02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ChildOfTheDamned
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: 02-04/08/2018 - 24. Przystanek Woodstock - Kostrzyn(?)

Post autor: ChildOfTheDamned »

cezi pisze: pn sie 06, 2018 2:36 pm Ja mam bardzo mieszane uczucia co do festiwali ogólnie. Nigdy nie lubiłem takich spędów i przypadkowości ludzi tam zebranych. Poza Metalmaniami w latach 90-tych i Odjazdami w Spodku nigdy nie byłem na żadnym festiwalu i jakoś mnie do tego nie ciągnie. Wyjątkiem może być Keep It True w przyszłym roku, ale to się zobaczy. Co do samej osoby JO, to moim zdaniem robi On mnóstwo dobrej roboty na WOŚP i nawet jeśli jego sprzęr uratuje jedno ludzkie (dziecięce) życie, to jest to już wartość dodana. A bydło festiwalowe, to nie wina Owsiaka, tylkoludzi,którzy tam przyjeżdżają, aby tam znaleźć ujście młodzieńczej fantazji. Zwłaszcza, że wstęp jest za free. To kwestia wyboru. Ja na Woodstock, czy jak się tam to zwie nie pojadę nikt, ale rozumiem ludzi, którzy odliczają czas od festiwalu do festiwalu.
A kto mówi, że to wina Owsiaka? Ludzie tylko krytykują jego chamską, roszczeniową postawę i przerośnięte ego. I słusznie.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Ej, ale z drugiej strony, też bym się wkurwił jakby mi się nie udało ogarnąć foty z Judas Priest :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Nie chciałem siać fermentu, bo nie byłem pewien, czy dobrze słyszałem, ale okazuje się, że tak. Jak możemy przeczytać w relacji na fanpage'u Hard'n'Heavy. Subiektywny przegląd muzyczny. :

"Nawoływanie na "darmowe bisy" oczywiście nie pomogło, więc gdy Rob Halford i koledzy zniknęli za kulisami podsumował ich zdaniem "Tak się zachowują gwiazdorzy", i nie był to jedyny komentarz tego typu."

Cały post: https://www.facebook.com/hardnheavy.spm ... 4771773689

Jak to mówią - są ludzie i parapety :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo/Paradise Lost

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
ChildOfTheDamned
-#Charlotte
-#Charlotte

pucha pisze: pn sie 06, 2018 4:31 pm Ej, ale z drugiej strony, też bym się wkurwił jakby mi się nie udało ogarnąć foty z Judas Priest :D
W sumie racja :) Jednak powinien zachować to dla siebie, a nie obrażać się i robić sceny jak pięciolatek, któremu ktoś odmówił cukierka. Zespół miał prawo odmówić i trzeba było to uszanować.
blackmailer pisze: Nie chciałem siać fermentu, bo nie byłem pewien, czy dobrze słyszałem, ale okazuje się, że tak. Jak możemy przeczytać w relacji na fanpage'u Hard'n'Heavy. Subiektywny przegląd muzyczny. :

"Nawoływanie na "darmowe bisy" oczywiście nie pomogło, więc gdy Rob Halford i koledzy zniknęli za kulisami podsumował ich zdaniem "Tak się zachowują gwiazdorzy", i nie był to jedyny komentarz tego typu."

Cały post: https://www.facebook.com/hardnheavy.spm ... 4771773689

Jak to mówią - są ludzie i parapety :D
Świetnie napisane.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Zresztą taki Owsiak ma dojścia, to spoko może z nimi fotkę zawsze zrobić, ale pewnie chodziło o to, że chciałby na swoim festiwalu.

Podobno było 700 tys ludzi - rekord, ale nei wiem, czy to prawda, bo w 2015 pisali o 750.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Policja podaje 250tys
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

pucha pisze: pn sie 06, 2018 4:31 pm Ej, ale z drugiej strony, też bym się wkurwił jakby mi się nie udało ogarnąć foty z Judas Priest :D
Myślę, że gdyby chciał sobie zrobić ją na backstage'u, to nikt by mu nie sprawiał problemu. Ale wychodzi na to, że przespał moment przed zagranym na bis Metal Gods (w sumie to nie jest takie dziwne, bo ostatnio ta przerwa jest bardzo krótka) i cep nie rozumie, że Priest to nie zespół klubowy, który nagle mu wyciągnie z czapy jakiś numer na dodatkowy bis. Na pewno nie z poważnie chorym gitarzystą i drugim, który umie zagrać bardzo ograniczoną liczbę utworów. Co by mieli tam pocisnąć, Running Wild? Some Heads Are Gonna Roll? Ten człowiek nie ma pojęcia o tym, jak działają kapele większego kalibru. Zresztą co tu się dziwić, on chyba zawsze wolał punkowe brzmienia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Schizoid pisze: pn sie 06, 2018 6:14 pm Myślę, że gdyby chciał sobie zrobić ją na backstage'u, to nikt by mu nie sprawiał problemu. Ale wychodzi na to, że przespał moment przed zagranym na bis Metal Gods (w sumie to nie jest takie dziwne, bo ostatnio ta przerwa jest bardzo krótka) i cep nie rozumie, że Priest to nie zespół klubowy, który nagle mu wyciągnie z czapy jakiś numer na dodatkowy bis. Na pewno nie z poważnie chorym gitarzystą i drugim, który umie zagrać bardzo ograniczoną liczbę utworów. Co by mieli tam pocisnąć, Running Wild? Some Heads Are Gonna Roll? Ten człowiek nie ma pojęcia o tym, jak działają kapele większego kalibru. Zresztą co tu się dziwić, on chyba zawsze wolał punkowe brzmienia.
Nie chodzi o żadne punkowe brzmienia, nie chodzi nawet o sam zespół. Chodzi o sam fakt, że kiedy Jurek powie "zagrajcie bis" to każda kapela ma zagrać bis. Bo Jurek tak powiedział. Kropka. Jak zespół nie zagra to jest foch, bo przecież "jak ktoś śmie odmówić MI zagrania jeszcze jednego kawałka na NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA!!!?!?!?!?!?!?". Przecież każdy powinien Jurka całować po rękach za to, że łaskawie pozwolił im jeszcze chwilę zagrać. Robienie fotki na backstage'u nie ma żadnego sensu dla niego, każdu "fan z ulicy" może sobie gdzieś tam z tyłu zrobić fotę. Chodzi o to, żeby potem mógł pokazywać w świecie "patrzcie ile ludzi jest na moim NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA, to dzięki MNIE zespół dostąpił łaski zagrania NA MOIM NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA". :wink:
ChildOfTheDamned
-#Charlotte
-#Charlotte

Mr. M pisze: pn sie 06, 2018 6:48 pm
Schizoid pisze: pn sie 06, 2018 6:14 pm Myślę, że gdyby chciał sobie zrobić ją na backstage'u, to nikt by mu nie sprawiał problemu. Ale wychodzi na to, że przespał moment przed zagranym na bis Metal Gods (w sumie to nie jest takie dziwne, bo ostatnio ta przerwa jest bardzo krótka) i cep nie rozumie, że Priest to nie zespół klubowy, który nagle mu wyciągnie z czapy jakiś numer na dodatkowy bis. Na pewno nie z poważnie chorym gitarzystą i drugim, który umie zagrać bardzo ograniczoną liczbę utworów. Co by mieli tam pocisnąć, Running Wild? Some Heads Are Gonna Roll? Ten człowiek nie ma pojęcia o tym, jak działają kapele większego kalibru. Zresztą co tu się dziwić, on chyba zawsze wolał punkowe brzmienia.
Nie chodzi o żadne punkowe brzmienia, nie chodzi nawet o sam zespół. Chodzi o sam fakt, że kiedy Jurek powie "zagrajcie bis" to każda kapela ma zagrać bis. Bo Jurek tak powiedział. Kropka. Jak zespół nie zagra to jest foch, bo przecież "jak ktoś śmie odmówić MI zagrania jeszcze jednego kawałka na NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA!!!?!?!?!?!?!?". Przecież każdy powinien Jurka całować po rękach za to, że łaskawie pozwolił im jeszcze chwilę zagrać. Robienie fotki na backstage'u nie ma żadnego sensu dla niego, każdu "fan z ulicy" może sobie gdzieś tam z tyłu zrobić fotę. Chodzi o to, żeby potem mógł pokazywać w świecie "patrzcie ile ludzi jest na moim NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA, to dzięki MNIE zespół dostąpił łaski zagrania NA MOIM NAJPIĘKNIEJSZYM FESTIWALU ŚWIATA". :wink:
Kiedy widzę takie komentarze jak ten, to szczerze żałuję, że nie ma tu opcji dawania jakichś plusów czy like'ów :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

gumbyy pisze: pn sie 06, 2018 2:09 pm
Dzosef pisze: ndz sie 05, 2018 7:25 pm A na Wacken na polu szokujący porządek. Ludzie sprzatali po sobie wszystko i zostawiali w workach, tak żeby służby sprzątające mialy proste zadanie.
A sam po sobie nie posprzątał i w niedzielę rano syf zostawił :lol: :lol: :wink:
To jeszcze obrazek na potwierdzenie :)

Obrazek
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Słuchaj, to są Niemcy - inna kultura, tego się nie da ukryć.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Polacy też po sobie posprzątali, choć pewnie nie wszyscy ;) Chodzi o to, że jak idą przykłady dobrych rozwiązań z którymi ludzie czują się komfortowo, to chętniej się do tego stosujemy. Albo ta solidarna postawa podczas crowd surfingu, ludzie dają ci znać, jak ktoś "leci" z tyłu. Podobnych, fajnych zachowań było więcej. Przydałoby się wprowadzać je w Polsce, miast tolerować przygłupów rozpieprzających innym zabawę. Z drugiej strony, maksymalnie irytowało mnie na W:O:A to, że mnóstwo ludzi paliło tam papierosy - jestem uczulony na zapach tego gów.a heh.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

RALF pisze: pn sie 06, 2018 9:33 pm Słuchaj, to są Niemcy - inna kultura, tego się nie da ukryć.
Taaaaaa. Inna kultura. O swoje podwórko zawsze bardzo dbają i u siebie są zdyscyplinowani, ale kiedy tylko jadą na wywczas do innych krajów, to drą gęby głośniej od Brytoli, a śmiecą bardziej od turystów z Europy Wschodniej. Uwierz. Z najnowszych wspomnień miałem piękne chwile z knajpy w Gdańsku, gdzie kilkoro niemieckich emerytów bekało i pierdziało sobie przy stoliku nie sumitując się przed innymi gośćmi, a śmiali się przy tym tak głośno, że nie dało się porozmawiać.
Ta inna kultura u siebie bierze się z tego, że tam sąsiad sąsiada podpieprzy na policji i stąd Niemcy u siebie muszą się pilnować, bo dzwonią na siebie ze skargami, że ktoś o dwa palce za dużo zaparkował na chodniku, że na swoim podwórku zrobił jakąś samowolkę budowlaną, że u sąsiada pies szczeka za głośno a dziecko odbija piłkę o podłogę. Oni tam mają do perfekcji rozwinięty system obywatelskiego donosicielstwa, a bierze się ta tradycja jeszcze z bardzo niechlubnych czasów, o których Niemcy woleliby nie pamiętać. Ty to nazywasz inną kulturą - OK. Masz prawo. Mnie takie stawianie sprawy śmieszy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Znałem osobiście wielu Niemców, którzy wyjątkowo dbali o czystość i ... dyscyplinę, punktualność, ten ich ordnung. Oczywiście - nie każdy Niemiec to czyścioch, tak jak nie każdy Polak to pijak i złodziej :) Na plaży wielokrotnie widywałem taki obrazek - niemieckie dziecko przebiegało obok czyjegoś grajdołka i niechcący nadepnęło na leżąca osobę, matka natychmiast zareagowała i mały Helmut doszedł i przeprosił. Widziałem też inny obrazek - mój ojciec otrzymał silny "raz' piłką od jakiegoś polskiego dzieciaka, zwrócił mu grzecznie uwagę, iż powinien trochę uważać. Odzew mamusi był jednoznaczny: "A co sie k...a Panu nie podoba, to jest dziecko, przecież"! Cóż, takich kwiatków z życia codziennego mógłbym wiele opisać. Pewnie, że żaden naród w swej masie nie jest idealny, chodzi bardziej o skalę i natężenie zjawisk dotyczących funkcjonowania społecznego o charakterze negatywnym, chyba jednak u nas jest z tym znacznie gorzej.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Po prostu Niemcy będąc u siebie dbają o tzw. dobro wspólne (co jest ważnym wyróżnikiem społeczeństwa obywatelskiego), natomiast Polacy mają zakodowane jeszcze z czasów "komuny" i niestety przekazywane pokoleniowo, że wspólne znaczy niczyje, więc dbać nie trzeba.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Owsiak podał, że na koncercie Nocnego Kochanka było ponad 700 tysięcy fanów. To ciekawe zważywszy na to, ze oficjalne dane policji i wojewody podają liczbę 240 tysięcy w szczytowym okresie festiwalu. Liczba ta jednak nie oznacza, że wszystcy uczestniczyli w koncercie. Wiadomo, część leżała najebana po ławkach w całym Kostrzynie, część upadlała się w "wiosce piwnej", część robiła z siebie kretynów tu i tam. Realna liczba wydaje mi się bliska tego co powiedział Rob Halford: "Over 100 thousand maniacs last night in Poland at the Pol'and'Rock Festival", Oczywiście liczbę 700 tys podał Owsiak i tylko on raczy wiedzieć skąd mu się to wzięło (sam liczył?) bo nie ma to żadnego wiarygodnego potwierdzenia.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie było mnie tam, ale ponoć nie ma fizycznej możliwości, by pod sceną była taka liczba ludzi. A zwłaszcza w tym roku Owsiakowi na rękę jest zawyżanie liczby osób bawiących się na festiwalu, bo trzeba pokazać, że pomimo niesprzyjającej władzy Polandrock odnosi sukces.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Niektóre źródła donoszą, że doliczono osoby ze streama :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo/Paradise Lost

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Ciężko policzyć te wszystkie osoby, ale na pewno był to ogrom ludzi. Jak dotarłem z kumplem na ostatni utwór Nocnego to naprawdę tłum robił wrażenie i przejść się nie dało. Na żadnym innym koncercie tyle nie widziałem. Na Judas Priest też było dużo, ale na pewno nie aż tyle co na NK, to uczciwie muszę przyznać. Na Arch Enemy też było mniej - a co ciekawe Alissa (wokalistka ARch Enemy jak by ktoś nie wiedział :D ) na swoim instagramie napisała, że oglądało ich na Pol'And'Rocku... 800 tysięcy osób :lol:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

blackmailer pisze: pn sie 06, 2018 10:51 pm Niektóre źródła donoszą, że doliczono osoby ze streama :D
Tu akurat szaleństwa nie było, podczas streamu Soulfly ~5000 widzów 😉
ODPOWIEDZ