Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
No pewnie ze 20-30.
W Bydgoszczy kilka lat temu tłoku nie było. Ale w Niemczech może być trochę więcej, tylko tam na razie większość rzeczy odbywa się zgodnie z planem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
W Bydgoszczu grali dla ok 120 osób. W NRD jak byłem, to było z 600 - 800 osób na sali
//
Ale napisali, jak przystało na mężczyzn, a nie jak pizdy w rurkach
We'd urge every fan and indeed every human being around the world to not fall into the trap of allowing fear and misinformation to prevent them from living their lives to the fullest.
If a band with an average age of nearly 60 are chomping at the bit to get on a tour bus and go and play our hearts out for 3 months solid we sincerely hope that you're not too afraid to come out and see us! Pack these venues out and show us what Magnum fans are made of.
//
Ale napisali, jak przystało na mężczyzn, a nie jak pizdy w rurkach
We'd urge every fan and indeed every human being around the world to not fall into the trap of allowing fear and misinformation to prevent them from living their lives to the fullest.
If a band with an average age of nearly 60 are chomping at the bit to get on a tour bus and go and play our hearts out for 3 months solid we sincerely hope that you're not too afraid to come out and see us! Pack these venues out and show us what Magnum fans are made of.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tam było 120 osób? Inaczej to pamiętam. Pusto było. Ale może do tyłu się ciągnęło, bo sala była wąska i długa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
myślicie, że nie dostają emerytur, nie mówię nawet o majątku i tantiemach ?!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Szczerze mówiąc dziwi mnie aż tak lekceważące traktowanie Magnum, wiadomo że to nie zespół który wypełnia hale, ale na zachodzie grają w klubach po kilkaset osób, a taki Catley dodatkowo dzięki śpiewaniu w Avantasii również biedy nie klepie
Za KwP :
Jak donoszą zagraniczne media - m.in. Billboard i Spin - Live Nation Entertainment ma zawiesić wszystkie trasy koncertowe swoich zespołów do końca marca. Billboard dodaje, że firma ma na początku kwietnia sprawdzić stan zagrożenia i zastanowić się nad przedłużeniem postoju do maja lub czerwca.
Jak donoszą zagraniczne media - m.in. Billboard i Spin - Live Nation Entertainment ma zawiesić wszystkie trasy koncertowe swoich zespołów do końca marca. Billboard dodaje, że firma ma na początku kwietnia sprawdzić stan zagrożenia i zastanowić się nad przedłużeniem postoju do maja lub czerwca.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Optymistycznie zakładam, że następny gig za miesiąc i będzie to Riverside w Progresji. A potem liczę na wyjazd do Kowna na Whitesnake i Europe. Wyjazd zamienny. Na początku maja miałem jechać na Magnum (odwołane) i do Edynburga na koncert Geoffa Tate'a - myślę, że też nic z tego nie będzie.
Ale to scenariusz optymistyczny. Pesymistyczny zakłada dwumiesięczną przerwę i dopiero Memoriał Dio.
Ale to scenariusz optymistyczny. Pesymistyczny zakłada dwumiesięczną przerwę i dopiero Memoriał Dio.
Jakby tak było, to może też bym do Kowna pojechał, ale obstawiam, że na pierwsze koncerty u nas jest szansa w połowie kwietnia. Mystic obawiam się, że będzie odwołany. Co gorsza myślę, że jest spora szansa, że te przeniesione na jesień też mogą się nie odbyć. W końcu jesień to też czas chorób grypopodobnych.
Tu jest podobna myśl na ten temat:
https://dziennikbaltycki.pl/epidemia-ko ... 1-14859461
Ja zaś mam wrażenie, że angażowane środki są niewspółmiernie duże i nazbyt kosztowne względem zagrożenia. Ale to temat na zupełnie inną rozmowę.
https://dziennikbaltycki.pl/epidemia-ko ... 1-14859461
Ja zaś mam wrażenie, że angażowane środki są niewspółmiernie duże i nazbyt kosztowne względem zagrożenia. Ale to temat na zupełnie inną rozmowę.
Wg. social mediów Riverside wygląda na to, że to bardzo optymistyczne założenie
Niestety IMO cały plan koncertowy na marzec, kwiecień i może część maja leci do kosza. Oby w czerwcu było już spokojnie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To i tak jesteś bardzo optymistyczny:(
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
-
Deleted User 357
Ciekawie będzie jeśli u nas wyhamuje po dość szybko wprowadzonych restrykcjach a na zachodzie nie. Wygłodniali ludzie rzucą się na koncerty takiego Turbo np. 
Oj tak ,będziemy...już jesteśmy na głodzie koncertowym 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja mam najbliżej w planach (po odwołaniu wszystkiego w marcu xD) triduum koncertowe 16-18 kwietnia: Van der Graaf Generator / Atari Teenage Riot / Arms and Sleepers, Cholera, mam nadzieję że się do tego czasu uspokoi, bo już na głodzie jestem, a co dopiero za miesiąc...
-
Deleted User 4876
Rojek co miał gig na 20 kwietnia już przeniósł na październik. Wczoraj w tiwi mówili, że to może potrwać 2-3 miechy nim się sytuacja ustabilizuje, ale w tiwi różne rzeczy mówią. Ludzie będą tak wyposzczeni gigów, że Słamowir ma pewne sold-outy latem 
-
paulek
- -#Lord of the flies

VDGG już odwołany - wg Kosińskiego odbędzie się jesienią
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Myślę, że blokada imprez masowych i w ogóle zbierania się ludzi we większe grupy może dotknąć nawet np. Mystic Festivalu (czego organizatorom i nam wszystkim nie życzę). Z drugiej strony, wg słów Morawieckiego z konferencji w ostatni piątek teraz plany działań obejmują okres do połowy maja, więc zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie.