W dupie kretyńskie media, Lemmy jest już za życia legendą!
Motorhead
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Motorhead
Muzyka dodatkiem do merchu, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz...
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Porównywanie legend do siebie czyli jak w tym przypadku Iron Maiden i Motorhead jest bez sensu. Takie porównania zwykle szkodą jednemu i drugiemu bo fani obydwu zespołów nabierają dystansu do jednego z nich. Tych porównań zawsze było bardzo dużo i zawsze pojawiają się w nich legendy; Iron Maiden, Black Sabbath, Deep Purple, Judas Priest, Motorhead, AC/DC itd. Nic dobrego to nigdy nie przynosi. Cieszmy się, że historia rocka dała nam tyle wspaniałych grup.
Jeśli zaś chodzi o Lemmego to każda jego decyzja będzie dobra o ile to on ją podejmie a nie chciwi menedżerowie. Jeśli uzna, że czas powiedzieć koniec i dzięki temu poprawi się jego zdrowie to niech tak będzie. To właśnie spece od marketingu najchętniej widzieliby go teraz jako gościa odgrażającego się iloma to jeszcze babkami się prześpi i whisky wypije. Rock and Roll tak, ale nie w takiej marketingowo-sztucznej wersji.
Jeśli zaś chodzi o Lemmego to każda jego decyzja będzie dobra o ile to on ją podejmie a nie chciwi menedżerowie. Jeśli uzna, że czas powiedzieć koniec i dzięki temu poprawi się jego zdrowie to niech tak będzie. To właśnie spece od marketingu najchętniej widzieliby go teraz jako gościa odgrażającego się iloma to jeszcze babkami się prześpi i whisky wypije. Rock and Roll tak, ale nie w takiej marketingowo-sztucznej wersji.
Tymczasem Bad Magic Numerem 1 w Niemczech, Austrii i Finlandii, nr 2 w Szwajcarii i 17 miejsce na Bilboardzie! Płyt na świecie sprzedaje się coraz mniej, ale żelaźni fani Lemmy'ego nie ustają w kupowaniu po raz enty tego samego krążka (też się do nich zaliczam). Nic tylko się cieszyć 
Ciekawe czy u nas chociaż do TOP 50 się załapie
Nie lubię Motorów ale Tobie jako fanowi - gratulejszynMr. M pisze:Tymczasem Bad Magic Numerem 1 w Niemczech, Austrii i Finlandii, nr 2 w Szwajcarii i 17 miejsce na Bilboardzie! Płyt na świecie sprzedaje się coraz mniej, ale żelaźni fani Lemmy'ego nie ustają w kupowaniu po raz enty tego samego krążka (też się do nich zaliczam). Nic tylko się cieszyć
- Saimon1995
- -#Moderator

Mimo, że nie jestem jakimś ultrafanem Motorhead, to ostatnia płyta bardzo mi przypasowała. Kawał dobrego grania, więc od kilku dni i Bad Magic katuje w swoich głośnikach.
Dlatego cofam, to co napisałem kiedyś o Motorach (złota czcionka u Mr. M
).
Daję rozgrzeszenie i jako pokutę 10 razy powtórzyć Bad MagicFaithNoMore pisze:Dlatego cofam, to co napisałem kiedyś o Motorach (złota czcionka u Mr. M).
No i Bad Magic u nas na 32 miejscu... mogło być gorzej, biorąc pod uwagę, że 47 miejsce Aftershock było i tak historycznym sukcesem
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

10 pamiętnych momentów Lemmy'ego:
www.youtube.com/watch?v=YqJWVJwgLJg
www.youtube.com/watch?v=YqJWVJwgLJg
-
RidingOntheWind
- -#Trooper

Najlepszy Motorhead jest z Eddiem Clarkiem, postać dla mnie nie mniej ważna niż Lemmy, znakomity gitarzysta, który gdyby został w Motorhead to dziś myślę Motorhead nie traktowany był w kategorii kapeli tylko Lemmego. Przy całym szacunku dla niego.
Najlepiej lubię te wolniejsze utwory jak Capricorn, Iron Horse czy Metropolis. Wszystkie znalazły się na wspaniałym koncercie z Hammersmith.
Jeśli chodzi o konkretny album to chyba Bomber, w cieniu Overkill i Ace of Spades a conajmiej na tym samym bardzo wysokim poziomie. Od Ace of Spades dużo bardziej nieprzystępny i surowy. Stone Dead Forever, Dead Man Tell No Tales czy Sharpshooter..same świetne utwory.
1916 też bardzo lubię bo ten album jest naładowany świetnymi i nawet nieco nowatorskimi pomysłami.
Najlepiej lubię te wolniejsze utwory jak Capricorn, Iron Horse czy Metropolis. Wszystkie znalazły się na wspaniałym koncercie z Hammersmith.
Jeśli chodzi o konkretny album to chyba Bomber, w cieniu Overkill i Ace of Spades a conajmiej na tym samym bardzo wysokim poziomie. Od Ace of Spades dużo bardziej nieprzystępny i surowy. Stone Dead Forever, Dead Man Tell No Tales czy Sharpshooter..same świetne utwory.
1916 też bardzo lubię bo ten album jest naładowany świetnymi i nawet nieco nowatorskimi pomysłami.
- Saimon1995
- -#Moderator

O fuck 
Szkoda R.I.P
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Niedawno Wurzel, teraz Phil... oby Lemmy rzeczywiście okazał się niezniszczalny.
Ale zwierzak to całe życie się nie oszczędzał, oczywiście nie mniej niż Lemmy. Ale miał to coś ten gość, klimaciarz, konkreciarz. Zawsze mam przed oczami jego gdy idzie w skórze z frędzlami, rurasach, czarnych rękawiczkach bez palców z wiatrakiem na głowie w filmie "Everything louder...". I ta fryzura. Pet w ustach. Kolejna osobowość rock n rolla odeszła. Szkoda.
Lemmy wygląda strasznie, oby przeżył kolejny rok... 
Dziś zmarł Lemmy. R.I.P.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 2259
Tak to prawda, spoczywaj w pokoju nigdy nie trawiłem ich grania, mam kilka płyt w oryginalcach, fajnie, że udało się zobaczyć legendę gdy grali przed Maiden na sonisphere w Wawie.R.I.P.