Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Thrash Metal

Post autor: Daveastate »

Zdan pisze: ↑czw mar 05, 2020 8:39 am Z Zetro zdarzało się jednak nagrać Exodusowi rzeczy gorsze - "Impact Is Imminent" oraz "Force Of Habit" (ta ostatnia bardzo ciekawa ale za długo i bezsensowne covery).
O kurde, co do Force to się w pełni podpisuję, ale nigdy bym nie nazwał Impact słabszym albumem, bardzo mi siedzi odkąd pamiętam. Oczywiście bez porównania do Pleasures czy Fabulous ale to nadal solidny album jak dla mnie.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Daveastate pisze: ↑czw mar 05, 2020 11:45 am
Zdan pisze: ↑czw mar 05, 2020 8:39 am Z Zetro zdarzało się jednak nagrać Exodusowi rzeczy gorsze - "Impact Is Imminent" oraz "Force Of Habit" (ta ostatnia bardzo ciekawa ale za długo i bezsensowne covery).
O kurde, co do Force to się w pełni podpisuję, ale nigdy bym nie nazwał Impact słabszym albumem, bardzo mi siedzi odkąd pamiętam. Oczywiście bez porównania do Pleasures czy Fabulous ale to nadal solidny album jak dla mnie.
Czyli jak bez porównania to jednak słabszy materiał. To nie jest jakiś szajs ale jakiś taki jest moim zdaniem bez impetu, mniejsza moc, mniejsza zadziorność.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Umówmy się że Exodus to tylko ' Bonded By Blood ' i od ' Tempo .. ' w górę. Pozostałe albumy to średniawka.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Dzosef pisze: ↑wt mar 03, 2020 10:23 pm
Karl pisze: ↑wt mar 03, 2020 7:10 am niestety, pieprzenia glupot w sieci z poziomu klawiatury nigdy nie braknie na forach.
mnie sie w pale nie miesci, jak mozna pisac, ze Dukes z EXO live to zenada.
ale dalej - kazdy ma swoja dupe i opinie.
Dla mnie w ogóle Dukes to nieporozumienie, wiec siła rzeczy live... no nie czuje goscia w tych szortach, z jego manierą wokalną. Dobrze, że wrócił jedyny słuszny wokal, czyli Zetro.
A dla mnie Dukes to była potęga. Przecież to co on na żywo wyprawiał to było niepojęte. Pamiętam jak 10 lat temu na MetalCamp w Słowenii robił takie akcje że to był koniec świata. Wbiegał do nas na barierki do fosy, brał węża z wodą którym pryskał na fanów, podkładał mikrofon pod pysk, nakręcał publikę niezliczonymi ' Come On You Tired Mutherfuckers ! ' . Umiał robić dzicz jak mało kto:) No wyśmienity to był frontmen i szkoda że Exodus podjął koniunkturalna decyzję o powrocie Zetro. Imo jego debiut z Hatriot jest nawet lepszy od Blood In Blood Out.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:11 pm A dla mnie Dukes to była potęga. Przecież to co on na żywo wyprawiał to było niepojęte. Pamiętam jak 10 lat temu na MetalCamp w Słowenii robił takie akcje że to był koniec świata. Wbiegał do nas na barierki do fosy, brał węża z wodą którym pryskał na fanów, podkładał mikrofon pod pysk, nakręcał publikę niezliczonymi ' Come On You Tired Mutherfuckers ! ' . Umiał robić dzicz jak mało kto:)
Żenada! ;) :lol:
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Kevin18 pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:08 pm Umówmy się że Exodus to tylko ' Bonded By Blood ' i od ' Tempo .. ' w górę. Pozostałe albumy to średniawka.
Coś mi się lekko nie skleja to stwierdzenie. Choćby przez "Fabulous Disaster" a i "Pleasures..." to nie jest średni album ;) "Bonded..." to oczywiście najlepszy Exo.
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Exodus to dla mnie tylko "Bonded By Blood". :)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

to prawda, Zetro nie jest taki IN YOUR FACE jak Dukes.
R byl wkurwionym pitbulem i ja to lubie :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Neo44 pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:53 pm Exodus to dla mnie tylko "Bonded By Blood". :)
Znam i taką frakcję. Przez chwilę też tak miałem. Ale takie "Tempo..." to jest sztosiwo potężne.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Karl pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:54 pm to prawda, Zetro nie jest taki IN YOUR FACE jak Dukes.
R byl wkurwionym pitbulem i ja to lubie :)
Może i taka postawa jest git ale jak dla mnie nie w Exodusie. Tak długo jak Dukes nie mówi o zabijaniu pozerów jak Paul (choć może to i lepiej że nie kseruje z niego) tak długo jego "ekstremalność" mi nie podchodzi w tym zespole. Zetro jak dla mnie najlepszy zamiennik legendarnego Baloffa
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Zdan pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:33 pm
Kevin18 pisze: ↑czw mar 05, 2020 1:08 pm Umówmy się że Exodus to tylko ' Bonded By Blood ' i od ' Tempo .. ' w górę. Pozostałe albumy to średniawka.
Coś mi się lekko nie skleja to stwierdzenie. Choćby przez "Fabulous Disaster" a i "Pleasures..." to nie jest średni album ;) "Bonded..." to oczywiście najlepszy Exo.
Fabulous Disaster albo Impact Is Imminent kasują Shovel Headed Kill Machine i The Atrocity Exhibition: Exhibit A bez dwóch zdań
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

AncientMariner pisze: ↑czw mar 05, 2020 2:59 pm
Fabulous Disaster albo Impact Is Imminent kasują Shovel Headed Kill Machine i The Atrocity Exhibition: Exhibit A bez dwóch zdań
Szanuje twoją opinię ale kompletnie jej nie rozumiem :) Fabulous i Impact to nie są najgorsze albumy, ale kompozycyjnie to średniawka. Za to Shovel i Atrocity Exhibition to wspaniałe Thrashowe strzały w pysk z wokalami wkurwionego rudzielca :)
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

No właśnie ja tez moge śmiało napisac że Exodus to do Tempo of The Damned a potem to średnie płyty. O utworach jak Toxic Waltz, Pleasures of the Flesh, The Last Act of Defiance, Architect of Pain, Impact Is Imminent, Fabulous Disaster to Exodus po Tempo mógł juz tylko pomarzyć
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Taki dość miałki thrash jak Impact Is Imminent (bo Fabulous to faktycznie petarda) ma się mierzyć w maszyną do miażdżenia czyli Shovel Headed...? ;)
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Zdan pisze: ↑czw mar 05, 2020 4:09 pm

Taki dość miałki thrash jak Impact Is Imminent (bo Fabulous to faktycznie petarda) ma się mierzyć w maszyną do miażdżenia czyli Shovel Headed...? ;)
Impact Is Imminent to nadal wspaniały Exodus. Wole od każdej płyty z Robem Duksem. Chyba przez ten wokal głównie nie moge się przekonać do Exodusa z nim. To nie jest odpowiedni głos dla tego zespołu. Może tak jak ktoś juz napisał do grupy metalcorowej z ta jego maniera by bardziej pasował. Wracając do Impact Is Imminent to należy żałować że ten krążek jest tak niedoceniany i ciagle jest w ceniu pierwszych trzech płyt
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

AncientMariner pisze: ↑czw mar 05, 2020 5:25 pm
Zdan pisze: ↑czw mar 05, 2020 4:09 pm
AncientMariner pisze: ↑czw mar 05, 2020 2:59 pm Fabulous Disaster albo Impact Is Imminent kasują Shovel Headed Kill Machine i The Atrocity Exhibition: Exhibit A bez dwóch zdań
Impact Is Imminent to nadal wspaniały Exodus. Wole od każdej płyty z Robem Duksem. Chyba przez ten wokal głównie nie moge się przekonać do Exodusa z nim. To nie jest odpowiedni głos dla tego zespołu. Może tak jak ktoś juz napisał do grupy metalcorowej z ta jego maniera by bardziej pasował. Wracając do Impact Is Imminent to należy żałować że ten krążek jest tak niedoceniany i ciagle jest w ceniu pierwszych trzech płyt
O to to to! Też mi chodzi o to że to nie jest na tyle słaba płyta by nie móc jej postawić obok pierwszych trzech. Solidne 7/10
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Chuck Billy wraz z żoną chorzy na koronawirusa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Holt i Carroll prawdopodobnie też, chociaż chyba oficjalnego info nie było nigdzie? Czyżby się zarazili gdzieś na wspólnej trasie?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jest taka opcja. Jeśli tak, to pytanie ile osób zaraziło się podczas tej trasy. Najbardziej narażeni są techniczni, ale fani spotykani poza koncertami również mogli złapać tego syfa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

MaidenFan pisze: ↑pn mar 23, 2020 12:10 amHolt i Carroll prawdopodobnie też, chociaż chyba oficjalnego info nie było nigdzie?
Jest już od kilku dni.
ODPOWIEDZ