Cradle Of Filth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Cradle Of Filth

Post autor: Emilio »

Osłuchałem tą płytę wielokrotnie i dla mnie to jeden z mocniejszych punktów w metalu AD 2021. Niby nie wnosi niczego nowego, ale słucha się świetnie :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

esoka pisze: pt wrz 01, 2006 2:56 pm nie znam ich dobrze, ale bardzo lubie album, który obecnie słucham bez przerwy czyli CRUELTY AN THE BEAST. Świetne wydawnictwo.
Ostatnio kupiłem remaster na krwistym winylu. Smakuje wybornie. No i Hallowed na koniec dodany :dance:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Ja bym chciał reedycje debiutu i nymphetamine, bo brakuje mi do kolekcji w ich dyskografii.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Emilio pisze: pn sty 10, 2022 10:14 pm Ja bym chciał reedycje debiutu i nymphetamine, bo brakuje mi do kolekcji w ich dyskografii.
Pies mi trochę kiedyś zniszczył premierowe Nymphetamine z 2004.
Teraz szukam winyla Nymp jak i ulubionego Damnation ale te cenyyyy
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Będzie niedługo kolejny stream, tym razem z całego Dusk! Ponadto nowy teledysk z niezłego nowego albumu. Obstawiam że do Us Dark Invicible
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

To źle obstawiasz, będzie do How many Tears... ;)
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Recit The Thornographer pisze: pn sty 24, 2022 8:30 pm To źle obstawiasz, będzie do How many Tears... ;)
Też dobrze. Ogólnie równa płyta wiec każdy wybór dobry. Ale cieszy bardziej „heavy” kawałek w teledysku - będzie dynamicznie.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

remi pisze: czw sty 13, 2022 8:38 pm
Emilio pisze: pn sty 10, 2022 10:14 pm Ja bym chciał reedycje debiutu i nymphetamine, bo brakuje mi do kolekcji w ich dyskografii.
Pies mi trochę kiedyś zniszczył premierowe Nymphetamine z 2004.
Teraz szukam winyla Nymp jak i ulubionego Damnation ale te cenyyyy
Ogarnąłem ostatnio Nymphetamine w wydaniu deluxe 2CD. Teraz brakuje mi tylko "The Principle of Evil Made Flesh" - mogliby dać jakąś reedycje w końcu :P
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Regularnie bywa na Allegro i nie przekracza 2 stówek. Mnie rozbrajają ceny winyli, bo jak kupowałem first pressy z Cacophonous dekady temu to szły w promocjach, bo ogłoszony był schyłek winyli :mrgreen:
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Emilio pisze: wt lut 08, 2022 7:18 pm Teraz brakuje mi tylko "The Principle of Evil Made Flesh"
O wampirze mowa - wczoraj wpadła oferta https://allegro.pl/oferta/cradle-of-fil ... 1815352684
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Cholera, wczoraj wydałem pincet zł na winylki i dałem sobie szlaban do końca miesiąca na płyty :lol: Ale dzięki za podesłanie, pewnie okazja jeszcze się pojawi :)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Set w USA nie powala, ale zamówiłem sobie ten najnowszy box, przynajmniej cena jest ok.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Box "Existance is Futile"? Fajny zestawik i naprawdę uczciwa cena. Co innego ta figurka Daniego. Jest wykonana bardzo dobrze i fajnie wygląda, stoi u mnie obok eksponowanych wydań Cradle od jakiegoś czasu, ale nie powiem, że to warte 1300 zł + podatki celne... ale co tam xD

Set w USA nie jest zły, "Scorched Earth Erotica", "I Am the Thorn" czy "Lilith Immaculate" to niezłe ciekawostki. Za "From The Cradle..." nie tęsknię:) Zaskakuje na minus tylko brak czegokolwiek z CATB, ale przecież niedawno grali to w całości przemierzając kontynenty...

Najbardziej żałuję odejścia Richarda. Sympatyczny koleś i wnosił ciekawe pomysły do muzyki, miał fajną ekspresję sceniczną. Jego następca - póki co tylko na koncerty - jest raczej "sztywny"... Jest możliwość, że Cradle zostaną w składzie 5-o osobowym, czyli muzycznie zdominują go Czesi.
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Nigdy nie słuchałem "Kredek" (Podobnie jak Children of Bodom), uważałem, że to niepoważna muzyka. Ale od jakiegoś czasu robię rewizję swoich muzycznych poglądów sprzed wielu lat i nawet słucham jednego albumu. Zachęcił mnie ten teledysk: https://www.youtube.com/watch?v=r0YimMicUik
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Super. "Bitter..." jest znakomity. Jak jeszcze będziesz miał ochotę to sięgnij po ostatnie trzy, poziomem sięgają ich klasyków z 90s.
Deleted User 8107

Ja jeszcze najnowszej nie słuchałem, nawet boxu nie otworzyłem.
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Przy okazji sobie odtworzę. Zawsze jestem ostrożny jeśli chodzi o nowe płyty zespołów, ale może to po prostu takie przyzwyczajenie z przeszłości :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Ja też, to chyba z wiekiem przychodzi :D Ale trzy ostatnie są naprawdę zajebiste w duchu ich klasyków, a sam zespół przeżywa swoisty renesans. Poprzednich trzech ich albumów bym nie polecał, nawet jako oddany fan od 25 lat :D
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Najlepszy album Cradle Of Filth to Thornography. To nie prowokacja, to moja opinia. A ostatnia płyta zdecydowanie lepsza od Hammer Of The Witches i Cryptoriany. Bardziej klarowna, z lepszymi klawiszami i melodiami.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 8107

U mnie chyba 3 pierwsze ulubione, ale jeszcze nie robiłem rankingu płyt i utworów.
ODPOWIEDZ