Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
Czy ktoś z Was słuchał tego albumu ze spotify? Mam wrażenie, że jakość jest słaba. W Untethered Angel słyszałem jakieś wkurzające trzaski.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja
nie wyłapałem jakiejś słabej jakości
W takim razie chyba sie skuszęInvader pisze:Jest w plastiku, ale bez bonusa Michał.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
To może kwestia problemów jakichś problemów na łączu. Puściłem sobie jeszcze raz ten numer i teraz nie miałem takiego efektu. W każdym razie przesłuchałem 4 utworów (3 pierwsze i polecany przez kilka osób At Wit's End). Tyle mi wystarczy, to nie dla mnie.
Untethered Angel - irytuje mnie perkusja, do tego linia refrenu wydaje mi się podejrzanie znajoma. Tylko nie mogę dojść z jakim utworem mi się kojarzy.
Paralyzed - ten mnie po prostu znudził.
Fall into the Light - tu nie pasowały mi klawisze.
At Wit's End - najlepszy z tych czterech. Ogólnie mi się podobał. Druga część dobra, ale żeby od razu "40/10". Duża przesada
I jeżeli to najlepszy fragment albumu, to nie jest najlepiej. 
Ale oczywiście ja nie jestem fanem DT. Czasem słucham tylko Train of Thought i Change of Seasons
Untethered Angel - irytuje mnie perkusja, do tego linia refrenu wydaje mi się podejrzanie znajoma. Tylko nie mogę dojść z jakim utworem mi się kojarzy.
Paralyzed - ten mnie po prostu znudził.
Fall into the Light - tu nie pasowały mi klawisze.
At Wit's End - najlepszy z tych czterech. Ogólnie mi się podobał. Druga część dobra, ale żeby od razu "40/10". Duża przesada
Ale oczywiście ja nie jestem fanem DT. Czasem słucham tylko Train of Thought i Change of Seasons
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
40/10 to bardo przystępna ocena
. Dziś po kilku odsłuchach jestem znowu bardziej na nie. Jeszcze sporo odsłuchów mnie czeka. Żaden z tych utworów nawet do mojego top 70 DT wałków nie wejdzie. Poczatek Barstool Warrior brzmi niczym żywcem wyjęty z ItPoE, a jest tego sporo więcej, te popisy w Pale Blue Dot bardzo jałowe, takie granie może robiło wrażenie 15 lat temu, ale nie teraz.
Po disiejszych odsłuchach album nazwałbym FII part II - bardzo mi go przypomina pod względem lekkości.Invader pisze: ↑sob lut 23, 2019 11:19 pm 40/10 to bardo przystępna ocena. Dziś po kilku odsłuchach jestem znowu bardziej na nie. Jeszcze sporo odsłuchów mnie czeka. Żaden z tych utworów nawet do mojego top 70 DT wałków nie wejdzie. Poczatek Barstool Warrior brzmi niczym żywcem wyjęty z ItPoE, a jest tego sporo więcej, te popisy w Pale Blue Dot bardzo jałowe, takie granie może robiło wrażenie 15 lat temu, ale nie teraz.
Uważam, że takiego sola jak w At Wit's End - pięknego, bez zbędnych shreddów i popisówek Petrucci bardzo dawno nie napisał.
W ogóle cały zespół na plus - wyzbyli się tego patosu, pompatyczności (Rudess z tyłu, bez chórków i pseudo orkiestr) - co bardzo odświeżyło muzykę.
Słuchamy dalej...
Czy dobrze rozumiem, że będziesz tak długo słuchać, aż Ci się spodoba? Aaa to na tym polega ta progresja w metalu;-)Invader pisze: ↑sob lut 23, 2019 11:19 pm 40/10 to bardo przystępna ocena. Dziś po kilku odsłuchach jestem znowu bardziej na nie. Jeszcze sporo odsłuchów mnie czeka. Żaden z tych utworów nawet do mojego top 70 DT wałków nie wejdzie. Poczatek Barstool Warrior brzmi niczym żywcem wyjęty z ItPoE, a jest tego sporo więcej, te popisy w Pale Blue Dot bardzo jałowe, takie granie może robiło wrażenie 15 lat temu, ale nie teraz.
Słuchałem At Wit's End - faktycznie druga część fajna, utwór nawet się nie dłużył. Ale wokal to tragedia i mocno obniża ogólną ocenę.
Invader będzie tego słuchał, aż album wejdzie do top 5. Może zajmie mu to 10 lat, ale dopnie swego.
-
Deleted User 6661
Łał, niesamowite. Jakby się uprzeć, to takie rzeczy można napisać o każdym innym zespole.
-
Deleted User 6661
O każdym to raczej nie - ale o tych co ważniejszych i owszem. Mimo że dla mnie DT to kicha, to jednak jest zespół ważny, co by nie mówić.
- blackcocker
- -#Moderator

Oj nie powiedziałbym. Faktem jest według mnie, że DT pasję po prostu zatraciło. Fajnie się słucha nowej płyty, ale włączam Images and Words, czy nawet Octavarium (które jest dla mnie ostatnią dobrą płytą DT) i słucham całkiem innego zespołu, niestety... Słuchasz nowych Priest i słyszysz, że oni dalej kochają heavy metal i chcą go robić, a DT brzmi jakby nie chciało im się robić czegokolwiek od jakiś 10 (trochę nawet ponad) lat. Nie można tak napisać o każdym zespole.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 7649
Ja juz mam swoj egzemplarz. Dikipack . przeslucham to sie wypowiem.
Gdy słucham nowej płyty JP tak jest, ale gdzie ta pasja na kilku wcześniejszych? Nostradamus = Astonishing.
Przy każdym zespole znajdą się wyznawcy typu "tylko pierwsze 4 płyty", którzy będą jechać wszystko co zespół wyda
no i fajnie, nie podoba się to nie słucham i nie piszę w każdym miejscu jakie to fe.
Przy każdym zespole znajdą się wyznawcy typu "tylko pierwsze 4 płyty", którzy będą jechać wszystko co zespół wyda
-
Deleted User 7649
U mnie tak nie ma ,oceniam zespol na podstawie innych kryteriow
- blackcocker
- -#Moderator

Tylko, że Judasi wydali i Firepower, i Redeemera... DT nie zbliżyło się swoimi 6 krążkami do choćby jednego z tych wcześniej wymienionych. I nie chodzi mi o ludzi, dla których jedynymi słusznymi czasami były te, w których był muzyk X czy Y, po prostu DT straciło duszę i to jeszcze, gdy Portnoy był na pokładzie, on to widział, reszta się zachowuje jak zaprogramowana...
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
Barsiarz - slucham, bo jeszcze sporo odsluchow musze miec, zeby odkryc wszystkie smaczki, jak dla mnie to premiera roku.
w Marcowym teraz rocku DT, po raz 3 na okladce.
w Marcowym teraz rocku DT, po raz 3 na okladce.
-
Deleted User 2259
Kolejna recenzja
http://www.muzycznahiperprzestrzen.pl/2 ... over-time/
Tylko coś mu się rok wydania plyty pomylil. Dostalo im sie, sporo sie zgadzam z tym co napisal, a jeszcze poczatek AWE to nie TEI, a The Test That Stumped All bym powiedzial. Zreszta po równo.
http://www.muzycznahiperprzestrzen.pl/2 ... over-time/
Tylko coś mu się rok wydania plyty pomylil. Dostalo im sie, sporo sie zgadzam z tym co napisal, a jeszcze poczatek AWE to nie TEI, a The Test That Stumped All bym powiedzial. Zreszta po równo.