Kiss

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Kiss

Postautor: Deleted User 2259 » pn paź 26, 2020 11:43 pm

Gene Simmons (Kiss) krytykuje Radiohead i wskazuje ostatni wielki rockowy zespół:

https://www.terazmuzyka.pl/gene-simmons ... mFtBmyvhcI

Basista Kiss przyznaje, że rock umarł. Wskazuje też ostatni rockowy zespół, który stał się wielki.

Gene Simmons udzielił wywiadu Dennisowi Millerowi, który poprowadził program Larry’ego Kinga. Stwierdził w nim, że muzyka rockowa nie ma przyszłości.

Basista i wokalista Kiss powiedział:

Mówiłem to już 10 lat temu, kiedy pojawił się darmowy streaming i download. Radiohead udostępniło nową płytę [„In Rainbows”] i powiedziało fanom „zapłaćcie, ile chcecie”. Ciekawe, że już później tak nie postąpili, bo to nie działa. Jeśli otworzysz drzwi do supermarketu i powiesz „zapłaćcie, ile chcecie”, ludzie po prostu nic nie zapłacą. Współczuję młodym zespołom, bo jest wiele wspaniałych talentów, które nie zostaną zauważone. Moja córka tworzy i komponuje, napisała piosenki dla Ricka Rossa, Yellow Claw i innych artystów. Ma mnóstwo piosenek, które zostały ściągnięte miliony razy. Możesz coś pobrać 10 milionów razy, a zarobić na tym kilkaset dolców.

Gene podsumował swoją wypowiedź słowami:

Przemysł muzyczny zamknięty jest na nowych artystów. Rock jest martwy. Ostatnim wielkim rockowym zespołem jest Foo Fighters, a oni powstali ponad 20 lat temu. Nie da się wyżyć z grania rocka.

Deleted User 7916

Postautor: Deleted User 7916 » pn paź 26, 2020 11:48 pm

Gene Simmons (Kiss) krytykuje Radiohead i wskazuje ostatni wielki rockowy zespół:

https://www.terazmuzyka.pl/gene-simmons ... mFtBmyvhcI

Basista Kiss przyznaje, że rock umarł. Wskazuje też ostatni rockowy zespół, który stał się wielki.

Gene Simmons udzielił wywiadu Dennisowi Millerowi, który poprowadził program Larry’ego Kinga. Stwierdził w nim, że muzyka rockowa nie ma przyszłości.

Basista i wokalista Kiss powiedział:

Mówiłem to już 10 lat temu, kiedy pojawił się darmowy streaming i download. Radiohead udostępniło nową płytę [„In Rainbows”] i powiedziało fanom „zapłaćcie, ile chcecie”. Ciekawe, że już później tak nie postąpili, bo to nie działa. Jeśli otworzysz drzwi do supermarketu i powiesz „zapłaćcie, ile chcecie”, ludzie po prostu nic nie zapłacą. Współczuję młodym zespołom, bo jest wiele wspaniałych talentów, które nie zostaną zauważone. Moja córka tworzy i komponuje, napisała piosenki dla Ricka Rossa, Yellow Claw i innych artystów. Ma mnóstwo piosenek, które zostały ściągnięte miliony razy. Możesz coś pobrać 10 milionów razy, a zarobić na tym kilkaset dolców.

Gene podsumował swoją wypowiedź słowami:

Przemysł muzyczny zamknięty jest na nowych artystów. Rock jest martwy. Ostatnim wielkim rockowym zespołem jest Foo Fighters, a oni powstali ponad 20 lat temu. Nie da się wyżyć z grania rocka.
Teraz jest o wiele trudniej, trzeba dużo pracy zespołowej, poświęcenia się muzyce w 100%.

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » pn paź 26, 2020 11:49 pm

Głupoty gada Gienek, bo Radiohead to wielki band.

Deleted User 7916

Postautor: Deleted User 7916 » pn paź 26, 2020 11:51 pm

Głupoty gada Gienek, bo Radiohead to wielki band.
2-3 płyty fajne,reszta asłuchalny shit

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » pn paź 26, 2020 11:52 pm

Jak dla kogo :)

Deleted User 7916

Postautor: Deleted User 7916 » pn paź 26, 2020 11:54 pm

Jak dla kogo :)
Wiem,że lubisz udziwnienia muzyczne, też lubię ,ale nie takie po których boli mnie głowa.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Vorgel » wt paź 27, 2020 11:10 am

Radiohead to oczywiście syf totalny, natomiast co do Foo Fighters rozumiem, że Gienkowi chodziło o skalę popularności zespołu. Zespół miał łatwy start bo założył go perkusista Nirvany, co na wstępie dawało przynajmniej pojedynczą platynę i tak też się stało. Później kilka płyt miało platyny i w tym sensie coś rzeczywiście osiągnęli. Muzyki nie oceniam, bo dla mnie nie różni się od innych modern rockowych grup, ale inni nie mieli byłego muzyka Nirvany w składzie. Inna sprawa, że Grohl to jest dobry muzyk, mogący grać metal co udowodnił w Pick of Destiny, ale gra to, co przyniesie więcej kasy. Dlatego też imponuje Gienkowi.

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » ndz lis 22, 2020 2:44 pm

KISS zagrają Sylwestra, by bez żalu pożegnać rok 2020:

https://topguitar.pl/imprezy/kiss-zagra ... dg9VM-xv4E

Bilety na wydarzenie można kupić na stronie Kiss2020Goodbye.com, w cenach od 49,99 $ i aż do 999 $ za pakiet zawierający 14 “ekskluzywnych i limitowanych pozycji”, w tym Blu-ray z koncertu.

Koncert odbędzie się 31 grudnia w Atlantis Resort w Dubaju.

Deleted User 4876

Postautor: Deleted User 4876 » ndz lis 22, 2020 5:22 pm

Ci to nawet w czasach pandemii kasę trzepią... ta cena za gig online LOL..w porównaniu z Metą heh. Ciekawe czy właśnie w tym korona-kryzysie wzrosłą sprzedaż sraj-taśmy z logiem Ki$$ :)

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: zgo » ndz lis 22, 2020 7:34 pm

Za jedyne 999,99$ plakat z grafami w zestawie xD

Deleted User 4876

Postautor: Deleted User 4876 » ndz lis 22, 2020 7:46 pm

Grafy nadrukowane pewnie...bo za stówkę zielonych odręczne to trochę mało chyba?? :D

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz lis 22, 2020 10:44 pm

Tysiak, nie stówka, więc powinny być odręczne.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » pt sty 01, 2021 12:17 pm

:jee: And the rest is KISStory:
www.youtube.com/watch?v=_RLNf2EneZ4

Życzę sobie być na ich koncercie w tym roku (jak miałem być w ubiegłym)! :)

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » śr kwie 21, 2021 10:22 pm

Netflix wyprodukuje film o Kiss? „Shout It Out Loud”

https://rockmetalnews.pl/netflix-wyprod ... qSJpPGoXLE

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » śr lip 28, 2021 10:58 pm

KISS to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.

Dawno nie było
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » czw lip 29, 2021 12:58 am

Revenge najlepsza!
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » czw lip 29, 2021 9:30 am

Revenge najlepsza!
Nie przesadzajmy :)

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » ndz sie 08, 2021 10:33 pm

Revenge najlepsza!
Bardzo dobra, to na pewno.

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » pn sie 09, 2021 10:51 am

Revenge najlepsza!
Bardzo dobra, to na pewno.
Ja jakoś się nie mogę przekonać. Co innego dla mnie ta przed nią - "Carnival Of Souls". Inne oblicze KISS. Świetne granie.

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » pn sie 09, 2021 4:45 pm

U mnie CoS na 3 miejscu ich najlepszych płyt.

Wróć do „Zespoły i Albumy”