SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: Papa »

Wiek, rutyna, zabawa na luzie i przede wszystkim sposob bycia na scenie (Jan duzo sie rusza, ciagle wymachy gitara, gra ''bedac rownoczesnie w kilku miejscach na scenie'' ;).) maja wplyw na finalny odbior tego, co prezentuje jego gra. Poza Janem, chyba tylko Bruce i Harris sie tam ruszaja, nie umniejszajac nic innym oczywiscie, a juz w ogole Nicko - lata leca, a wysilek potrzebny do walenia tych bebnow nie maleje. Generalne porownania moim zdaniem z Davem czy Adrianem nie do konca nalezycie odzwierciedlaja ''problem'' z gra Jana. Wazny jest kontekst, dlaczego tak sie dzieje.

Jednakze, o ile patrze z przymrozeniem oka na jego gre, gdy ten przemieszcza sie po scenie, o tyle do gry w bezruchu moglby sie juz jednak przylozyc. A najlepsze jest to, ze i tak w ostatecznym rozrachunku malo kto przyklada wage do dokladnosci gry i wciaz sie dobrze bawi. :D

Fear Jana na Flight 666: https://www.youtube.com/watch?v=ewyJT-claSo

ed: Fear Flight 666: https://www.youtube.com/watch?v=FoiHX9azZeQ

ed:

Trooper Jana: https://www.youtube.com/watch?v=ntXjQwQz6-g

Trooper Adriana: https://www.youtube.com/watch?v=qFZJn4V_Xhs

Jak sie zgraja, to nie slychac tak tych brakow.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

gumbyy pisze: śr maja 30, 2018 12:19 pm
Dzosef pisze: śr maja 30, 2018 11:33 am Ten Janick to w ogóle taki stereotypowy Polak. Gitary odrapane, kostek skąpi, w robocie fuszerka... :lol:
a i kiedyś ostro walił w palnik... nawet w robocie :lol: jest bootleg "A Real Drunk One" :D
Miałem to na dysku kiedyś zanim mi zdech. To było przekomiczne XD
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Ja będę bronił Jana jak SBecy konstytucji III RP. ;) Większość głosów krytycznych to przesadny pedantyzm - owszem, może ostatnio solówki nienajlepiej brzmią, ale ja od Jana nie oczekuję wirtuozerii Adriana tylko scenicznego szaleństwa. :dance:
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Jako gitarzysta dodam, że w ogóle mi nie przeszkadza granie solo Adriana przez Janka. Wszystkie aranżacje Janka mi się nawet bardziej podobają ;) poza Moonchildem ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

dostoevsky pisze: śr maja 30, 2018 4:05 pm Ja będę bronił Jana jak SBecy konstytucji III RP. ;) Większość głosów krytycznych to przesadny pedantyzm - owszem, może ostatnio solówki nienajlepiej brzmią, ale ja od Jana nie oczekuję wirtuozerii Adriana tylko scenicznego szaleństwa. :dance:
Dlatego napisalem tylko o brzmieniu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Powiem wam że jestem totalnie zadziwiony tym jak panowie są zgrani. Oglądam własnie nagrania z drugiego koncertu z Helsinek i jakiś większych błędów nie wyłapałem, Bruce brzmi jakby był z pół roku w trasie. Naprawdę się przyłożyli na próbach. Zwłaszcza na epikach których nie grali szmat czasu. Przecież to co się wyprawiało na Red&Black na pierwszych koncertach to nie ma podjazdu do tego jak są zgrani od właściwie Tallina.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Troche orzelki im sprawiają problem ciagle. Brus się trochę jebnal i nie spiewal paru slow w ikarze. Ale nie narzekam, tylko wyłapuje drobnostki.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Z tego co słyszałem na nagraniach, to Bruce był w trochę gorszej dyspozycji na drugim koncercie w Helsinkach. Ale i tak było nieźle, dobrze, że przed Krakowem mają 3 dni wolnego.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Więc jest kilka dni żeby ich upolować, jeśli oczywiście od razu leca do PL.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

PanPrezes pisze: śr maja 30, 2018 6:20 pm Z tego co słyszałem na nagraniach, to Bruce był w trochę gorszej dyspozycji na drugim koncercie w Helsinkach. Ale i tak było nieźle, dobrze, że przed Krakowem mają 3 dni wolnego.
No ja nie pochwalam tego grania jednego wieczoru po drugim. Tzn w ich przypadku. Jednak powinni sobie fundować ten 1 dzień przerwy a co jakiś takie 2-3. Wiadomo że to by automatycznie przedłużyło trasę ale zapobiega takich właśnie gorszej dyspozycji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

PanPrezes pisze: śr maja 30, 2018 6:20 pm Z tego co słyszałem na nagraniach, to Bruce był w trochę gorszej dyspozycji na drugim koncercie w Helsinkach. Ale i tak było nieźle, dobrze, że przed Krakowem mają 3 dni wolnego.
Moim zdaniem brzmial lepiej niż dzień wcześniej, ale stałem przy środkowym glosniku :D . No i wspomagal się pare razy podbiciami robiacymi echo.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Cosmo84
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Cosmo84 »

Kurde, zadałem jedno małe pytanko, do tego jako nowcjusz na forum, a rozdmuchałem wątek na chyba z dwie podstrony.... :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Cosmo84 pisze: śr maja 30, 2018 7:29 pm a rozdmuchałem wątek na chyba z dwie podstrony.... :)
I tak powinno być, był ktoś na dime? jest już jakiś bootleg z trasy?
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Co do formy Jana na koncertach , to uważam , że możemy na to przymknąć oko , bo napisał parę kapitalnych kawałków. Mnie on też czasem drażni swoim podejściem do grania na żywo no ale to jest Janick. Co zrobisz , nic nie zrobisz ... chciałbym tylko , by nie partaczył solówek , które należą oryginalnie do Adriana i to Adrian powinien je zawsze wykonywać. To mój największy zarzut co do Janicka. Reszta tzn. jego wygibasy z gitarą i inne nieprzemyślane czasem improwizacje , na to macham ręką . Taki ma styl i trzeba to zaakceptować . Tyle w temacie.
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To niech gra niepodlaczony i bedzie dobrze :mrgreen:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Dzosef pisze: śr maja 30, 2018 8:08 pm To niech gra niepodlaczony i bedzie dobrze :mrgreen:
Otóż to :mryellow:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Chłopaki - to, co piszecie o Janicku .... :roll:
Janick dokładnie wie, jak grał Adrian każdą nutę z każdej solówki tylko - tego nie robi - bo nie jest Adrianem :)

Czy Blaze kiedykolwiek krzyknął "Scream for me...?"

To bardzo dobrze, że Revelations ma rotacyjną solówkę, w ten sposób fani Adriana i Janka (i ich różnych stylów gry) są zadowoleni.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i ok, tylko czesto zdarza mu się położyć numer.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

MaidenFan pisze: wt maja 29, 2018 10:02 am
widman pisze: wt maja 29, 2018 9:50 am Ja tylko powiem, że chodzi mi o to, że niech przestaną już tak szumnie zapowiadać te trasy wspominkowe czy 'best of'. Bo na tyle kawałków, co oni mają to naprawdę wybierają już tak oklepane, że aż szkoda. Po prostu lenistwo bierze górę. A może nawet nie lenistwo ale to, że właśnie Janusze nie zapełnią kieszeni. Zwykły biznes.
Tak na poczekaniu, myślę, że jakby spięli dupcie to realny:
1. Where Eagles Dare 2. Trooper 3. Sea of Madness 4. Infinite Dreams 5. Flight of Icarus 6. Phantom of the Opera 7. Transylvania 8. Fear of The Dark 9. Hallowed Be Thy Name 10. Killers 11. Iron Maiden / 12. Man on The Edge 13. Wicker Man 14. The Number
Dla mnie ten set jest słabszy niż ten który grają ;) Oprócz ID nic ciekawego.
Dobrze, że dodałeś, że dla ciebie. A to że 75 minut, no pisałem to na szybko. Jakby cena biletu była 50% mniejsza to jak dla mnie taki secik miód malina. Phantom, Killers, Sea of Madness (mógłby być Stranger) czy właśnie Infinite Dreams to poezja. Owszem, można by dodać jeszcze Back in the village, Children of The Damned, Clairvoyant albo jakieś From Here To Eternity. Ja pisałem tez ten set mając na uwadze lenistwo naszych milusińskich, bo nie wierzę, że na wgląd w trasy best of sobie odświeżają jakieś prehistoryczne twory jak Only the good die young czy To tame a land.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

widman pisze: czw maja 31, 2018 12:07 pmnie wierzę, że na wgląd w trasy best of sobie odświeżają jakieś prehistoryczne twory jak Only the good die young czy To tame a land.
Ja podejrzewam, że oni zapomnieli już, że mają takie kawałki w dyskografii ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ