Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa

Post autor: RALF »

Zakkahletz pisze: ndz lis 25, 2018 6:15 pm
RALF pisze: sob lis 24, 2018 10:23 pmI jeszcze jedno, ostatnia tak duża trasa obejmująca Amerykę Północną, miała miejsce w 2012 roku: 34 koncerty, przed IM grał Alice Cooper i Coheed And Cambra. Teraz koncertów jest więcej i znów zabukowano niezbyt znany i jeszcze mniej lubiany The Raven Age. :facepalm:

Szkoda, że nie zaproszono jakiegoś bardziej znanego artysty, którego obecność uczyniłaby ofertę grupy atrakcyjniejszą. Były dwa miesiące temu plotki o Greeta Von Fleet - to by mogło być ciekawe rozwiązanie z marketingowego punktu widzenia. Nawet Ozzy, którego trasa jest pewniakiem frekwencyjnym, zaprosił Megadeth, to zawsze lepsze niż kolejny nepotyczny wybór Harrisa.
EXFAN wypunktował dużo, Jego zdaniem, "błędów i wypaczeń", z którymi w większości się nie zgadzam (np. wystrój i oprzyrządowanie sceny na ostatniej trasie uważam za doskonałe!), natomiast dla mnie po prostu megasmutne, wręcz dołujące jest to, o czym tu (trafnie) napisałeś. Zabieranie ze sobą w trasy jakichś wypierdków mamuta, bo inaczej nie nazwę The Raven Age, to d r a m a t. :facepalm:
No bo to prawda, żeby ten TRA był nawet ciekawy, niemniej to według mnie jest bardzo, bardzo przeciętny, tuzinkowy band, jak VooDooSix.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Tweener pisze: ndz lis 25, 2018 6:18 pm Czy EXFAN to RALF? (ŚMIESZNE, ZOBACZ MEMY):

https://i.imgur.com/mMCVVeU.jpg

:dance:
You made my day :D :D :D mem rządzi.

Ja to się spodziewałem, że EXFAN to taki użytkownik Nomad czy któreś z innych jego wcieleń, ale ten mem i ta gruntowna analiza....hm... z drugiej strony jest takie powiedzenie, że jak się chce pogadać z kimś na swoim poziomie to najlepiej z lustrem ;-) Pewnie ma to również przełożenie na pisanie w internecie :D
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Co do supportów....niw przypominam sobie ani jednego dobrego supportu przed IM. Pomijając festiwale, gdzie siłą rzeczy coś się trafi. Jak dla mnie przed IM nic nie powinno grać i byłoby lepiej.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ostatni support przed Maiden, którego przyjemnością słuchałem i dobrze się na nim bawiłem, to był Kat. Wrocław, 2003. Ale obecnie zdecydowanie jestem za graniem bez supportów. Gdy stoisz długo przed halą, a później na hali czekając na gwiazdę, to chciałbyś jak najszybciej zobaczyć gwiazdę wieczoru. Co innego w przypadku zespołów ze "średniej półki", grających po mniejszych i większych klubach. Tam support jak najbardziej pasuje. Maideni mogliby lekko wydłużyć set i grać solo.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet, Helloween 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dla mnie dobry support na koncertach "dużych" zespołów zawsze jest wisienką na torcie, zatem nigdy nie jest zbędny.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Brak supportów przed główną gwiazdą?
Bajka! Wpuszczają Cie na fttb o 18 a koncert 20.
Nie musisz kupować drogiego żarcia i picia, mniej czasu bez WC.

Pamiętam jak było na scorpionsach w Łodzi, nie było supportu, wpuszczali na 1,5 h przed sztuką.
Gitara, zdążyłem po pracy dojechać z Wrocławia i wrócić.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dlatego tak lubie Pumpkins United.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

wojakwojak pisze: pn lis 26, 2018 9:31 am Co do supportów....niw przypominam sobie ani jednego dobrego supportu przed IM. Pomijając festiwale, gdzie siłą rzeczy coś się trafi. Jak dla mnie przed IM nic nie powinno grać i byłoby lepiej.
Poznań 2014. To nie był festiwal i mieliśmy naprawdę doborowy skład. Płaciłem 249 PLN. Cena kusząca, supporty świetne, bo Live Nation nie organizowało. :wink:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Fakt, że też od pewnego czasu zlewam wszelkie supporty i albo wchodzę na obiekt po nich albo idę w tym czasie na piwo. Nie zmienia to faktu, że przed IM w Polsce kilka było obiektywnie dobrych, np. Slayer w Poznaniu czy Anthrax we Wrocku (chociaż też olałem, bo nie lubię, ale to jednak e-liga thrashu). Z dawnych czasów to rzeczywiście Kat, no i Stray był niezły. Obecnie wszystko rozbija się o nepotyzm członków zespołu :P I to jest clue całej sprawy. Ale mogą se tak robić, skoro koncerty i tak wyprzedane, a ktoś ich musi w przyszłości zastąpić, to kalkulują że podpromują dzieciaki. Przykładem z innej beczki jest Kult, gdzie od pewnego czasu na każdym koncercie występuje w jednym numerze syn Kazika ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Dzosef pisze: pn lis 26, 2018 10:25 am Dlatego tak lubie Pumpkins United.
To jest rewelacja, koncert z TOP3 najlepszych w moim życiu.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ja się świetnie bawiłem na mysticu 05. Był Behemoth, Kreator, Nightwish i Maideni. Gdyby nie to słońce i woda po 25zł...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Anthrax w 2016 też bardzo dobry
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja się na Ghoscie w 2016 bawiłem rownie dobrze co na IM ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Dzosef pisze: pn lis 26, 2018 2:35 pm Ja się na Ghoscie w 2016 bawiłem rownie dobrze co na IM ;)
Nie 2014?

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Niie, mowie o Oslo i Herning :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Ahh to w 2016 też bym nie pogardził
w 2014 trochę średnio mi się podobało, a największą atrakcją był najebany fan Slayera który przez cały koncert kazał duchowi wypierdalać :lol:

Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Dobrym supportem dla IM byłby Saxon, Accept, JP, Anvil ew. Megadeth:)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No nie wiem. Mogłoby się okazać, że zanim się zacznie koncert IM nie mam już sił a gardło całkiem zdarte :)

Ale na pewno by pasowali i dali występ na dobrym poziomie.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet, Helloween 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przecież MD+Maiden tour to bym umarl ze szczescia :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

JP tylko jako też Head. A wątpię żeby jedni i drudzy się na taką trasę zgodzili :?
Saxon albo MGD to byłoby świetne, ale od siebie jako dobry support bym dodał tygers of pan tang

ODPOWIEDZ