25-26/06/2019 - Mystic Festival 2019 - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
25-26/06/2019 - Mystic Festival 2019 - Kraków
Stało się! Po latach na koncertową mapę Polski wraca Mystic Festival - jeden z najciekawszych i najlepszych rockowo - metalowych festiwali w naszym kraju. Najnowsza edycja odbędzie się latem przyszłego roku, a za jej finalny kształt będzie odpowiadać Mystic Coalition - połączone siły Mystic Production, Knock Out Productions i B90.
Michał Wardzała, szef Mystic Production, czyli pomysłodawca Mystic Festival tak opowiada o całym przedsięwzięciu: "Jestem niezmiernie zadowolony, że Mystic Festival wraca na koncertową mapę Polski. Po niezwykle udanych edycjach 2005/06 - Iron Maiden / Nightwish / Slayer - skupiliśmy się na działalności wytwórni jednak festiwal zawsze był z tyłu mojej głowy. Współpraca z Knock Out Productions i B90 otworzyła drogę do powrotu i myślę, że w takim składzie uda się nam stworzyć nową jakość i regularny festiwal”.
Bez dwóch zdań wszyscy w tym towarzystwie to zawodowcy, ale przede wszystkim pasjonaci i fani, których wizja i zaangażowanie zapowiadają wydarzenie na najwyższym poziomie. Tomek Ochab, szef Knock Out Productions dodaje: "Znam się z Michałem od kilkunastu lat, a od kilku namawiałem go do powrotu Mystic Festival. My jako Knock Out Productions również potrzebowaliśmy czasu i zaufanych partnerów, aby z pełną mocą zaangażować się w tak duży projekt, który miejmy nadzieję na stałe wpisze się do kalendarza festiwalowego w naszym kraju”.
Cały zamysł i współpracę podsumowuje Arek Hronowski odpowiedzialny za sukces B90: "Każdy z nas osobno myślał o tym samym. Z Tomkiem łączy nas wieloletnia współpraca i świetna komunikacja. Michał już po pierwszym spotkaniu czuł się jak w domu. Dlatego B90 jest dumne, że może wnieść swój udział do tak wielkiego przedsięwzięcia. Polska potrzebuje dużego festiwalu z rockową i metalową muzyką i jestem przekonany, że na przestrzeni kolejnych lat rozwiniemy wydarzenie do poziomu największych festiwali europejskich”.
Skład, data, miejsce, bilety - informacje wkrótce!
Michał Wardzała, szef Mystic Production, czyli pomysłodawca Mystic Festival tak opowiada o całym przedsięwzięciu: "Jestem niezmiernie zadowolony, że Mystic Festival wraca na koncertową mapę Polski. Po niezwykle udanych edycjach 2005/06 - Iron Maiden / Nightwish / Slayer - skupiliśmy się na działalności wytwórni jednak festiwal zawsze był z tyłu mojej głowy. Współpraca z Knock Out Productions i B90 otworzyła drogę do powrotu i myślę, że w takim składzie uda się nam stworzyć nową jakość i regularny festiwal”.
Bez dwóch zdań wszyscy w tym towarzystwie to zawodowcy, ale przede wszystkim pasjonaci i fani, których wizja i zaangażowanie zapowiadają wydarzenie na najwyższym poziomie. Tomek Ochab, szef Knock Out Productions dodaje: "Znam się z Michałem od kilkunastu lat, a od kilku namawiałem go do powrotu Mystic Festival. My jako Knock Out Productions również potrzebowaliśmy czasu i zaufanych partnerów, aby z pełną mocą zaangażować się w tak duży projekt, który miejmy nadzieję na stałe wpisze się do kalendarza festiwalowego w naszym kraju”.
Cały zamysł i współpracę podsumowuje Arek Hronowski odpowiedzialny za sukces B90: "Każdy z nas osobno myślał o tym samym. Z Tomkiem łączy nas wieloletnia współpraca i świetna komunikacja. Michał już po pierwszym spotkaniu czuł się jak w domu. Dlatego B90 jest dumne, że może wnieść swój udział do tak wielkiego przedsięwzięcia. Polska potrzebuje dużego festiwalu z rockową i metalową muzyką i jestem przekonany, że na przestrzeni kolejnych lat rozwiniemy wydarzenie do poziomu największych festiwali europejskich”.
Skład, data, miejsce, bilety - informacje wkrótce!
Ostatnio zmieniony wt paź 23, 2018 3:09 pm przez Deleted User 7586, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: ??/??/2019 - Mystic Festival 2019 - Gdańsk (?)
No i fajno. Mam tylko nadzieję, że KOP wyciągnęli odpowiednie wnioski z przygody z Metalfestem, a będzie dobrze.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W PL taka posucha metalowych festów że z każdego się cieszę. Nawet z takiego który może być na drugim końcu PL xD życze im powiedzenia, Knockouty to kumate ludzie, wierzę że zrobią fajny skład.
Z Metalmanii 2019 chyba nici, więc Mystic Fest dobry na pocieszenie.
-
paulek
- -#Lord of the flies

MMP stale odpisuje mi że wkrótce szczegóły dot. Metalmanii 2019; rozumiem to tak że szczegóły dotyczyć będą powodów odwołania.....
Szkoda, że nie Open Air, ale mimo to bardzo jestem ciekaw składu 
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Deleted User 7586
Re: 25-26/06/2019 - Mystic Festival 2019 - Kraków
25-26/06/2019 - Tauron Arena w Krakowie. Pierwsza gwiazda Slipknot
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

i taki uj z przewidywaniami Trójmiasta xD dla mnie dobrze, będzie dużo bliżej. Slipknota już raz widziałem, ale w sumie mógłbym znowu, jeśli dowalą solidnego drugiego heada i dobrą druga linię to myślę, że wpadnę. Tauron daje nadzieję na dobry skład (to Knockout, nie Live Nation, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili pseudofest a'la Impact). Zdecydowanie obserwuję.
Niepokoi mnie tylko termin, może pokryć się z Aerodrome'em (który jeszcze terminu nie podał, a w tym roku był właśnie w tym).
Niepokoi mnie tylko termin, może pokryć się z Aerodrome'em (który jeszcze terminu nie podał, a w tym roku był właśnie w tym).
Ale zachęta do uczestnictwa :-Dboo_radley pisze: ↑wt paź 23, 2018 3:10 pm 25-26/06/2019 - Tauron Arena w Krakowie. Pierwsza gwiazda Slipknot
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ani zespół ani miejsce dla mnie. Ciekawe co jeszcze ogłoszą.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Gdzie jest mój King Diamond?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
O właśnie, powrót Króla do PL byłby miłym wydarzeniem. A jeszcze nowa płyta, którą podobno robi (ale nie tyle czasu co Tool przynajmniej)
Robi ją już jakieś 4 lata. Ja wiem, że opowiada dobre historie, ale w bajkę o nowym albumie raczej przestałem wierzyć
Gdyby tak zgadał się z Hankiem i Michaelem...
Gdyby tak zgadał się z Hankiem i Michaelem...
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no, Andy > Denner i Shermann
Dawać wkońcu tego Kinga!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 2259
Widziałem kiedyś Slipknot przed Metą, musiałbym być nawalony chyba, że znowu się na nich wybrać, choć muzycznie się imo nie bronią, to prezencja na scenie nienaganna.
Trudno ich porównywać. Osobiście ten duet jest dla mnie przedłużeniem spółki Tipton/Downing, więc oczywiście są dla mnie wielcy, ale Andy też gra (i komponuje) niesamowicie.
Natomiast co do sporu Mercyful vs Diamond solo...Przychylam się do tego, że MF było lepsze. I chociaż poza Time praktycznie nie słucham od nich niczego po reunion, to 2 pierwsze krążki są dla mnie wyżynami metalu. I oczywiście Abigail, Them i The Eye uważam za świetne, to Melissa jest tylko jedna i wydało ją MF.
- JoxerTeaman
- -#Wrathchild

Ja to bym się cieszył gdyby Mikkey Dee wrócił do ekipy Kinga 
Niestety to chyba się nie stanie w najbliższym czasie, obecny bębniarz gra tam już 18 lat, więc King jest chyba zadowolony z tej współpracy :/