Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
https://www.youtube.com/watch?v=fRU2avjNU0YJest to już gdzieś do obejrzenia? bo live nie widziałem.
Nie no, narzekanie że na albumie "The Book of Souls: Live Chapter" jest za dużo utworów z "The Book of Souls" to lekka przesada.Za dużo utworów z TBOS.
Moim zdaniem, po części masz rację. Analizując przez lata setlisty wielu metalowych i rockowych zespołów, doszedłem do wniosku że najlepiej jak utwory z nowej płyty powinny zajmować 1/3 setu. Dlatego wyrzucił bym chyba The Great Unknown, i zastąpił czymś z DoD, AMOLAD lub TFF.Dla mnie nie przesada, nie jestem fanem tej płyty. 6 utworów na 15 to całkiem sporo, a biorąc pod uwagę, że część z pozostałych 9 w nowszych interpretacjach wyszła na koncertówkach już niedawno temu, to nie jest to dla mnie proporcja na plus.
+1Jak dla mnie powinny być wszystkie z BoS. W końcu to koncertówka z trasy promującej ten album. Tylko, że mogli na niej umieścić wszystkie utwory grane na trasie.
Co do proporcji, to lubię jak jest dużo z nowych albumów i to cenie u IM. Jak promują nowy album to grają dużo nowości. Oczywiście, gdy widzę jakiś zespół po raz pierwszy to zawsze jest chęć usłyszenia tych najbardziej znanych numerów, ale proporcja 5-6 na 15 jest bardzo dobra.
Nie oszukujmy się. Zrobione na odpier***Koncert ogólnie fajny, jednak faktycznie jak to trafnie ujął Ralf to taki Profesjonalny Bootleg. jednakże ode mnie duża krecha za ucinki gadek Dickinsona. Strasznie nie lubię jak ktoś się wpierda*a w klimat koncertu, a właściwie jego psucie. W tym wypadku i to po raz kolejny tak jest. No i pozostając przy klimacie.
Gnoiłem pomysł z powtórką z Flight 666, że każdy utwór jest z innego miejsca.Nie pamiętam już jak było tam, ale tutaj to już przegięli, Bruce potrafi spocić całe spodnie i wysuszyć je w ciągu jednego utworu kilka razy, że już nie wspomnę o Davie i jego zdjęciu kamizelki i ponownego założenia podczas grania solówki. Kuzwa panowie no Do tego momentami Dickinson dość nie wyraźny.
Gdyby nie magiczne sztuczki było by wyżej a tak to 7/10
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości