Ale sam napisałeś, że koszt wzrósł by dach wybudować, więc nie będą jej dawać za darmo. A Atlas Arena to już marka, dawno po negocjacjach cenowych, kilka wyprzedanych gigów i kolejne w drodze. Wiem, że lokalny patriotyzm Ci mówi, że Kraków najlepszy będize ale bądź realistą.Mefisto76 pisze:Tak, na pewno ten argument dotyczy tylko Łodzi - na pewno w Krakowie będą woleli, żeby stała pusta
11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dewastator88
- -#Prisoner

Re: 11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź
Jak najbardziej jestem realistą - jak się wchodzi z nowym produktem na rynek, to zanim się stanie "na nogi" trzeba go wypromować, czyli zainwestować, czyli skusić klienta atrakcyjną ceną. Bo wtedy ktoś przyjedzie, zobaczy że fajnie i będzie chciał wrócić. Dopiero następnym razem się na nim zarobi. W temacie o Metallice Wicker Man wspomniał, że
więc następnym razem widzimy się na Mecie w Krakowie
WICKER MAN pisze:...Natomiast większym problemem jest podwieszenie całego oświetlenia - na Narodowym raczej nie będzie możliwe podczepienie go pod dach, który nie utrzymałby takiej konstrukcji. Oczywiście chciałbym się mylić i zobaczyć zupełnie nową jakość w stadionowej produkcji scenicznej Mety, ale troszkę obawiam się, że pójdą na łatwiznę z festiwalowymi/stadionowymi występami, a scenę TTN zobaczymy co najwyżej w trakcie występów halowych...
więc następnym razem widzimy się na Mecie w Krakowie
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
- dewastator88
- -#Prisoner

Albo w Łodzi.Mefisto76 pisze:więc następnym razem widzimy się na Mecie w Krakowie
Albo Gliwicach.
Albo Gdańsku.
Albo już do Polski nie przyjadą
Albo Gdańsku.
Albo już do Polski nie przyjadą
Mówisz że już da się normalnie przejechać? Bo chyba jedynie Włocławek jest bardziej denerwujący dla kierowców jeżdżacych z Gdańska na południe (choć przynajmniej nie spędza się w nim 2h)Soloist pisze:# dla wjeżdżających od północy (Gdańsk, Toruń, Bydgoszcz): przejazd przez Zgierz, dalej ulicami Zgierską, Włókniarzy- BEZ ZAKŁÓCEŃ (edit)
A żeby nie było totalnego offtopu, to mam nadzieję że Ozzy dotrwa do tego koncertu. Oglądając go w występach z 2013 wygląda tragicznie...
Nie jest znów z nim tak źle 
A skoro zapowiedzieli tyle występów w 2014, to oznacza, że musi czuć się dobrze
A skoro zapowiedzieli tyle występów w 2014, to oznacza, że musi czuć się dobrze
marzy mi się Tony & Friends - z Tonym Martinem i Glennem Hughesem 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
W Donnington (15.06) i Mediolanie (25.06) jako "Direct support to Aerosmith" gra Alter Bridge.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Ta hala w Krakowie nie będzie miała takiego wzięcia koncertowego. Po pierwsze: Łódź i Warszawa są w centrum Polski i tu są największe obiekty do organizacji koncertów. Kraków może jedynie służyć za halę drugoplanową, gdy jakiś zespół będzie grał dwa koncerty w Polsce jak Iron Maiden w ubiegłym roku lub gdy koncerty będzie organizowała jakaś lokalna agencja: Rockserwis bądź Metalmind. Z tym, że jedni koncertów halowych prawie w ogóle nie robią (wyjątek Dream Theater) a drudzy robią w Spodku bądź w klubach w Warszawie. Także ta hala w Krakowie będzie wykorzystywana na koncerty tak rzadko jak ta w Trójmieście
I jest to także opinia ludzi z branży koncertowej 
ciekawe dlaczego do tej pory nie ogłoszono tam żadnego koncertu....W kwietniu otwieramy Arenę Kraków na 18 000 ludzi, drugą największą w Europie po 02 w Londynie. Cytuję inwestora:"Wprowadziliśmy za 19 milionów zmianę konstrukcji dachu, tak aby można było mocować do niego różne elementy sceniczne, także o maksymalnym ciężarze. Dzięki wzmocnieniu konstrukcji dachu to będzie hala z jedynym takim wyposażeniem w kraju. Wygląda na to, że obiekt nie będzie miał konkurencji w Polsce".
sądzę że wszystko rozbije się o pieniądze które Kraków zarząda..
Dokładnie, nie wiadomo jeszcze jakie stawki będzie miał operator hali, więc nie można zabukować nic.piter pisze: ciekawe dlaczego do tej pory nie ogłoszono tam żadnego koncertu....
sądzę że wszystko rozbije się o pieniądze które Kraków zarząda..
Inna sprawa, że w Krakowie planowanie na przód zawsze kulało - jak otwierali stadiony Wisły i Cracovii to Bóg wie jakie gwiazdy miały przyjechać (mówiło się o Prince, Claptonie i Eminemie), a skończyło się tym (raczej niczego nie przegapiłem?), że ... w ogóle nie było oficjalnego otwarcia
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Nie przesadzajmy też, Kraków po pierwsze jest drugim największym miastem w Polsce, po drugie ma w bliskiej okolicy wielkie skupisko ludzi i potencjalnych klientów jakim jest Górny Śląsk. A gdyby się uprzeć to i czeską Ostravę. W każdym razie potencjał większy od Ergo Areny.GrzegorzCantara pisze:Ta hala w Krakowie nie będzie miała takiego wzięcia koncertowego. Po pierwsze: Łódź i Warszawa są w centrum Polski i tu są największe obiekty do organizacji koncertów.
Wypadła mi jedna osoba z ekipy, więc mam na zbyciu bilet na Black Sabbath - trybuna (naprzeciwko sceny) po cenie nominalnej - 298zł. Odbiór w Łodzi, ale jak się ktośuprze, to mogę wysłać.
Ciągnąc ten halowy offtopic - do Krakowa to jest w miarę wygodnie dojechać nawet z Wrocławia. Na pewno o wiele lepiej niż do Warszawy. Jeżeli Metallica ruszy kiedyś z halową trasą to właśnie na Kraków najbardziej liczę, bo Spodek niestety nie udźwignie tej masy sprzętu prawdopodobnie.
- dewastator88
- -#Prisoner

Atlas arena dźwignie
-
Deleted User 2259
No właśnie co ten Fish gada,chyba mu się lejce poprzestawiały

Napisałem o Spodku zamiast Atlas Arenie, bo tam mam bliżej i lepiej wspominam tamtejsze koncerty, zwłaszcza pod kątem dźwięku co jest przecież bardzo ważnym kryterium przy ocenie hali na koncert. Może nawet najważniejszym. Na Depeche Mode oraz Iron Maiden pod tym względem przeżyłem dwa razy rozczarowanie Atlas Areną... O Ergo Arenie się nie wypowiadam, bo nie byłem.
Szkoda jeszcze, że wrocławska Hala Stulecia nie jest bardziej wykorzystywana. Jest to hala nieco mniejsza, ale czy właśnie nie byłaby idealna na wykonawców, którzy mieliby problem zapełnić te 10tysięczne?
- dewastator88
- -#Prisoner

widocznie masz problem z uszami
Rozumiem, że jesteś z Łodzi lub okolic.
Napisałem o swoich odczuciach po tamtejszych koncertach, ale wiem też, że moja opinia nie jest odosobniona czytając komentarze pokoncertowe.
-
Deleted User 4876
Atlas to i tak raj w porównaniu z Basenem Narodowym