Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa

Post autor: Deleted User 1499 »

Chyba nie wierzysz że po tym albumie , nagrają kolejny ? Przecież taki album by wyszedł za jakieś 7-8 lat. Ja jestem lekko zdziwiony że po TBOS coś jeszcze powstanie, bo nastawiałem się na pożegnalną.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

W 2010 w pełni uzasadnione było przpuszczanie że pójdą na emeryturę, będą chcieli odpocząć, czy cokolwiek. To że nas miło zaskoczyli, to inna sprawa, ale wieku nie oszukają, niestety :(
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Ja jako urodzony optymista wierzę, że skoro Rolling Stones mogą wciąż grać, to i Ironi jeszcze trochę pograją, zwłaszcza że formę mają wciaż całkiem niezłą :)
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Ja jestem takiego zdania jak ironi, że jeżeli mają sie stać parodią samych siebie, to lepiej zeby odpuscili
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Lepiej by odkurzyli wspominkową trasę lat 90 :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Witraże coraz jaśniejsze. O 16:00 powinniśmy poznać szczegóły. Cóż, IM swoje dla metalu już zrobili, czas na młode pokolenie, wątpię aby jakikolwiek band grający klasyczny heavy wzniósł się komercyjnie powyżej poziomu Brytyjczyków, to że siłą rzeczy będzie (jak wszyscy inni) powielał schematy implementowane do gatunku przez ekipą Harrisa - to już inna bajka. Szkoda tylko, iż Maiden jak do tej pory nie zostali docenieni przez takie instytucje, jak RNRHOF - w ostatnich wywiadach wypowiedział się na ten temat Harris (dyplomatycznie) zaś nie owijał w bawełnę Dickinson... Raczej w USA ich za to nie pokochają. Sądzę, iż jeśli nic złego się nie wydarzy (kwestia chorób) te 5 - 7 lat jeszcze pograją. Najbardziej neuralgiczny trybik tej machiny to Nicko, cóż facet ma 66 lat, za cztery latka stuknie mu 70-tka! W wywiadzie dla "Gitarzysty" wspomniał, iż gra sprawia mu już ból, to alarmujący sygnał. Już w 2016 mówił, iż przygotował kolegów na swoje odejście. Może znajdą zastępstwo i pociągną to jeszcze parę lat. Jeszcze jedna płyta jest pewna, tras w latach 2020/21 - raczej na 100%, co dalej? Może Rod zdecyduje się ogłosić kilkuletnią trasę pożegnalną? Sukces murowany!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

RALF pisze: pt lis 09, 2018 12:32 pm Szkoda tylko, iż Maiden jak do tej pory nie zostali docenieni przez takie instytucje, jak RNRHOF
Komercyjny shit, chyba nikomu już nie zależy żeby się tam dostać :wink:

Zgaduje, że po albumowej trasie walną jeszcze tylko roczną/dwuletnią trasę pożegnalną i w 2022 roku będzie koniec zespołu.
Ale czuje, że Steve, Bruce, Adrian nie skończą na tym i odpalą jakieś swoje projekty, solowe i dalej coś tam od nich będziemy dostawać.

Ralf - brakowało mi Ciebie na forum, nudnawo trochę było :)
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, co niektórzy na widok mojego wpisu dostawali tu wysypki. A ja taki jestem, że nieraz lubię przeginać, niemniej - nikogo nie obrażam. Dziś wkleję newsa o trasie i Maiden. Mam trochę więcej czasu.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja tylko mam nadzieję, że jeśli faktycznie dojdzie do "ostatniej trasy", to nie będzie to wyglądało w tak kiepski sposób jak u Deep Purple czy, tfu, Scorpions. Ironi zawsze podchodzili do wszystkiego po swojemu, na opak, nie oglądając się na innych, mam nadzieję że tak właśnie pozostanie do końca.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

RALF pisze: pt lis 09, 2018 12:32 pm Sądzę, iż jeśli nic złego się nie wydarzy (kwestia chorób) te 5 - 7 lat jeszcze pograją. Najbardziej neuralgiczny trybik tej machiny to Nicko, cóż facet ma 66 lat, za cztery latka stuknie mu 70-tka! W wywiadzie dla "Gitarzysty" wspomniał, iż gra sprawia mu już ból, to alarmujący sygnał. Już w 2016 mówił, iż przygotował kolegów na swoje odejście. Może znajdą zastępstwo i pociągną to jeszcze parę lat. Jeszcze jedna płyta jest pewna, tras w latach 2020/21 - raczej na 100%, co dalej? Może Rod zdecyduje się ogłosić kilkuletnią trasę pożegnalną? Sukces murowany!
Myślę, że to już ostatnia trasa z Nicko i to z tego powodu odgrzebali WED. Wyraźnie mówił, że nie wyobraża sobie siebie grającego koncerty w wieku siedemdziesięciu lat i nie widzę powodu by mu nie wierzyć. Pewnie nagrają z nim nową płytę w studio, a na ostatnią trasę albumową zabiorą innego perkusistę. To się wydaje najbardziej sensownym rozwiązaniem. Mam też obowy o Dave'a bo coś ostatnio wyraźnie nie był w formie, ewidentnie ma jakieś problemy zdrowotne.
Jeśli o mnie chodzi to chciałbym żeby grali jak najdłużej, choćby w koncertowym składzie ostał się tylko Harris i Dickinson. Teraz wydaje się to niedorzeczne, ale kilka lat temu nikt sobie nie wyobrażał Judas Priest bez żadnego z orygianalnych gitarzystów, a mimo to takie rozwiązanie okazało się działać nadspodziewanie dobrze. Mi osobiście wystarczyłoby jakby IM ograniczyli się do nagrywania płyt, jeśli byłby one na poziomie zbliżonym do ostatnich. Najważniejsze, żeby nie zrezygnowali całkiwice z muzycznej działalności z zespołem lub swoimi projektami, bo nic tak nie przyspiesza procesu dziadzienia jak kompletny brak zajęcia.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pucha pisze: pt lis 09, 2018 1:21 pm Ja tylko mam nadzieję, że jeśli faktycznie dojdzie do "ostatniej trasy", to nie będzie to wyglądało w tak kiepski sposób jak u Deep Purple czy, tfu, Scorpions. Ironi zawsze podchodzili do wszystkiego po swojemu, na opak, nie oglądając się na innych, mam nadzieję że tak właśnie pozostanie do końca.
Tak jest, bowiem 90% wszelkiej maści artystów podchodzi do swojej działalności w sposób niezwykle wyrachowany, pop pierwsze kasa misiu... Ozzy, Scorpions czy Kiss zawsze tak działali, czy Deep Purple - raczej nie. Ciekawe, jak postąpi Slayer? A tak na marginesie - nie ma Iron Maiden bez koncertów!!!
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

RALF pisze: pt lis 09, 2018 1:32 pm
pucha pisze: pt lis 09, 2018 1:21 pm Ja tylko mam nadzieję, że jeśli faktycznie dojdzie do "ostatniej trasy", to nie będzie to wyglądało w tak kiepski sposób jak u Deep Purple czy, tfu, Scorpions. Ironi zawsze podchodzili do wszystkiego po swojemu, na opak, nie oglądając się na innych, mam nadzieję że tak właśnie pozostanie do końca.
Tak jest, bowiem 90% wszelkiej maści artystów podchodzi do swojej działalności w sposób niezwykle wyrachowany, pop pierwsze kasa misiu... Ozzy, Scorpions czy Kiss zawsze tak działali, czy Deep Purple - raczej nie. Ciekawe, jak postąpi Slayer? A tak na marginesie - nie ma Iron Maiden bez koncertów!!!
Moze nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie. To że Kiss, Ozzy czy Scorpions to już tylko i wyłącznie instytucje finansowe bazujące na sentymentach z lat 80-tych to każdy wie bardzo dobrze. Deep Purple - oczywiście że nie, ale ich pożegnalna trasa też jednak się ciągnie, przypomnę że już jeden pożegnalny koncert w Polsce grali, a z tego co kojarzę to niebawem zagrają kolejny. Pożegnalne koncerty są w modzie, wiadomo że fakt że to "ostatni koncert ever" podbija zainteresowanie, więc i pewnie kasa się zgadza. Niemniej jednak Maiden nigdy nie szło za żadną modą, zawsze robili wszystko po swojemu, więc może i tu nie będą się wygłupiać jakmiś ckliwymi pożegnaniami, tylko po prostu zagrają solidną trasę wg konceptu płyty czy rocznicy któregoś z albumu / ery, po czym po prostu ogłoszą swoje odejście na emeryturę, zamykając ostatni rozdział w swojej wspaniałej historii.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Możliwe, że tak właśnie będzie, gdyby szli za trendami i postępowali koniunkturalnie byliby popularniejsi, bardziej trendy, niemniej - to już nie byłby Maiden, jakiego znamy.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

pucha pisze: pt lis 09, 2018 10:12 amTo hasło pt. "ostatnia płyta / ostatnia trasa" to słyszę tak mniej więcej od 2010 kiedy wychodziło "The Final Frontier" :P Nie chce mi się grzebać na forum żeby konkretne cytaty znajdywać ;)
;) Nawet taki temat jest sprzed kilku lat (i dobrze, że od kiedy powstał nie ma poważnego powodu, żeby go zaktualizować):
viewtopic.php?f=2&t=10861
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Podobno za 10 minut ogłoszenie :D
Awatar użytkownika
Kor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kor »

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

No i po Europie.
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

No i support Raven Age. Niemożliwi są :lol:

edit. Podwójny koncert w Toronto kusi :D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Pomiędzy Nowym Jorkiem a Filadelfią są aż 4 dni przerwy, więc pewnie drugi NY dorzucą

Na razie u mnie to jest tylko luźne gdybanie
ale to chyba ten moment by zaliczyć koncert gdzieś dalej niż tylko w okolicy domu xD
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

REJWEN EJDŻ EWRYŁER... :shock: :mryellow: :facepalm:
ODPOWIEDZ