10 i 22/06/2023 - SCORPIONS - Łódź/Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
10 i 22/06/2023 - SCORPIONS - Łódź/Gdańsk
Scorpions powrócą w 2023 roku
Kultowy zespół zagra 10 czerwca 2023 roku w Atlas Arenie w Łodzi.
BILETY:
5 sierpnia godz. 10:00 - przedsprzedaż dla fanklubu Scorpions 6 sierpnia godz. 10:00 - przedsprzedaż dla zapisanych do newslettera klientów Bilet Serwis*
8 sierpnia godz. 10:00 - start sprzedaży ogólnej na www.biletserwis.pl
* Aby mieć dostęp do przedsprzedaży zarejestruj się na www.biletserwis.pl
i wyraź zgodę na otrzymywanie newslettera. W wiadomości mailowej otrzymasz link do zakupu biletów.
Kochani przez kilka pokoleń fanów i podziwiani od dziesięcioleci nie przestają bić rekordów popularności. Znani z nieśmiertelnego “Wind of Change” czy ognistego “Rock You Like a Hurricane” gromadzą publiczność, której nie powstydziłaby się żadna współczesna gwiazda. Scorpions, grający już od ponad 57 lat to światowy fenomen, który trzeba zobaczyć!
Bilety dla osób niepełnosprawnych na koncert można kupić tylko i wyłącznie pisząc na adres e-mail: niepelnosprawni@biletserwis.pl
Kultowy zespół zagra 10 czerwca 2023 roku w Atlas Arenie w Łodzi.
BILETY:
5 sierpnia godz. 10:00 - przedsprzedaż dla fanklubu Scorpions 6 sierpnia godz. 10:00 - przedsprzedaż dla zapisanych do newslettera klientów Bilet Serwis*
8 sierpnia godz. 10:00 - start sprzedaży ogólnej na www.biletserwis.pl
* Aby mieć dostęp do przedsprzedaży zarejestruj się na www.biletserwis.pl
i wyraź zgodę na otrzymywanie newslettera. W wiadomości mailowej otrzymasz link do zakupu biletów.
Kochani przez kilka pokoleń fanów i podziwiani od dziesięcioleci nie przestają bić rekordów popularności. Znani z nieśmiertelnego “Wind of Change” czy ognistego “Rock You Like a Hurricane” gromadzą publiczność, której nie powstydziłaby się żadna współczesna gwiazda. Scorpions, grający już od ponad 57 lat to światowy fenomen, który trzeba zobaczyć!
Bilety dla osób niepełnosprawnych na koncert można kupić tylko i wyłącznie pisząc na adres e-mail: niepelnosprawni@biletserwis.pl
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: 10/06/2023 - SCORPIONS - Łódź
Gig zbiega się z ostatnim dniem Mysticu.
Szkoda, że pokrywa się z Mystikiem, bo chciałem iść na nich po długiej przerwie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Xardas2309
- -#Invader

Oni są chyba jednym z wielu przykładów co się żegnali a dalej grają.
Generalnie nie wiem czy się wybiorę. Większość piosenek ich głównie mi się kojarzy z piosenkami depresyjnymi. A ja jestem typem co nie lubi za dużo ballad
Generalnie nie wiem czy się wybiorę. Większość piosenek ich głównie mi się kojarzy z piosenkami depresyjnymi. A ja jestem typem co nie lubi za dużo ballad
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

- Saimon1995
- -#Moderator

Najwidoczniej kojarzysz tylko te najbardziej "zarżnięte" przez stacje radiowe.Xardas2309 pisze: ↑czw sie 04, 2022 9:23 pm Oni są chyba jednym z wielu przykładów co się żegnali a dalej grają.
-
Deleted User 7865
Zgadzam się że muzyka sama w sobie jest energiczna ale jakoś gdy byłam ostatnio na koncercie w to do mnie to nie przemówiło. Miałam wrażenie że show jest dosyć apatyczne. Może wpłynęła na to też akustyka w Tauron Arenie. Jak się stoi daleko od sceny to imo nie jest dużo lepiej niż na narodowym
-
Xardas2309
- -#Invader

Kojarzę nie tylko z radia ale mój ojciec kiedyś często tego słuchał. Tak mi chyba zostało że scopions to mi się juz kojarzy tylko z wind of change, still lovin you czy send me an angel. Znam tez bardziej energiczne typu rock you like a hurricane. Fakt że nie zagłębiałem się az tak w ich twórczość.Saimon1995 pisze: ↑pt sie 05, 2022 8:18 amNajwidoczniej kojarzysz tylko te najbardziej "zarżnięte" przez stacje radiowe.Xardas2309 pisze: ↑czw sie 04, 2022 9:23 pm Oni są chyba jednym z wielu przykładów co się żegnali a dalej grają.
Generalnie nie wiem czy się wybiorę. Większość piosenek ich głównie mi się kojarzy z piosenkami depresyjnymi. A ja jestem typem co nie lubi za dużo balladByłem w tym roku w Krakowie i ich występ mało miał wspólnego z "piosenkami depresyjnymi". Oczywiście, ballad nie zabrakło, ale setlista opiera się głównie na rockowych petardach.
Posłucham moze się zdecyduje . nie wiem. A tak wogóle to więcej ballad grają czy tych energicznych ?
PS. Doskonale wiem że to starszy zespół i to nie muzyka pokroju IM. Tak jakby co
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przez długie lata, tzn. od dzieciaka do wczesnej dorosłości, miałem tak samo. Rodzice mieli na kasecie nagrane właśnie te rzewne kawałki i raczyli mnie nimi od czasu do czasu. W pewnym momencie poznałem i doceniłem skorpionowe rockery z późnych ejtisów i kolejnych dekad. Za wcześniejszym okresem ich kariery nie przepadam, z pewnymi wyjątkami.Xardas2309 pisze: ↑pt sie 05, 2022 10:30 amKojarzę nie tylko z radia ale mój ojciec kiedyś często tego słuchał. Tak mi chyba zostało że scopions to mi się juz kojarzy tylko z wind of change, still lovin you czy send me an angel.
Przeca ten koncert miał dźwięk bardzo dobry. Siedziałem na teybynie na wprost sceny i była żyleta. Porównanie do studni narodowej to totalne nieporozumienieRedHot pisze: ↑pt sie 05, 2022 8:52 am Zgadzam się że muzyka sama w sobie jest energiczna ale jakoś gdy byłam ostatnio na koncercie w to do mnie to nie przemówiło. Miałam wrażenie że show jest dosyć apatyczne. Może wpłynęła na to też akustyka w Tauron Arenie. Jak się stoi daleko od sceny to imo nie jest dużo lepiej niż na narodowym
Scorpions mega, grają ze 2-3 ballady a reszta to konkretne strzały.
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

Tak jak pisałem - więcej tu rockowych strzałów. W Krakowie - z lżejszych numerów - były: "Wind of Change", "Still Loving You, "Send Me An Angel". No także, to mniejszość. A bez tych ballad jednak - czy się komuś to podoba, czy nie - ciężko sobie wyobrazić ich koncert. To klasyki.
Nie przepadam za Wind of Change ale reszta ich propozycyj to killery, nowe czy stare. Grali chyba 5 numerów z nowej płyty i bardzo mi to pasowalo.
Zapewne w 2023 będzie ich ciut mniej, ale nic to!
Scorpions zawsze trzymają poziom. Życzyłbym sobie by Maiden pograli jeszcze 8-10 lat w podobnej formie (nawet ze zmianami w składzie).
Szkoda tylko zmiany daty, bo 10 VI wypada w oktawie Bożego Ciała
Zapewne w 2023 będzie ich ciut mniej, ale nic to!
Scorpions zawsze trzymają poziom. Życzyłbym sobie by Maiden pograli jeszcze 8-10 lat w podobnej formie (nawet ze zmianami w składzie).
Szkoda tylko zmiany daty, bo 10 VI wypada w oktawie Bożego Ciała
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4876
Oktawa czy nie - dobrze, że w sobotę - lubię Skorpionów, ale żeby brać specjalnie urlop to już może nie
A tak gig wpada do kalendarza i będzie mocno brany pod uwagę.
Widziałem kiedyś na Wacken koncert prawie bez. Wcześniej była konferencja prasowa i tam zapowiedzieli właśnie, że zagrają bez balladSaimon1995 pisze: ↑pt sie 05, 2022 1:18 pm Tak jak pisałem - więcej tu rockowych strzałów. W Krakowie - z lżejszych numerów - były: "Wind of Change", "Still Loving You, "Send Me An Angel". No także, to mniejszość. A bez tych ballad jednak - czy się komuś to podoba, czy nie - ciężko sobie wyobrazić ich koncert. To klasyki.
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

-
Xardas2309
- -#Invader

Może to głupie pytanie. Czy był taki koncert kiedy bilety się wyprzedały ? Czy to może jak w przypadku mety. 8 minut i biletów nie ma. Głupie pytanie ale chyba jeszcze poczekam z kupnem. Nie wiem jak w ich przypadku jest. Chciałbym chyba poczekać na resztę zespołów jaką trasę ogłoszą .
Spokojnie możesz poczekaćXardas2309 pisze: ↑sob sie 06, 2022 11:45 am Może to głupie pytanie. Czy był taki koncert kiedy bilety się wyprzedały ? Czy to może jak w przypadku mety. 8 minut i biletów nie ma. Głupie pytanie ale chyba jeszcze poczekam z kupnem. Nie wiem jak w ich przypadku jest. Chciałbym chyba poczekać na resztę zespołów jaką trasę ogłoszą .
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 4876
Sold Outy to się w klubach zdarzają - a na halówke czy stadion zawsze wlotkę kupisz choćby w dniu koncertu. raz jeden jedyny miałem problem z biletem na płytę na Purpli w Spodku 2017 - bo przed koncertem tylko trybuny wysokie się ostały, a Konie żądały po 150-200% nominalnej..ale Organizator rzucił kilka biletów na płytę na 5 minut przed wejściem Purpli na scenę - support przepadł, ale i tak warto było
po gigu kosteczka Morse'a wpadła ( a w obecnych okolicznościach to rarytas heh). Co do Skorpionów to jak w Kraku grali to GC znikło na 2 miechy przed gigiem ( ale to sie 2 lata przez pandemię sprzedawało) , ale pewnie pod halą były do wyhaczenia.
Z 2 ręki zawsze się kupi, no ale jest ryzyko oszustwa.
Ostatni Scorpions był sold out.
Ostatni Scorpions był sold out.
www.MetalSide.pl