Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Helloween

Post autor: pz »

To jest właśnie problem - on ma za dużo projektów. Później wychodzą z tego rzeczy nie tak dobre jak mogłyby wyjść.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

krusejder pisze: pt gru 01, 2017 2:19 pm Na fali renesansu popularności Helloweenu wracam do starych płyt. I jedno się nie zmieniło. Absolutnie nie trawię jako całości Pink Bubbles. Parę numerów (Dzieciaki) jest super, ale tych trzech kwadransów nie dam rady znieść. Natomiast Chameleon zawsze wchodzi bez popity. Też tak macie ?!
Na fali renesansu popularności Helloweenu wracam do ostatnich płyt. I te zupełnie ostatnie ... no niestety, nie wchodzą. Ale faktycznie, Gambling with the Devil jest bardzo dobre.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Na fali renesanesu popularności Helloween stwierdzam, że jak bym miał ułożyć Top 10 ulubionych utworów to 90% byłoby z Mini LP/Walls of Jericho ( jedyny wyjątek stanowiłby Twilight of the Gods, mój ulubiony utwór z Kiske) .Uwielbiam klimat tych nagrań i jedyną w swoim rodzaju zadziorność. Jedno mnie tylko zastanawia, że Mini LP brzmi lepiej i bardziej selektywnie. Ciężko wskazać ulubione utwory, ale po sporym namyśle byłyby to Warrior, Victim of Fate, Phantoms of Death, Metal Invaders, Gorgar i Guardians.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A ja natomiast stwierdzam, że The Dark Ride jest wspaniała, Keeper Legacy bardzo dobry, a nawet 7 Sinners i Master of the Rings przyjemne ;) .

All Hail Andi :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

No to jeszcze został Ci do obczajenia Kameleon - tylko się solidnie wsłuchaj i pamiętaj, kto tam śpiewa :mryellow:
A stawianie obok siebie 7 Sinners i Master of the rings to już naprawdę tylko na fali renesansu mogło się pojawić :wink:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jeszcze trochę a Dzosef napisze, że Straight out of Hell I Good Given Right są lepsze od Walls i Keeperów. Jego uwielbienie dla Andiego jest niepokojące. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

barsiarz pisze: ndz gru 24, 2017 11:27 pm A stawianie obok siebie 7 Sinners i Master of the rings to już naprawdę tylko na fali renesansu mogło się pojawić :wink:
Ringsy zawsze mi się jakos mniej podobaly niż Dark Ride. Niezła plyta, ale nie trafiała do mnie nigdy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pn gru 25, 2017 8:36 am Jeszcze trochę a Dzosef napisze, że Straight out of Hell I Good Given Right są lepsze od Walls i Keeperów. Jego uwielbienie dla Andiego jest niepokojące. :)
Odkocha się, to mu przejdzie :lol: :wink:
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jak myślicie, jak będzie na festiwalach z setem? Jakoś nie wierzę aby mogli odegrać całe blisko trzy godziny. Były kiedyś jakieś przypadki takich długich występów jednego headlinera?
Oczywiście jest z czego okroić ten set jakby co, kandydatów do odstrzału spokojnie się znajdzie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Były, Manowar dla przykładu, rzecz jasne na własnym feście, podobno Sabaton też grał długo.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

barsiarz pisze: sob sty 06, 2018 10:43 pm Jak myślicie, jak będzie na festiwalach z setem? Jakoś nie wierzę aby mogli odegrać całe blisko trzy godziny. Były kiedyś jakieś przypadki takich długich występów jednego headlinera?
Oczywiście jest z czego okroić ten set jakby co, kandydatów do odstrzału spokojnie się znajdzie.
Na Wacken headlinerzy dostają 2 godziny (np. Accept z orkiestrą), a gdzieś czytałem, że Dynie mają dostać nawet więcej, więc pewnie wylecą 2-3 kawałki. W końcu to Niemcy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bilety i lot do Kijowa kupione :) !

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Za ile, gdzie, podziel się kosztorysem, będę rozważał :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

08.04 Warszawa -> Kijów 140zł . Lot wieczorem z Okęcia.

Ceny ogólnie skaczą, było 230 i normalnie czekałbym aż stanieją, ale nie znalazłem w styczniu, lutym i marcu ani jednej oferty poniżej 160zł. Ja mam w Wizzair konto i zniżkę (chociaż to chuje i złodzieje, więc naliczyli mi tym razem niższą zniżkę bo coś tam coś tam), finalnie dzisiaj bilet kosztował 175zł i finalnie wyszło 140 zeta. Powrotnych jeszcze nie mam, bo Wizz "obniżył" ich ceny w taki sposób, że zdrożały. Będę zatem czekał, aż się unormują. Gdybym kupował powrotny dzisiaj, to kosztowałby 90zł (125 bez zniżki).

Za 2 bilety na GC zapłaciłem niecałe 230zł. Noclegu poszukamy pewnie na airbnb gdzieś w lutym.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja natomiast przymierzam się do Hamburga, ale niestety eventim nie oferuje dla tego koncertów biletów do wydruku, więc trzeba by dokonać zakupu przez kogoś w Niemczech lub grupowo, bo przesyłka do Polski 35 ojro.

Zakupu przez bottomrow chyba nie będę teraz ryzykował, bo w Berlinie strasznie mi podnieśli ciśnienie.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

35 euro za przesyłkę to nienormalne pieniądze, trzeba kogoś ogarnąć. Zwłaszcza, że dla mnie ten koncert to obowiązek. Potencjalne pożegnanie z Dyniami Zjednoczonymi... :(

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No zdecydowanie to obowiązek. Festy zdecydowanie odpuszczam, więc Hamburg musi być skoro nie ogłaszają żadnych innych samodzielnych koncertów w Europie. Naprawdę eventim nie daje ticket direct na ten koncert? Może jeszcze za wcześnie, bo to aż dziwne.
@pz autem zamierzasz jechać czy za daleko?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mamy kolegów metalowców w Bawarii, to chwilowo jeszcze Niemcy. Poprosić?

Ile sztuk? Ale trzeba by kasę od razy wyłożyć, bo nie chciałbym, by mieli z nami potem kłopoty
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

krusejder pisze: ndz sty 07, 2018 11:46 pm Mamy kolegów metalowców w Bawarii, to chwilowo jeszcze Niemcy. Poprosić?

Ile sztuk? Ale trzeba by kasę od razy wyłożyć, bo nie chciałbym, by mieli z nami potem kłopoty
Mogą wyłożyć sami jako zadośćuczynienie za II WŚ ;)
barsiarz pisze: ndz sty 07, 2018 11:41 pm No zdecydowanie to obowiązek. Festy zdecydowanie odpuszczam, więc Hamburg musi być skoro nie ogłaszają żadnych innych samodzielnych koncertów w Europie.
Nawet jakieś jednodniówki pokroju Węgier?

Auto + nocleg to może być jedyne wyjście. Ceny lotów tuż przed świętami będą pewnie bardzo wysokie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jakoś nie ciągnie mnie na festy, samodzielny halowy koncert to co innego - ideał. Chociaż nie powiem - bardzo tanie te Węgry.
Inna rzecz, że blisko IM w Krakowie, a tam chcę jechać na kilka dni, więc logistycznie byłoby ciężko.

Ciągle mam nadzieję, że ogloszą coś między festami - będą w Europie a między niektórymi są spore dziury. Nie mówiąc o dziurze między Nowym Jorkiem a Hamburgiem. Kijów też jest opcją jeżeli nic nie będzie innego, żeby też przynajmniej dwa gigi zaliczyć.
ODPOWIEDZ