Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Mr. M »

dostoevsky pisze:Szczerze? Mam to gdzieś. I ludzie, którzy odbierają to jako siarczysty policzek w "tru metal" są w moim odczuciu drobiazgowi i śmieszni.
+1

Inna też sprawa, że często to bardziej zabiegi managementu, który chce zarobić na popularności zespołu niż samych muzyków, jak to np. było ze śp. Lemmy'm
http://www.antyradio.pl/Muzyka/Duperele ... rhead-4621
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ghost ma dildo w kształcie papieża. Ma też bikini, dwa piwa i wino. I mnie to bardzo śmieszy.

Oczywiście, że na koncerty IM przychodzą ludzie z różnych klasy społecznych, ale bez wątpienia znaczna większość to klasa średnia.

Owszem, to często jest sprawa managementu, ale nie w przypadku Maiden. O każdym produkcie tego typu wypowiada się a to Steve, a to Bruce, więc doskonale wiedzą, co wychodzi na rynek i aprobują.

Dobrym marketingiem było wykorzystanie Eddiego, ale robienie zegarków z jego podobizną (jeszcze IMO mało interesującą) to zdecydowanie co innego. Choćby to, że cena jest wygórowana, a liczba kupujących mała.

Piszesz, że masz to gdzieś. Ale to przez taką politykę na koncertach będziesz miał coraz więcej januszy, którzy robią chryję i przeszkadzają w odbiorze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ech, na streamie z wacken dźwięk rozjezdza się z obrazem... :(
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

barsiarz pisze:Ech, na streamie z wacken dźwięk rozjezdza się z obrazem... :(
Odśwież.
kmberserker pisze:Piszesz, że masz to gdzieś. Ale to przez taką politykę na koncertach będziesz miał coraz więcej januszy, którzy robią chryję i przeszkadzają w odbiorze.
Janusze muszą najpierw polubić muzykę, ale zasadniczo masz rację - sęk w tym, że to nie wina gadżetów, ale kawałków o Robinie Williamsie i "climb like a monkey". :lol:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

kmberserker pisze:Wolny rynek to wspaniała sprawa. Problem w tym, że to jest heavy metal, nie klocki Lego. To dość specyficzne środowisko i zwyczajnie nie wyobrażam sobie, by na taki ruch zdecydował się Venom czy Iced Earth. No cóż, ale to właśnie przez takie działania Iron Maiden staje się częścią popkultury i nie zdziwię się, jeśli za 10 lat będą mieli pozycję podobną do AC/DC. Na koncerty będą przychodzić tępe dziewczynki z silikonami, a MP3 FOTD będzie w odtwarzaczach mas, bo "to fajna piosenka". Już chrzanić to, że taki odbiorca na co dzień słucha sobie Justina Timberlake'a i Robbiego Williamsa, a twórczość takiego IM ma głęboko gdzieś. Mają cool piosenkę, to kupi koszulkę, zegareczek, napije się piwa. I tak właśnie zdycha kultura tej muzyki. Kiedy dowiedziałem się, że Maiden wyda piwo było "ok, miły akcent". Potem była druga i trzecia wersja tego piwa. Przy trzeciej już miałem mały niesmak. Doszły słuchaweczki, zegarek...No i fajnie, muzycy będą mieli dodatkowe sumki na kontach. Tylko problem w tym, że cały ten metal, w który onegdaj muzycy wierzyli, właśnie gnije przez tego typu gadżeciarstwo. Ciekawi mnie też, do kogo są skierowane te produkty. Fani Iron Maiden to jednak w głównej nie biznesmeni i prawnicy, tylko bardziej prości ludzie (zresztą jak i twórcy tej muzyki), dla których 666 funtów to jednak pewien wydatek. Harris powinien o tym dobrze wiedzieć.

Heavy metal to specyficzne grono osób, specyficzna muzyka i pewne zachowania. I lepiej, żeby tak zostało.
I co z tego? Nic mi nie ubędzie z faktu, że masy będą sobie mialy w odtwarzaczach nagrane FTOD. A jeśli przyjdą tępe dziewczynki z silikonami to jeśli tylko nie będą się przepychać i robić pogo - nic do tego nie mam. W tym względzie sądzę, że bardziej mi przeszkadzają ludzie uważający się za część tego "metalowego środowiska" - które nawiasem mówiąc ciężko traktować serio przecież. A "metalowość" i "środowisko" to nie są argumenty. Powód do narzekania byłby, gdyby nagrywali słabe płyty. A tak, moim zdaniem, nie jest. Że panowie będą mieć przez takie pierdoły większe sumki na kontach to akurat mnie cieszy - niech mają jak najwięcej. Chociaż ja tego nie kupię, bo gadżety mnie nie bawią ;)

Coś się dzieje złego z muzyką którą nagrali przez takie ruchy marketingowe? Albo że przyjdą jacyś średnio zorientowani ludzie? Nie bardzo rozumiem tego oglądania się na nieistotne rzeczy bez większego związku z muzyką.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dzisiaj mijają 32 lata od pierwszego koncertu Ironów w naszym kraju. 9 sieprnia 84 zagrali na Torwarze w Warszawie, pierwszy z czterech koncertów podczas trasy World Slavery Tour.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Kiedyś ktoś pytał o możliwość kupna modelu Ed Force One do składania.
http://www.emp-shop.pl/art_341266/
Znalazłem, ale "Dostępne od: 30.09.2016"
Cena jakaś wygórowana nie jest :)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

https://www.youtube.com/watch?v=z2CKh8lsaQc

Bruce witany jak Królowa Brytyjska w Dżibuti ( jakkolwiek się to pisze ) ;-)
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

O tym wydarzeniu pisali też w "The Guardian"

https://www.theguardian.com/world/2016/ ... senger-jet
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Mikojaski pisze:http://nt.interia.pl/news-olbrzymi-ster ... Id,2257174

Bronek pewnie nieźle wnerwiony :P
Od początku twierdzę, że inspiracją do Empire of The Clouds jest, nie wprost ale jednak, zaangażowanie Bruce'a w projekt Airlander ;)

M.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Bruce o swoich interesach w Afryce. Wywiad dla CNN!
http://www.snappytv.com/tc/2659169
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Cisza jak makiem zasiał

Tymczasem...

http://www.antimusic.com/news/16/Septem ... rris.shtml

Iron Maiden Z Pewnością Nagra Więcej Albumów

Tak, wiem - słowa, słowa, ale jak cieszą, że tak podchodzą do sprawy.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Niech nagrywają do końca świata i jeden dzień dłużej, po TBOS poprzeczka jest zawieszona bardzo wysoko.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

W tym oficjalnym filmiku-teledysku zespołu ABBA oprócz wszystkich ich czworga (z lat 70. i z XXI w.!) występuje Cher i... Eddie. :mryellow:
www.youtube.com/watch?v=8L6T6Yj5u4k [2 razy na odcinku 4:17-4:38, w sumie ok. 5 sekund]

[EDIT]
Jeszcze sprawozdanie z ciekawego snu:
http://www.facebook.com/bartgabrielpriv ... 1248518650
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

I jeszcze artykuł z nowego TR.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dzięki serdecznie
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2016 8:06 pm przez RALF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

O cholera, Bruce w moim mieście.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

O cholera Bruce w zacnym gronie :D Ciekawe czy strzeli selfie z jakimś naszym ministrem czy Prezydentem hihi ... ma facet poważanie w świecie biznesu nie da się ukryć :jee: jestem dumny :dance:
Who motivates the motivator
ODPOWIEDZ