Czy Maiden to twój muzyczny numer 1?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czy Maiden to twój muzyczny numer 1?
iron maiden zawsze najlepszy
up the irons!
up the irons!
UP THE IRONS
Keep f**king support METAL! \m/
- michalhusta
- -#Invader

Jeszcze rok temu nie słuchałem ani nie wiedziałem że jest coś takiego jak metal, myślałem że jest to nienormalne darcie się do mikrofonu itp. Pewnego razu usłyszałem 2 Minutes to Midnight u mojego szwagra (Metala gitarzyście któremu się nie udało) i nagle w mojej głowie zapaliła się lampka muzyki. Zacząłem się interesować muzyką metalową. Tak więc Iron Maiden zawdzięczam to że wyrwał mnie z POPowiska i RAPowiska. Dzięki nim moje życie się zmieniło na lepsze, jak pomyślę że Bruce miał zostać usunięty (w czasie ciąży) to mnie ciarki przechodzą.
Up The Irons \m/
Up The Irons \m/
Maiden England!
mnie też pomógł wydostać się z tego wszechobecnego wstrętnego mainstreamu a metal poznałem za sprawą harcerstwa, a gdyby nie harcerstwo na pewno nie byłbym tym kim jestem (był bym kimś znacznie gorszym)michalhusta pisze: Tak więc Iron Maiden zawdzięczam to że wyrwał mnie z POPowiska i RAPowiska.
Up The Irons \m/
UP THE IRONS
Keep f**king support METAL! \m/
- Man Dorado
- -#Charlotte

Iron Maiden Is Number One!!! 
Man Who Walk's Alone
IRON MAIDEN,AC/DC,METALLICA,MOTORHEAD
Lubię Ironów, ale u mnie numerem 1 jest i chyba zawsze będzie Guns N' Roses. To mój ulubiony zespół.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Z metalu to tak, ale trudno mi porównymwać IM z jakimis muzykami z zupełnie innej orbity stylowej...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Parę lat temu odpowiedziałbym że Iron Maiden to mój nr.1, dziś dla mnie to nr.3 zaraz po Judas Priest i Black Sabbath.
Zdecydowanie nr 1 ! 
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

Jest moją jedyną jedynką, pierwszą i ostatnią
Słucham też innych wykonawców, ale Oni biją ich wszystkich na głowę, więc dla mnie to jedyny taki zespół, jedyny w swoim rodzaju, dla mnie [glow=darkred]jedyny i najlepszy[/glow]
Słucham też innych wykonawców, ale Oni biją ich wszystkich na głowę, więc dla mnie to jedyny taki zespół, jedyny w swoim rodzaju, dla mnie [glow=darkred]jedyny i najlepszy[/glow]
Oczywiście, że Ironi to mój numer 1
ciężko jest jakiemukolwiek innemu zespołowi przebić coś tak majestatycznego
Wszystko idealnie współgra w muzyce, której tworzą. Wszystko tworzy cudowny klimat, żaden inny zespół nie zachwyca mnie tak realizmem i szczerością tekstów 
Iron Maiden to zdecydowanie mój ulubiony zespół, prawde mówiąc nie mają chyba takiego kawałka, który by mi sie nie podobał 
Jak widać po avatarze, jestem Depeszówą, z @VeeKingiem wzajemnie raczymy się swoimi ukochanymi zespołami. Chętnie sięgam także po R+ i ToTo.
Prócz tego na jednej półce leżą i się nie gryzą Obnażeni (DM) i Historia Żelaznej Dziewicy, a panowie Gahan i Gore pewnie z niecierpliwością czekają na kompana Dickinsona
Prócz tego na jednej półce leżą i się nie gryzą Obnażeni (DM) i Historia Żelaznej Dziewicy, a panowie Gahan i Gore pewnie z niecierpliwością czekają na kompana Dickinsona
tak są moim numerem jeden od 26 lat ,a po nich AC/DC a potem potem potem hihihiihi
Jest w czołówce.Pierwsza jest Metallica,później grupa nr2-Depeche Mode(jedyny 'lekki' zespół),Iron Maiden,Megadeth
-
Angelofdeath
- -#Prodigal son

Nie, na 1 to raczej Megadeth 
Oczywiście. Pierwszy zespół który tak mocno pokochałam i mi już tak długo nie przeszło i nie przejdzie!
Nie wiem co byłoby w stanie zepchnąć ich z 1 miejsca u mnie...
Mam kilka numerów 1 poza Ironami:
Tandeciarze, znaczy się królowie metalu. Manowar. Na tym uczyłem się słuchać metalu.
Slayer. Nie ma sensu motywować, Slayer miażdży.
Megadeth, zawsze lepsi od przereklamowanej, moim skromnym zdaniem, Mety. Szczególnie dobitnie pokazują to ostatnie albumy.
Paradise Lost. W młodości za dużo Metal Hammera najwyraźniej czytałem
Kat. Jednakże tylko oz Romkiem na wokalu.
Death. Zespół zjawisko, ech szkoda, że nigdy nie usłyszę już niczego nowego, nieodżałowany zespół a może bardziej lider, bo jednak to zawsze był trochę jednoosobowy projekt.
Satyricon. Lubię norweską wizję Black Metalu, mimo, ze dziś chłopaki maja niewiele wspólnego z BM to podoba mi się progres jaki notuje ich muzyka.
Tandeciarze, znaczy się królowie metalu. Manowar. Na tym uczyłem się słuchać metalu.
Slayer. Nie ma sensu motywować, Slayer miażdży.
Megadeth, zawsze lepsi od przereklamowanej, moim skromnym zdaniem, Mety. Szczególnie dobitnie pokazują to ostatnie albumy.
Paradise Lost. W młodości za dużo Metal Hammera najwyraźniej czytałem
Kat. Jednakże tylko oz Romkiem na wokalu.
Death. Zespół zjawisko, ech szkoda, że nigdy nie usłyszę już niczego nowego, nieodżałowany zespół a może bardziej lider, bo jednak to zawsze był trochę jednoosobowy projekt.
Satyricon. Lubię norweską wizję Black Metalu, mimo, ze dziś chłopaki maja niewiele wspólnego z BM to podoba mi się progres jaki notuje ich muzyka.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Zawsze mówię, że jestem monotematyczny. Liczy się tylko IM.
Zawsze i wszedzie od 20lat 
CO za banalne pytanie!???