

Rzucanie takich słów pochopnie powinno być srogo karane :B Masz ku temu jakieś przesłanki? Wolałbym jeden album solo Dickinsona niż 3 Maiden.
Jeśli będzie utrzymywał poziom Tyranny of Souls to jestem jak najbardziej za.

Deleted User 1499

Postautor: Deleted User 1499 » sob wrz 21, 2013 9:16 am

Ale jak ktoś tu już wcześniej wspomniał - taka trasa nie wypaliłaby zbytnio (oczywiście jak na standardy Iron Maiden)
Spokojnie by wypaliła , może nie z takim rozmachem jak 2 ostatnie historyczne ale jednak. Wydaje mi się że jest spora ilość osób które posłuchały by utworów Blaze w wykonaniu Bruce , a poza tym 4 pierwsze albumy nie szczycą się jakąś wybitną popularnośćią a Early Days wypaliło. Tylko że niestety doszło do tego że Hajs się musi zgadzać . . .

Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Truskawa » sob wrz 21, 2013 11:33 pm

Bez albumu w 2014... Trochę przesada, żeby czekać pięć lat. Ironi rozleniwili się totalnie pod tym względem. Są nawet starsi wykonawcy, którzy wydają płyty co dwa lata. :roll:

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » ndz wrz 22, 2013 11:26 am

Spokojnie by wypaliła , może nie z takim rozmachem jak 2 ostatnie historyczne ale jednak. Wydaje mi się że jest spora ilość osób które posłuchały by utworów Blaze w wykonaniu Bruce , a poza tym 4 pierwsze albumy nie szczycą się jakąś wybitną popularnośćią a Early Days wypaliło. Tylko że niestety doszło do tego że Hajs się musi zgadzać . . .
No właśnie, dlatego napisałem, że jak na standardy IM. Ja też jestem wśród tych, którzy bardzo chętnie chcieliby usłyszeć takie: Sign of the Cross czy The Clansman.

Zaciekawiła mnie tylko twoja opinia - 4 pierwsze albumy nie szczycą się wielką popularnością? Ja do dzisiaj myślałem, że The Number of the Beast i Piece of Mind to najbardziej znane (i lubiane) albumy Iron Maiden.
Bez albumu w 2014... Trochę przesada, żeby czekać pięć lat. Ironi rozleniwili się totalnie pod tym względem. Są nawet starsi wykonawcy, którzy wydają płyty co dwa lata.
Nie są w tym lenistwie sami. Wystarczy wspomnieć przykład Mety, na której płytę czekamy już 5 lat (a wyjdzie pewnie w 2015 przy takim tempie pracy). Pewnie są tacy wykonawcy, którzy wydają płyty co dwa lata. Nie wiem dokładnie kogo masz na myśli, ale wydawanie tak często nowych płyt wynika pewnie z tego, aby o nich nie zapomniano. Np. Iron Maiden nie musi tego robić, ponieważ kolejne pokolenia słuchaczy przychodzą na ich koncerty i do tej pory wyprzedają trasy koncertowe, a ich płyty osiągają dobre wyniki sprzedaży.

Deleted User 1499

Postautor: Deleted User 1499 » ndz wrz 22, 2013 2:00 pm

Zaciekawiła mnie tylko twoja opinia - 4 pierwsze albumy nie szczycą się wielką popularnością? Ja do dzisiaj myślałem, że The Number of the Beast i Piece of Mind to najbardziej znane (i lubiane) albumy Iron Maiden.
Bo w zasadzie chodziło mi o IM I Killers które u młodszych ,,fanów'' są mało lub wcale znane , niewiem no , wydaje mi się że ta trasa była złorzona z najmniej znanych utworów dla obecnej większości ludzi która pojawia się na koncertach. Jednak chyba da się zauważyć rozmach i zainteresowanie pomiędzy Early Days a SBIT czy ME.

Wróć do „Forum Główne”