widman pisze: ↑wt lut 01, 2022 4:22 pm
Taki wynalazek
Tam wynalazek. Dwa pierwsze albumy tej kapeli to klasyki amerykańskiego power/thrashu.
Kupiłem jakiś czas temu debiut i chociaż jest to przyzwoite granie, to do miana prawdziwego "klasyka" trochę tej płycie brakuje. Takie 3+ (subiektywnie).
widman pisze: ↑wt lut 01, 2022 4:22 pm
Taki wynalazek
Tam wynalazek. Dwa pierwsze albumy tej kapeli to klasyki amerykańskiego power/thrashu.
Kupiłem jakiś czas temu debiut i chociaż jest to przyzwoite granie, to do miana prawdziwego "klasyka" trochę tej płycie brakuje. Takie 3+ (subiektywnie).
Powiedzmy, że się nie zgadzam. Choć może wychodzi moje maniactwo ale swego czasu katowałem jedynkę na równi z debiutem Metal Church.
Zakładałem brak zgody;-). Żeby zobrazować różnicę: jak dla mnie jedynka MCH to płyta na 5/5+ (wyżej stawiam w ich dyskografii tylko "Blessing (...)" - płyta praktycznie idealna) no i bije "Kill to survive" pod każdym względem - od wokalu, przez klimat, riffy (na "KtS" są stosunkowo mało zapadające w pamięć) i zróżnicowanie kompozycji. Ale być może gdybym usłyszał Meliah wcześniej, miałbym do tej płyty większy sentyment.
LukaSieka pisze: ↑śr lut 02, 2022 2:58 am
Imperator "Eternal Might"
Jeden z absolutnie najlepszych materiałów jakie wypluło z siebie polskie podziemie. Niewiele może mu doskoczyć na tym polu (a i na świecie mało kto w temacie demówek które niszczą).
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...