Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa
Scenografia będzie pewnie podobna do tej jaką ma Ghost, te witraże na plakacie promocyjnym nie wzięły się z nikąd. Zrzyna jak cholera, albo cross marketing, jak zwał tak zwał. Stefan chyba zwietrzył delikatny powrót mody na szatanowanie, w końcu od dawna nie było żadnego Alice Coopera, czy innego Mansona 
Taa, bo to komercyjne, ohydne Iron Maiden robi wszystko "pod modę", zatem Harris musiał to i owo zwietrzyć... "moda na satanowanie" (w sensie teatralnej konwencji, nie zaś deklaracji światopoglądowej) trwa od 1969 roku w ciężkim rocku, wówczas wypłynęła grupa Black Sabbath, potem w nurcie 'metal' fascynacja ciemną stroną mocy, czy tam natury człowieka, przybierała różne formy i stopnie ekstremalności. Czy na prawdę po 43 latach grania i masie sukcesów grupę Iron Maiden obchodzi jakakolwiek moda? Nigdy ich to nie interesowało, nigdy nie szli za jakąkolwiek falą, trendem, dlatego nie mieli szansy na ogromną karierę w takim USA, to jednak ogromny temat, na zupełnie inną okazję. Warto zauważyć, iż do rozpowszechnienia szatańskiego sztafażu heavy metalu IM walnie przyczynili się po 1982 roku, co fundamentaliści potraktowali literalnie, bezrefleksyjnie w rzeczy samej. Utwór i płyta "TNOBS" obrosły w tym środowisku teoriami spiskowymi, co istotne, w krajach takich jak nasz - to ciągle działa. Grafik i zarząd grupy znów mruży oko, to wszystko w ich karierze już było i to kilkukrotnie przemielone.
Co do scenografii, według mnie scena będzie przypominać wnętrze gotyckiej świątyni, z tymi witrażami wbudowanymi w scenografię, może nawet wyposażonymi w panele LED. Odnośnie rip-off, Manson na trasie 2013-14 miał podobne witraże, jakie Ghost wykorzystywał dwa lata później, oczywiście "Maniek" ozdobił je własnym wizerunkiem (rogatym). No cóż, on też nie był pierwszy i pewnie nie ostatni. Wszystko w gruncie rzeczy już gdzieś było, wraca do współczesności odpowiednio przetworzone.
Co do scenografii, według mnie scena będzie przypominać wnętrze gotyckiej świątyni, z tymi witrażami wbudowanymi w scenografię, może nawet wyposażonymi w panele LED. Odnośnie rip-off, Manson na trasie 2013-14 miał podobne witraże, jakie Ghost wykorzystywał dwa lata później, oczywiście "Maniek" ozdobił je własnym wizerunkiem (rogatym). No cóż, on też nie był pierwszy i pewnie nie ostatni. Wszystko w gruncie rzeczy już gdzieś było, wraca do współczesności odpowiednio przetworzone.
Oj tam, oj tam. A co np z Fear of The Dark i skądinąd uroczą balladką WL, idealnie wpasowującą się ówczesne trendy, i zmianą wizerunku z lateksowo-obcisłego na bardziej adekwatny do nowej dekady? O SiT nawet nie będę wspominał, bo niektórzy do dziś nie mogą wybaczyć tych syntezatorównigdy ich to nie interesowało, nigdy nie szli za jakąkolwiek falą, trendem
Akurat odpowiednie wyczucie czasu i nowych trendów to podstawa do odniesienia jakiegokolwiek sukcesu w branży muzycznej i nie ma w tym absolutnie nic złego, o ile jest zrobione z umiarem i nie sprowadza się do ślepego podążania za modą. W innym wypadku wszyscy "prawdziwi artyści", chcący uniknąć sprzedaży swych ideałów, musieliby nagrywać kilka, lub kilkanaście razy tą samą płytę i zanudzić wszystkich na śmierć
Co do wystroju sceny to muszą się trochę bardziej wysilić, motywy średniowieczne były już przy okazji DoD, więc stylizacja na ponure zamczysko raczej odpada, bardziej liczyłbym, tak jak mówisz na gotycką katedrę.
Właśnie, słowo - klucz: umiar, inaczej ujmując "z klasą". A taki Motorhead czy AC/DC - to raczej do tej kategorii "kopiuj/wklej"
Liczę, że jednak trochę się postarają i będzie co oglądać. Tego "Belzebuba" mogliby dać na "TNOTB" zamiast rogatego posągu.
Liczę, że jednak trochę się postarają i będzie co oglądać. Tego "Belzebuba" mogliby dać na "TNOTB" zamiast rogatego posągu.
ja tylko napiszę pro forma, że ten pentagram w skali szatanizmu to ma max 2/ 10

Już więcej dałbym tzw. "złamanemu krzyżowi", który noszą działacze posoborowi (Montini, Wojtyła, Bergoglio)

Już więcej dałbym tzw. "złamanemu krzyżowi", który noszą działacze posoborowi (Montini, Wojtyła, Bergoglio)

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A coś nie tak jest z tym krzyżem? Wygląda w miarę normalnie. Na pewno dostałby mniej w skali tandety, niż ten pożal się Boże pentagram A ten nowy rogaty Edward może straszyć chyba tylko oddechem, wersja na witrażu jest dużo bardziej klimatyczna, przynajmniej nie sprawia wrażenia taniej grafiki komputerowej.Już więcej dałbym tzw. "złamanemu krzyżowi", który noszą działacze posoborowi (Montini, Wojtyła, Bergoglio)
Są tacy agenci, co wierzą, że zagięte belki kierują energię do piekłaPanPrezes pisze: ↑ndz maja 20, 2018 10:59 pmA coś nie tak jest z tym krzyżem? Wygląda w miarę normalnie. Na pewno dostałby mniej w skali tandety, niż ten pożal się Boże pentagram A ten nowy rogaty Edward może straszyć chyba tylko oddechem, wersja na witrażu jest dużo bardziej klimatyczna, przynajmniej nie sprawia wrażenia taniej grafiki komputerowej.Już więcej dałbym tzw. "złamanemu krzyżowi", który noszą działacze posoborowi (Montini, Wojtyła, Bergoglio)
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dlatego wydają gry, 666 rodzajów piwa, słuchawki, zegarki, itp?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Rozroznijmy zespol i obóz. Podejrzewam, ze zespół nie interesuje sie za bardzo grą, piwami i całą marketingowa otoczką. To robota managmentu, czyli Roda. Maidenów to w tym wszystkim interesuje zapewne tylko przelew
.
Jeszcze dodam, że Ghost witraże wykorzystuje od początku swojego istnienia. Mieli je przed Mansonem i też był na nich szatan.
https://whiplash.net/materias/news_767/ ... aiden.html
Wynika z powyższego newsa, iż autorem plakatu reklamującego trasę 2018 po UK (Eddie w wersji hard) jest sam Zbigniew Bielak.
Wynika z powyższego newsa, iż autorem plakatu reklamującego trasę 2018 po UK (Eddie w wersji hard) jest sam Zbigniew Bielak.
Oj tam, oj tam... przecież liczy się umiar
A serio to IM najnormalniej w świecie podąża za aktualnymi trendami i koniunkturą. Jest popyt na gadżety - proszę. Zespoły tworzą swoje alkohole - proszę... itp. itd. A przy okazji puścimy oko z 666 i jakoś to leci od 1-go do 1-go
www.MetalSide.pl
Kogo obchodzą te otoczki. Wg mnie są dwie ważne rzeczy - płyty i koncerty. W tej kolejności. Gry, piwa, koszulki, gadżety - zupełnie niepotrzebna rzecz w mojego punktu widzenia, ale jak ktoś chce to kupić, to cóż mi do tego?
-
Deleted User 1499
U mnie podobnie. A i piwko lubię od czasu do czasu wypić
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak na Bielaka to sredniawa, ale fajny kierunek w rysowaniu.
1. Jesteś przyzwyczajony do takich wizerunków z uwagi na jego obecność w otoczeniu JP2. Ale były one zakazane przez przepisy kościelne. Szczegółowa analiza tematu wykracza poza zakres zainteresowań tego forumPanPrezes pisze: ↑ndz maja 20, 2018 10:59 pmA coś nie tak jest z tym krzyżem? Wygląda w miarę normalnie. Na pewno dostałby mniej w skali tandety, niż ten pożal się Boże pentagram A ten nowy rogaty Edward może straszyć chyba tylko oddechem, wersja na witrażu jest dużo bardziej klimatyczna, przynajmniej nie sprawia wrażenia taniej grafiki komputerowej.Już więcej dałbym tzw. "złamanemu krzyżowi", który noszą działacze posoborowi (Montini, Wojtyła, Bergoglio)
2. Co do tandety - pełna zgoda.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Już wcześniej zwrócił moją uwagę ten plakt - jest świetny, lepszy od większość grafik IM z ostatnich lat. Jeśli to prawda, że Bielak jest jego autorem, to chcę, aby robił okładkę kolejnej płytyRALF pisze: ↑pn maja 21, 2018 8:52 am https://whiplash.net/materias/news_767/ ... aiden.html
Może do gry pokroju Doom, ale nie pasuje do Iron Maiden.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No niestety, tym razem Whiplash.net nie mieli racji.RALF pisze: ↑pn maja 21, 2018 8:52 am https://whiplash.net/materias/news_767/ ... aiden.html
http://www.akirant.es/ABOUT-THE-ARTIST Na FB wysłałem zapytanie, czy ten poster jest dziełem Hiszpana i... otrzymałem odpowiedź, iż jak najbardziej
Nie pasowało mi to do Bielaka.
Bielak ma dużo elementów z elementami a'la: "pozdro dla kumatych"
A to ma tylko jeden element: rogacz
I nie wydaje mi się by Bielak wypuścił takie badziewie
Bielak ma dużo elementów z elementami a'la: "pozdro dla kumatych"
A to ma tylko jeden element: rogacz
I nie wydaje mi się by Bielak wypuścił takie badziewie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM