Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
Dzięki ,oblookam bo u mnie na razie dwa boxy.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Tak właśnie zapytam z ciekawości: serio te nowe remastery znacznie różnią się od tych wersji z 1998? Bo cały czas się zastanawiam czy jest kompletować te najnowsze wydania. 
- Metalophil
- -#Moonchild

Moim zdaniem tak, choć trzeba brać poprawkę na to, że słuch już mam trochę przytępiony przez te wszystkie lata mixu żużel+metal. Poza tym to, co dla innych jest wadą, dla mnie jest zaletą - tzn. poligrafia maksymalnie zbliżona do winylowego orginału z lat 80. Choć niejeden uważa że jest uboga czy też "tania". Mnie się to akurat podoba.FaithNoMore pisze: ↑pn maja 06, 2019 10:37 pm Tak właśnie zapytam z ciekawości: serio te nowe remastery znacznie różnią się od tych wersji z 1998? Bo cały czas się zastanawiam czy jest kompletować te najnowsze wydania.![]()
- Metalophil
- -#Moonchild

Dodam jeszcze, że u mnie to też względy "kolekcjonerskie" wchodzą w grę, bo to będą już - w większości - czwarte kopie tych albumów w moim zbiorze
Chociaż tutaj są tacy zawodnicy co mają tego po 3-4 razy więcej
Ale gdybym miał wybrać czy wydania te czy te z `98, to wybrałbym bez zawahania te.
dobra ostatnio tu pisałem mając chyba 3cd i trochę doszło
cd:
Iron Maiden
Killers (autograf Paul Di'Anno)
The Number Of The Beast ( autograf Steve Harris)
Piece Of Mind (autograf Steve Harris)
Powerslave (autograf Steve Harris)
Live After Death
Somewhere In Time
Seventh Son Of a Seventh Son
No Prayer For the Dying
Fear Of The Dark
A Real Live Dead One
Live at Donington
The X Factor
Virtual XI (autograf Blaze Bayley)
Brave New World (autograf Steve Harris)
Rock in Rio
Dance Of Death
A Matter Of Life And Death
The Final Frontier
From Fear to Eternity
The Book Of Souls (deluxe)
+
Live After Death DVD, Live After Death VHS, Live After Death winyl (niemiecki First Press autograf Steve Harris) [+ Nicko Trzymał go w ręku
], okładka Live After Death podpisana przez cały obecny skład
+
2 bilety podpisane przez Bayleya; Bilet Podpisany przez Harrisa; Singiel Air Force 'Band Of Brothers' podpisany przez Douga Sampsona, Paula Day'a i Paula Di'Anno; setlista, bilet i pałeczki z koncertu AirForce w Lublinie z podpisem Douga Sampsona.
Celem na ten rok jest ogarnąć autograf od Strattona żeby zamknąć kolekcje autografów od muzyków albumowych żyjących (i może jak się uda znaleźć w miare tanio to kupić autograf Clive'a).
I kupić jakiś box Eddie's Archive, first ten years lub Eddie's Head
cd:
Iron Maiden
Live After Death
Somewhere In Time
No Prayer For the Dying
Fear Of The Dark
A Real Live Dead One
Live at Donington
The X Factor
Rock in Rio
Dance Of Death
The Final Frontier
From Fear to Eternity
+
Live After Death DVD, Live After Death VHS, Live After Death winyl (niemiecki First Press autograf Steve Harris) [+ Nicko Trzymał go w ręku
+
2 bilety podpisane przez Bayleya; Bilet Podpisany przez Harrisa; Singiel Air Force 'Band Of Brothers' podpisany przez Douga Sampsona, Paula Day'a i Paula Di'Anno; setlista, bilet i pałeczki z koncertu AirForce w Lublinie z podpisem Douga Sampsona.
Celem na ten rok jest ogarnąć autograf od Strattona żeby zamknąć kolekcje autografów od muzyków albumowych żyjących (i może jak się uda znaleźć w miare tanio to kupić autograf Clive'a).
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 7649
PIEKNA KOLEKCJA, GRATULUJEMichał pisze: ↑pt maja 17, 2019 1:43 am dobra ostatnio tu pisałem mając chyba 3cd i trochę doszło
cd:
Iron Maiden
Live After Death
Somewhere In Time
No Prayer For the Dying
Fear Of The Dark
A Real Live Dead One
Live at Donington
The X Factor
Rock in Rio
Dance Of Death
The Final Frontier
From Fear to Eternity
+
Live After Death DVD, Live After Death VHS, Live After Death winyl (niemiecki First Press autograf Steve Harris) [+ Nicko Trzymał go w ręku], okładka Live After Death podpisana przez cały obecny skład
+
-
Deleted User 2259
26 lipca kolejne wznowienie płyt, a poniżej figurka z Feara, imo trochę mało podobna

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jakby ktoś chciał odsprzedac naszywke to biore
One chyba pod grę są robione, a te grafiki w grze jak widziałem też niektóre średnio podobne.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Moze znow promo w empiku?
Na emp-ie już jest ale drogawo ,czekamy na promki !
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W Gandalfie dobre ceny na pojedyncze reedycje i box w sumie też
https://www.gandalf.com.pl/mx/Iron+Maiden,0,,0/
-
Deleted User 4783
Totalnym przypadkiem kupiłem dziś pierwsze polskie wydanie legendarnego albumu koncertowego Iron Maiden z 1985 roku - Live After Death, wydanie TONPRES. Stan idealny, płyty max po 1 odsłuchu, oryginalne wkładki, koperty i folie na płyty. Dodatkowo w środku znajduje się plakat z zespołem z czasów Di'Anno. Za całość? 50 zł!!! Jak było nie brać?!
no to faktycznie okazja jakich mało.
mic7 pisze: ↑pt lip 05, 2019 11:35 pm W Gandalfie dobre ceny na pojedyncze reedycje i box w sumie też
Ja już mam ,a box staniał 15 zł za to pojedyncze płyty zdrożały o 1zł
- Metalophil
- -#Moonchild

Nabyłem TXF, VXI i BNW. Z FOTD mam ten sam problem co z TNOTB. Jak kupię zwykłe wydanie to będę żałował że nie kupiłem jednak boxa. Ten z kolei za drogi. Racjonalnie to absurd kupować specjalnie dla tej figurki i naszywki, ale jednak serce będzie żałować...
Póki co, z boxów mam tylko SiT - jako że to mój ulubiony album, to nie miałem wątpliwości, a i box był stosunkowo chyba najtańszy [z dotychczasowych]. Summa summarum, z tych nowych wydań brakuje mi póki co tylko IM, TNOTB i FOTD. Ogólnie bardzo mi się one podobają - i brzmieniowo i wydawniczo.
-
Deleted User 5490
Ja chciałbym box podsumowujący wszystkie single Maiden w wersji CD, bo winyli nie zbieram.
- Metalophil
- -#Moonchild

Jeżeli chodzi o najnowszą partię reedycji, to właśnie udało mi się znaleźć trochę czasu i odsłuchuję TXF. No i kurde, może to autosugestia czy co, ale to brzmi naprawdę FENOMENALNIE, lepiej niż w oryginalnej wersji! Za to poligrafia to tym razem proste przekopiowanie tej z oryginału z 1995 - ten sam nadruk na krążku, a książeczka to jakby żywcem wyjęta z tej pierwszej edycji i po prostu przełożona do digipaka
Okładka to też po prostu format jewelcase przełożony na digipack. Czyli, ogólnie, schemat jeśli chodzi o poligrafie był taki: to, co oryginalne wyszło głównie na winylu, to z tego robimy kompaktową winyl-replikę; to co w oryginalne wyszło głównie na kompakcie przeformatowujemy z jewelcase na digipak. I w sumie spoko 
-
Deleted User 2259
AMOLAD werjsa 2 płytowa za 28pln w Folii, moze ktos nie ma i skorzysta:
https://allegro.pl/oferta/iron-maiden-a ... 701b8c0118
https://allegro.pl/oferta/iron-maiden-a ... 701b8c0118