Helloween Pumpkins United - 2017/2018
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa
Future World, March of Time i Save Us bym się spodziewal. W tej kolejnosci. Oczywiście nie wymieniam I Want Out i Eagles Fly Free i Doktorka bo to pewniaki. Jeśli cos więcej z Keeperow to A Little Time.
Z Kai'em na wokalu najpewniej Ride i Victims.
Bazuje na setach Kai'a solo, Gamma i Unisonica.
Z Kai'em na wokalu najpewniej Ride i Victims.
Bazuje na setach Kai'a solo, Gamma i Unisonica.
W sumie zgoda Panowie, ale na takie perełki jak utwory akustyczne bym nie liczył.
Z kolei mój koncert życzeń wygląda tak:
Heavy Metal Is The Law
The Chance
Longing
Sole Survivor
Before The War
Laudate Dominum
Push
The Dark Ride (ten refren...)
Oczywiście cześć kompletnie nierealna ale co tam;-)
Pominąłem oczywiste klasyki które będą na 100% jak np. Future World.
Jak dla mnie najważniejsze aby wokaliści śpiewali swoje utwory.
Z kolei mój koncert życzeń wygląda tak:
Heavy Metal Is The Law
The Chance
Longing
Sole Survivor
Before The War
Laudate Dominum
Push
The Dark Ride (ten refren...)
Oczywiście cześć kompletnie nierealna ale co tam;-)
Pominąłem oczywiste klasyki które będą na 100% jak np. Future World.
Jak dla mnie najważniejsze aby wokaliści śpiewali swoje utwory.
I żeby Deris śpiewał jak najmniej
Nie ma nic przeciwko temu, jak śpiewa "swoje" kawałki, ale słyszałem je już kilka razy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moje marzenie to How Many Tears... petarda nie numer.
-
Deleted User 4876
A ja ich nie wykluczam, bo moga przyjąć konwencję "minimum 1 numer z każdej płyty", a w ten sposób szybciej załatwiliby mniej lubiane płyty z Kiszczakiem i nie nadwyrężali go
Raz jeszcze napiszę: +667. Super numer, dał mi więcej niż 10 lat katechezy
Laudate Dominum
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

1 numer z kazdej płyty? Bez szans, tak jak "nadwyrezanie" Kiske. Przeciez ciągle daje rade wokalnie.
Ja się tylko obawiam, że zagrają "to co zawsze", tylko tym razem numery z Keeperów zaśpiewa Kiske, może dodatkowo March of Time lub Little Time, które grywał z Unisonic + Ride the Sky.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Przecież koncert ma trwać 2,5 godziny. Po to jest trzech wokalistów. Spokojne Wasze rozczochrane, będzie wypas, będzie trasa roku !!
Kiske na pewno będzie śpiewał krócej niż Deris. Z jednego powodu: aby po tej trasie w następną pojechał Deris a nie Kiske
(oj, jak chciałbym się pomylić co do tej drugiej myśli !!)
Kiske na pewno będzie śpiewał krócej niż Deris. Z jednego powodu: aby po tej trasie w następną pojechał Deris a nie Kiske
(oj, jak chciałbym się pomylić co do tej drugiej myśli !!)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mało jest wokalistów mających tak duży negatywny elektorat jak Andi D.

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dziwisz się? Umówmy się, nawet najbardziej liberalni i wyrozumiali fani Helloween przyznają, że płyty po odejściu Kiske nie są w stanie nawiązać do wielkości Keeperów. Owszem, są momenty ale sam Weikath to za mało. A o poziomie Derisa niech świadczy, jak mało Keeperów grają, bo on po prostu nie umie ich śpiewać, przecież Eagles Fly Free w jego wykonaniu to jakiś żart.
żart jak ze śp. Studio Yayo, dodajmy.
Od odejścia Kiskego aż po ok. 2010 r. Helloween był jednym z najgorzej brzmiących zespołów metalowych. Ciężko znaleźć porządny bootleg audio, niezależnie czy soundboard czy audience. Wiem, że na trasie Sinners było już dobrze, ale za to pojawiają się głosy, że lecą z półplaybacku
(((
Od odejścia Kiskego aż po ok. 2010 r. Helloween był jednym z najgorzej brzmiących zespołów metalowych. Ciężko znaleźć porządny bootleg audio, niezależnie czy soundboard czy audience. Wiem, że na trasie Sinners było już dobrze, ale za to pojawiają się głosy, że lecą z półplaybacku
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dlatego nigdy wcześniej nie kupiłem biletu na Helloween
.
Przesadzasz. Ja byłem na kilku i nie żałuję.
Deris w swoich kawałkach brzmi jak trzeba. Niestety jak wiadomo nie może być koncertu Helloween bez Helloween, I Want Out, Eagle czy Dr. Stein, więc część koncertu zawsze musiał pokaleczyć.
Deris w swoich kawałkach brzmi jak trzeba. Niestety jak wiadomo nie może być koncertu Helloween bez Helloween, I Want Out, Eagle czy Dr. Stein, więc część koncertu zawsze musiał pokaleczyć.
Nie dziwię się, aczkolwiek BtR i TDR to bardzo dobrze zaśpiewane płyty.Dzosef pisze: ↑wt kwie 11, 2017 10:57 amDziwisz się? Umówmy się, nawet najbardziej liberalni i wyrozumiali fani Helloween przyznają, że płyty po odejściu Kiske nie są w stanie nawiązać do wielkości Keeperów. Owszem, są momenty ale sam Weikath to za mało. A o poziomie Derisa niech świadczy, jak mało Keeperów grają, bo on po prostu nie umie ich śpiewać, przecież Eagles Fly Free w jego wykonaniu to jakiś żart.
A jeszcze mniej śmiesznym żartem jest Dr. Stein...
No nie wiemkrusejder pisze: ↑wt kwie 11, 2017 12:03 pm Od odejścia Kiskego aż po ok. 2010 r. Helloween był jednym z najgorzej brzmiących zespołów metalowych. Ciężko znaleźć porządny bootleg audio, niezależnie czy soundboard czy audience. Wiem, że na trasie Sinners było już dobrze, ale za to pojawiają się głosy, że lecą z półplaybacku(((
https://www.youtube.com/watch?v=L3kRggOdvJc
-
Deleted User 4876
Jakby ktoś chciał jeszcze Goldena na Pragę..to o tu są dostępne
https://www.mastersofrock.cz/
Zastanawiam się nad tymi Czechami bo z tego co widzę to sobota...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
on_the_run
- -#Trooper

Jak dla mnie Deris okropnie fałszuje, a Kiske... jeden z najlepszych głosów w historii metalu...
Niestety (albo -stety), samo sedno