Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Rock the Nations
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Rock the Nations
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Thunderbolt
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Szkoda, Destiny to bardzo dobry i strasznie niedoceniany album, cos jak Metallica z Load/Reload.
Rock the Nations
Rock the Nations
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Przed Battering Ram?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Oldschoolowe brzmienie, było nie było jednego z klasyków, kontra przepłukane i przefiltrowane tranzystorki prosto z konsolet na komputerki. Co za brak poczucia estetyki.
-
Deleted User 2259
Taki offtop - puściłem wczoraj ten riff 10 sekundy i mnie się to kojarzy z czymś od Ironów, a konkretniej BNW/AMOLAD, ale nie mogę sobie przypomnieć o który wałek w tej chwili chodziło.
Nie, to coś starszego. Wydaje mi się, że Kreator z Extreme. Nie chce mi się tej płyty słuchać żeby sprawdzić.
Nawiasem mówiąc, początek the Wicker Man to Running Wild Judasów.
- johnny_o
Rock the Nation > Vanilla Ice Ice Ice Baby > Thunderbolt
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Zawsze lubiłem Destiny, ale ostatnio posłuchałem i jest jednak bardzo cukierkowe, takie amerykańskie. A ostrzejsze utwory są takie proste. Nie wiem natomiast dlaczego sporo osób głosuje na RTN już teraz, to jest bardzo dobra płyta.
- johnny_o
[/quote]
Zawsze lubiłem Destiny, ale ostatnio posłuchałem i jest jednak bardzo cukierkowe, takie amerykańskie. A ostrzejsze utwory są takie proste. Nie wiem natomiast dlaczego sporo osób głosuje na RTN już teraz, to jest bardzo dobra płyta.
[/quote]
Destiny jest zupelnie rozne od wiekszosci albumow Saxon - mi ta cukierkowatosc, amerykanskosc i prostota w tym wypadku wybitnie leza, i slucham tego albumu z wielka przyjemnoscia. Saxon to moj ulubiony zespol i juz na samym poczatku bylo mi bardzo ciezko wybrac album do odstrzalu, bo wszystkie je
mniej lub bardziej lubie. Moim zdaniem Saxon nie ma ani jednego slabego albumu w dorobku, nawet najgorsze ich plyty sa przynajmniej dobre. Rock the Nations po prostu lubie najmniej.
[/quote]
Destiny jest zupelnie rozne od wiekszosci albumow Saxon - mi ta cukierkowatosc, amerykanskosc i prostota w tym wypadku wybitnie leza, i slucham tego albumu z wielka przyjemnoscia. Saxon to moj ulubiony zespol i juz na samym poczatku bylo mi bardzo ciezko wybrac album do odstrzalu, bo wszystkie je
mniej lub bardziej lubie. Moim zdaniem Saxon nie ma ani jednego slabego albumu w dorobku, nawet najgorsze ich plyty sa przynajmniej dobre. Rock the Nations po prostu lubie najmniej.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Rock the Nations
Destiny to rzeczywiście inne granie. Ale w tym AOR oni są bardzo dobrzy. Nie rozumiem, jak można uznać tę płytę za najgorszą w dyskografii, nawet jeśli zna się ją tylko jako - tako.johnny_o pisze: ↑wt maja 28, 2019 2:50 pm
Destiny jest zupelnie rozne od wiekszosci albumow Saxon - mi ta cukierkowatosc, amerykanskosc i prostota w tym wypadku wybitnie leza, i slucham tego albumu z wielka przyjemnoscia. Saxon to moj ulubiony zespol i juz na samym poczatku bylo mi bardzo ciezko wybrac album do odstrzalu, bo wszystkie je mniej lub bardziej lubie. Moim zdaniem Saxon nie ma ani jednego slabego albumu w dorobku, nawet najgorsze ich plyty sa przynajmniej dobre. Rock the Nations po prostu lubie najmniej.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
Dokladnie. Destiny to jeden z moich ulubionych albumow AOR, a przy tym jest wsrod dwoch-trzech najbardziej nielubianych przez fanow i krytykow albumow Saxon. Nie rozumiem takiego podejscia - zespol gra na jedno kopyto, zle, nagra cos nietypowego, jeszcze gorzej. Stad moje porownanie do Load/Reload. Kazda z odslon Saxon jest moim zdaniem swietna, moge w zasadzie wybierac album do odsluchu w zaleznosci od gatunku jaki mi w danej chwili odpowiada.krusejder pisze: ↑wt maja 28, 2019 3:32 pmDestiny to rzeczywiście inne granie. Ale w tym AOR oni są bardzo dobrzy. Nie rozumiem, jak można uznać tę płytę za najgorszą w dyskografii, nawet jeśli zna się ją tylko jako - tako.johnny_o pisze: ↑wt maja 28, 2019 2:50 pm
Destiny jest zupelnie rozne od wiekszosci albumow Saxon - mi ta cukierkowatosc, amerykanskosc i prostota w tym wypadku wybitnie leza, i slucham tego albumu z wielka przyjemnoscia. Saxon to moj ulubiony zespol i juz na samym poczatku bylo mi bardzo ciezko wybrac album do odstrzalu, bo wszystkie je mniej lub bardziej lubie. Moim zdaniem Saxon nie ma ani jednego slabego albumu w dorobku, nawet najgorsze ich plyty sa przynajmniej dobre. Rock the Nations po prostu lubie najmniej.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Rock The Nations
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Rock the Nations