Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Judas Priest

Post autor: Dejavu »

Emilio pisze:
Kusy pisze: pt lut 02, 2018 10:21 pm Cały album napisał Faulkner ;)
Zawsze wolałem Hemingwaya.

Kawałki okej, taki heavy metal z przytupem. ale jakieś takie trochę za proste te kawałki. Nie oczekuje progrocka, ale przydałoby się na albumie jeszcze coś bardziej wyrafinowanego muzycznie.
Dobre :)
Odnośnie kawałka mam podobne wrażenia. Dla mnie jakieś takie kwadratowe to. Ale ja niespecjalnie lubię Judas Priest, więc moja opinia jest tutaj może trochę nie na miejscu.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Przed chwila na FB Judas Priest pojawiła się taka informacja...to się nie dzieje na prawdę :/
GLENN TIPTON/JUDAS PRIEST DIAGNOSED WITH PARKINSONS:
Ten years ago Glenn was diagnosed to have the onset of the early stages of Parkinson’s - from then until recently Glenn has lived his life as the great heavy metal guitar player he has always been, maintaining by his own definition a standard of quality and performance that is incredibly important.

Right now Glenn is able to play and perform some of the Priest songs that are less challenging but due to the nature of Parkinson's progression he wants to let you all know that he won't be be touring as such -

True to the metal spirit of 'the show must go on' Glenn has requested Andy Sneap to fly the flag on stage for him

“I want everyone to know that it’s vital that the Judas Priest tour go ahead and that I am not leaving the band - it’s simply that my role has changed.
I don’t rule out the chance to go on stage as and when I feel able to blast out some Priest! So at some point in the not too distant future I’m really looking forward to seeing all of our wonderful metal maniacs once again”

Rob, Richie, Ian and Scott have this to say:

“We have been privileged to witness Glenn’s determination and steadfast commitment over the years, showing his passion and self belief through the writing, recording and performing sessions with Priest - he is a true metal hero!
We are not surprised by Glenn’s insistence that we complete the Firepower tour and thank Andy for joining us to make Glenn’s wishes become real -
As Glenn has said we also can’t wait to have him with us at any time any place on the road.....
We love you Glenn!”
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

O problemach Glenna wiedziałem od dawna, ale mimo to jestem wstrząśnięty. Bardzo przykre info.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

ale news z rana :cry:
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Smutne info,żelazny skład się wykrusza :(
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

O kurwa... :cry:
Nie wiem czy może być coś gorszego dla gitarzysty...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Moim zdaniem to oznacza, że na niektórych koncertach JP Glenn wyjdzie na kilka numerów, ale co do zasady, Andy zagra całą trasę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak naprawdę nie wiadomo, co to oznacza. W tym ogłoszeniu nie ma realnego związku między możliwością wykonania prostych numerów, a jego obecnością na trasie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Smutne wieści, bez Glenna, to już nigdy nie będzie ten sam band...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeśli myślą o kontynuowaniu kariery, to Richie powinien wejść na miejsce Glenna, a na swoje stare wrócić Downing. Przykro mi, ale pomimo tego, że sam mimo wszystko poszedłbym na 10 koncertów bez Glenna, to jest już czas na prawdziwe pożegnanie.

W obliczu tego wszystkiego wiele staje się łatwiejsze do zrozumienia. Epitaph ogłoszono, kiedy Glenn myślał, że już sobie nie poradzi. Jak zobaczył, że jednak daje radę, to stwierdził, że kilka lat jeszcze pogra. Downing pewnie po prostu ratował się z jak mu się wtedy wydawało tonącego okrętu. Miał ku temu powody, ten nieszczęsny Graspop 2008 wszyscy pamiętamy.

O 12:30 czasu GTM (u nas jak podpowiada mi internet to 13:30) będzie video czat z Halfordem i Tiptonem, pewnie dowiemy się czegoś więcej.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

A co się takiego wydarzyło na tym Graspop 2008? Szczerze mówiąc przez niechęć do Nostradamusa nie znam tego koncertu.
Swoją drogą, że przez 10 lat Glenn tak zajebiście dawał radę na koncertach to czapki z głów.
Przykro to pisać, ale też uważam, że to czas na zakończenie kariery JP. Zakończyć trasę Firepower i się wycofać. A wtedy Richie niech zacznie jakiś swój projekt.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Generalnie, to cały koncert był jedną wielką porażką. Halford w koszmarnej formie wokalnej, Scott się gubił, Glennowi nie szło. Jedynie KK dawał radę (Hilla i tak nie słychać). Szkoda, bo tracklista na trasie była wyborna: utwory grane po raz pierwszy od dawna (Sinner, Devil's Child, Rock Hard Ride Free) czy nawet takie, które wcześniej nie były grane na żywo (Hell Patrol, Eat Me Alive). Pozostałe koncerty na trasie były lepsze i gdybyś chciał, to można znaleźć bootlegi z tamtych czasów, ale Graspop 2008 przeszedł do historii jako zwiastun końca zespołu. Nie ma się co oszukiwać, słabiutki występ.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Bardzo przykra wiadomość. Ciekawe jak to będzie wyglądało na trasie Firepower. Mam nadzieję, że trochę jeszcze Glenn pogra i będziemy mieli okazję go zobaczyć. Nie wiem czy w takiej sytuacji nie rozważę jakichś dodatkowy koncertów JP w tym roku.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Fakt, mogliby się dogadać z KK...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tym bardziej, że facet ma jakieś problemy finansowe ;)

Nie wiem, jak tam z Hillem, ale de facto Halford spokojnie może wrócić z Rysiem i Scottem pod solowy szyld i pod nim nagrywać oraz koncertować.

EDIT
Czat trochę wyjaśnił, niestety pomimo zapowiedzi Glenn nie był obecny.
1. O tym, że Tipton nie da rady grać na trasie, zespół dowiedział się w zeszłym tygodniu.
2. Glenn może pojawić się na niektórych koncertach i zagrać z Priest numery pokroju Living After Midnight, jeszcze nie dyskutowali ze sobą, jak to ma wyglądać.
3. Trasa Firepower nie jest tematem zamkniętym i na razie sam zespół nie wie, jak to wszystko będzie się prezentowało w najbliższym czasie.
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2018 2:29 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Bez oryginalnych gitarowych to już nie będzie Priest.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pz pisze: pn lut 12, 2018 11:01 am Bardzo przykra wiadomość. Ciekawe jak to będzie wyglądało na trasie Firepower. Mam nadzieję, że trochę jeszcze Glenn pogra i będziemy mieli okazję go zobaczyć. Nie wiem czy w takiej sytuacji nie rozważę jakichś dodatkowy koncertów JP w tym roku.
Przecież na 90% nie zagra poza UK. A już w Polsce? Zapomnijcie!
Dobrze, że mam bilet tylko na Katowice. Jakby ogłosili tę wiadomość zanim kupiłem bilet, i tak bym jechał. Ale 1 raz wystarczy.

p.s. Ken ma problemy finansowe?? Jak to??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja akurat do Katowic się nie wybieram. Do Anglii co prawda też nie, ale zobaczymy jak to będzie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

krusejder pisze: pn lut 12, 2018 3:14 pm
pz pisze: pn lut 12, 2018 11:01 am Bardzo przykra wiadomość. Ciekawe jak to będzie wyglądało na trasie Firepower. Mam nadzieję, że trochę jeszcze Glenn pogra i będziemy mieli okazję go zobaczyć. Nie wiem czy w takiej sytuacji nie rozważę jakichś dodatkowy koncertów JP w tym roku.
Przecież na 90% nie zagra poza UK. A już w Polsce? Zapomnijcie!
Dobrze, że mam bilet tylko na Katowice. Jakby ogłosili tę wiadomość zanim kupiłem bilet, i tak bym jechał. Ale 1 raz wystarczy.

p.s. Ken ma problemy finansowe?? Jak to??
Kilka miesięcy temu prostowałem tu newsa, według którego musi sprzedać swoje posiadłości golfowe.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Tantiemy w dzisiejszych czasach nie powalają, sprzedaż starych płyt również.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ