Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Kurcze, zapomniałem wczoraj wysłać głosów. Wiele by nie zmieniły. Z istotniejszych zmian: Ozzy wygrałby bardziej zdecydowanie (u mnie nr 2), Metallica zremisowałaby z Motorhead na drugim miejscu, Queen wskoczyłoby do top-20 (u mnie nr 1), a niebiescy G'n'R przeskoczyliby czerwonych.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Coverdale z Pejczem wyszli w roku 1993 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Do czwartku do rana
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

o kurde, taki fajny survivor mnie ominal, zupelnie tego nei zauwazylem
-
Deleted User 2259
DT nie jest w top 10, trochę kalapa :/ Faith No More też powinien być wyzej, ale czekamy co będzie dalej.
- LukaSieka

Black Sabbath powrócił na pierwsze miejsce po długiej przerwie.
- AncientMariner
- -#Clansman

Black Sabbath losobiście bym dał niżej. Ten album mniej mi się widzi niż nawet Tyr albo Headless Cross. Kiss wysoko ale mógłby być wyzej
. Katowi tylko 2 pkt do drugiego miejsca brakły. Przegram z WASPem, na którego dałem 1 punkt.
Pierwsza dwójka jak u mnie. Dehumanizer to dla mnie top-3 Sabbathów. I coś polskiego na podium. Akurat Bastard mniej lubię, ale pozycja cieszy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
WASP dałem na pierwszym, ale wiedziałem, że przegra z BS (niestety). Kat wysoko, nie rozumiem uwielbienia dla tego zespołu, no ale mają status kapeli kultowej. Zamiast FNM dałem Alice In Chains, coś musiało wypaść
- LukaSieka

Głosy na 1993 ślijcie do niedzieli, do wieczora.
Black Sabbath słusznie wygrał bo to album, który nie jest też oczywisty. To taki walec, który po dłuższym czasie rozjeżdża uszy i wtedy możemy dopiero powiedzieć "No, to jest cios!". Też dłuższy czas się przekonywałem. Wolałem z Dio rzecz jasna te wcześniejsze, gdzie więcej jest "przebojowości", albumy są szybsze i melodyjniejsze. Jednak "Dehumanizer" też taki jest! Tylko trzeba się wgryźć. Album jest przepotężny.
Dokładnie. Wydaje mi się, że z tym albumem trzeba się osłuchać. Do mnie też trochę czasu docierał, ale teraz to jeden z moich ulubionych. Ciężki, wtłaczający w glebę, a jednocześnie świetnie się go słucha.
Ciężkie w 1992 to było Obituary. Nie ten czas, nie ten klimat, nie to podejście. Ale tak to jest jak się składa zespół po to tylko, by nabrać jeszcze raz starych fanów. Chociaż płyta nie jest zła.
Tobie wciąż się myli muzyka z garkotłukami 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dla Ciebie muzyka to jedynie Accpet i tłusty śpiewak operowy 
Voivod tak daleko, wstyd. A przecież jest tam Jack Luminous. Przegrali z tak wiekopomnym dziełem jak In Utero. Overkill słabo, a to świetna, ciężka sabbathowa płyta, myślałem, że będzie wyżej. Dobrze, że choć najlepszy album Metal Church załapał się do dziesiątki. Ich miałem na 1, zwycięzcę czyli Mercyful na drugim.