No bo to prawda, żeby ten TRA był nawet ciekawy, niemniej to według mnie jest bardzo, bardzo przeciętny, tuzinkowy band, jak VooDooSix.Zakkahletz pisze: ↑ndz lis 25, 2018 6:15 pmEXFAN wypunktował dużo, Jego zdaniem, "błędów i wypaczeń", z którymi w większości się nie zgadzam (np. wystrój i oprzyrządowanie sceny na ostatniej trasie uważam za doskonałe!), natomiast dla mnie po prostu megasmutne, wręcz dołujące jest to, o czym tu (trafnie) napisałeś. Zabieranie ze sobą w trasy jakichś wypierdków mamuta, bo inaczej nie nazwę The Raven Age, to d r a m a t.RALF pisze: ↑sob lis 24, 2018 10:23 pmI jeszcze jedno, ostatnia tak duża trasa obejmująca Amerykę Północną, miała miejsce w 2012 roku: 34 koncerty, przed IM grał Alice Cooper i Coheed And Cambra. Teraz koncertów jest więcej i znów zabukowano niezbyt znany i jeszcze mniej lubiany The Raven Age.![]()
Szkoda, że nie zaproszono jakiegoś bardziej znanego artysty, którego obecność uczyniłaby ofertę grupy atrakcyjniejszą. Były dwa miesiące temu plotki o Greeta Von Fleet - to by mogło być ciekawe rozwiązanie z marketingowego punktu widzenia. Nawet Ozzy, którego trasa jest pewniakiem frekwencyjnym, zaprosił Megadeth, to zawsze lepsze niż kolejny nepotyczny wybór Harrisa.![]()
Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa
-
Deleted User 4876
You made my dayTweener pisze: ↑ndz lis 25, 2018 6:18 pm Czy EXFAN to RALF? (ŚMIESZNE, ZOBACZ MEMY):
https://i.imgur.com/mMCVVeU.jpg
![]()
Ja to się spodziewałem, że EXFAN to taki użytkownik Nomad czy któreś z innych jego wcieleń, ale ten mem i ta gruntowna analiza....hm... z drugiej strony jest takie powiedzenie, że jak się chce pogadać z kimś na swoim poziomie to najlepiej z lustrem
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Co do supportów....niw przypominam sobie ani jednego dobrego supportu przed IM. Pomijając festiwale, gdzie siłą rzeczy coś się trafi. Jak dla mnie przed IM nic nie powinno grać i byłoby lepiej.
Ostatni support przed Maiden, którego przyjemnością słuchałem i dobrze się na nim bawiłem, to był Kat. Wrocław, 2003. Ale obecnie zdecydowanie jestem za graniem bez supportów. Gdy stoisz długo przed halą, a później na hali czekając na gwiazdę, to chciałbyś jak najszybciej zobaczyć gwiazdę wieczoru. Co innego w przypadku zespołów ze "średniej półki", grających po mniejszych i większych klubach. Tam support jak najbardziej pasuje. Maideni mogliby lekko wydłużyć set i grać solo.
01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet, Helloween 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie dobry support na koncertach "dużych" zespołów zawsze jest wisienką na torcie, zatem nigdy nie jest zbędny.
Brak supportów przed główną gwiazdą?
Bajka! Wpuszczają Cie na fttb o 18 a koncert 20.
Nie musisz kupować drogiego żarcia i picia, mniej czasu bez WC.
Pamiętam jak było na scorpionsach w Łodzi, nie było supportu, wpuszczali na 1,5 h przed sztuką.
Gitara, zdążyłem po pracy dojechać z Wrocławia i wrócić.
Bajka! Wpuszczają Cie na fttb o 18 a koncert 20.
Nie musisz kupować drogiego żarcia i picia, mniej czasu bez WC.
Pamiętam jak było na scorpionsach w Łodzi, nie było supportu, wpuszczali na 1,5 h przed sztuką.
Gitara, zdążyłem po pracy dojechać z Wrocławia i wrócić.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dlatego tak lubie Pumpkins United.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Saimon1995
- -#Moderator

Poznań 2014. To nie był festiwal i mieliśmy naprawdę doborowy skład. Płaciłem 249 PLN. Cena kusząca, supporty świetne, bo Live Nation nie organizowało.wojakwojak pisze: ↑pn lis 26, 2018 9:31 am Co do supportów....niw przypominam sobie ani jednego dobrego supportu przed IM. Pomijając festiwale, gdzie siłą rzeczy coś się trafi. Jak dla mnie przed IM nic nie powinno grać i byłoby lepiej.
- Metalophil
- -#Moonchild

Fakt, że też od pewnego czasu zlewam wszelkie supporty i albo wchodzę na obiekt po nich albo idę w tym czasie na piwo. Nie zmienia to faktu, że przed IM w Polsce kilka było obiektywnie dobrych, np. Slayer w Poznaniu czy Anthrax we Wrocku (chociaż też olałem, bo nie lubię, ale to jednak e-liga thrashu). Z dawnych czasów to rzeczywiście Kat, no i Stray był niezły. Obecnie wszystko rozbija się o nepotyzm członków zespołu
I to jest clue całej sprawy. Ale mogą se tak robić, skoro koncerty i tak wyprzedane, a ktoś ich musi w przyszłości zastąpić, to kalkulują że podpromują dzieciaki. Przykładem z innej beczki jest Kult, gdzie od pewnego czasu na każdym koncercie występuje w jednym numerze syn Kazika 
- Metalophil
- -#Moonchild

- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja się świetnie bawiłem na mysticu 05. Był Behemoth, Kreator, Nightwish i Maideni. Gdyby nie to słońce i woda po 25zł...
Anthrax w 2016 też bardzo dobry
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja się na Ghoscie w 2016 bawiłem rownie dobrze co na IM 
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Niie, mowie o Oslo i Herning 
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Ahh to w 2016 też bym nie pogardził
w 2014 trochę średnio mi się podobało, a największą atrakcją był najebany fan Slayera który przez cały koncert kazał duchowi wypierdalać
w 2014 trochę średnio mi się podobało, a największą atrakcją był najebany fan Slayera który przez cały koncert kazał duchowi wypierdalać
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Dobrym supportem dla IM byłby Saxon, Accept, JP, Anvil ew. Megadeth:)
No nie wiem. Mogłoby się okazać, że zanim się zacznie koncert IM nie mam już sił a gardło całkiem zdarte
Ale na pewno by pasowali i dali występ na dobrym poziomie.
Ale na pewno by pasowali i dali występ na dobrym poziomie.
01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet, Helloween 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież MD+Maiden tour to bym umarl ze szczescia 
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
JP tylko jako też Head. A wątpię żeby jedni i drudzy się na taką trasę zgodzili
Saxon albo MGD to byłoby świetne, ale od siebie jako dobry support bym dodał tygers of pan tang
Saxon albo MGD to byłoby świetne, ale od siebie jako dobry support bym dodał tygers of pan tang