07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk
No to jest edycja na Spodek, bo w zeszłym roku na festiwalu jednocześnie było koło 10 tys. ludzi, czyli tyle ile do Spodka wchodzi 
Większość ludzi, która jedzie na Mystic, nie wybiera między Mystic, a Graspopem, czy Hellfest. Myślę, że oferta zagranicznych festiwali nie odegra tu znaczącej roli. Albo komuś się spodoba oferta MF i pojedzie, albo nie i najwyżej wybierze więcej pojedynczych koncertów. Jedynym problemem dla imprezy w stoczni może być Metal Hammer, bo jednak Zakktera, co by nie mówić, będzie zachęcającą opcją dla wielu osób. Zwłaszcza że sporo zainteresowanych liczyło na obecność tego projektu w Gdańsku.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Klapą – mało prawdopodobne. Przypuszczalnie średniawką.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Czas na kolejną porcję informacji o artystach, którzy zagrają dla was w czerwcu w gdańskiej Stoczni – to Godflesh, Grave, Planet of Zeus oraz Birds in Row.
IMO najlepszy rzut dotychczas, ale na tym etapie to ja już tylko mam nadzieję żeby nie rzucili czegoś na co naprawdę będę musiał pojechać xD
IMO najlepszy rzut dotychczas, ale na tym etapie to ja już tylko mam nadzieję żeby nie rzucili czegoś na co naprawdę będę musiał pojechać xD
Godflesh to naprawdę zacne ogłoszenie. Jestem zaskoczony.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Tym razem nie legendy metalu, ale przyszłe gwiazdy gatunku. Do składu festiwalu dołączają: Employed To Serve, Earthless, HORSKH, PUPIL SLICER, Orbit Culture, Ne Obliviscaris, Sylvaine i LLNN.
- blackcocker
- -#Moderator

Ne Obliviscaris fajno 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
10: Hallas, Hallas(?), Misthyrming, Wolvennest, She Past Away
11: Messa(?), Messa(?), Carpenter Brut, Imperial Triumphant, Niechęć
12: Lady Pank(?), Psychonauts(?), Lebanon Hanover
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
10: Hallas, Hallas(?), Misthyrming, Wolvennest, She Past Away
11: Messa(?), Messa(?), Carpenter Brut, Imperial Triumphant, Niechęć
12: Lady Pank(?), Psychonauts(?), Lebanon Hanover
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Earthless! Będzie na czym się gibać!
Earthless i NE spoko, ale reszta zespołów to muzyczne raczysko które pokazuje czemu ten gatunek nie ma przyszłości. Dla mnie czas festiwali powoli się kończy. Headlinerami bedą jakieś Volbeaty, Ghosty i inne Slipknoty, a w środku dnia bedą grały takie dziadostwa.. Bycie dziadersem ciężka rzecz.
www.last.fm/user/darkfuneral18
A próbowałeś słuchania czegoś, co ma mniej niż 20 mln odtworzeń na Spotify?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Dziadersi mają obecnie do słuchania więcej muzyki, niż kiedykolwiek wcześniej.
Zresztą od lat na festach grają różnego rodzaju wynalazki, pogrobowce Pantery, które poszły w złym kierunku, bleki dla dzieci i heavy metal z generatora heavy metalu, więc nie rozumiem problemu. To bardziej wieje jakimś Vorgelem albo Nomadem.
Zresztą od lat na festach grają różnego rodzaju wynalazki, pogrobowce Pantery, które poszły w złym kierunku, bleki dla dzieci i heavy metal z generatora heavy metalu, więc nie rozumiem problemu. To bardziej wieje jakimś Vorgelem albo Nomadem.
Ostatnio zmieniony czw gru 08, 2022 12:00 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ale to trzeba chcieć, szukać, nie zamykać się. Troche wymyka się to z definicji dziadersa.
Jeszcze około 30 kapel mają do ogłoszenia. Dla każdego się znajdzie coś dobrego. To nie stricte metalowy festiwal z samymi starymi wygami.
Głupi argument bo dziś np słuchałem świetnego Thrashowego Mosh-Pit Justice które ma poniżej 1000 słuchaczy na Spotify, Manegarm też jakoś popularny nie jest. Ale nikt z nich na Mystic nie zagra, bo nie modne. Możesz rzucić okiem do mnie czego słucham
Skoro tak, to nie myślałeś, że może po prostu zwracasz uwagę na niewłaściwe festiwale? Skoro lubisz mniejsze kapele obracające się w takich klimatach, to masz pełno eventów w Europie, nawet w Polsce organizowane są imprezy dla ludzi, których interesują tego typu brzmienia.
Wiem, dlatego czaje się w przyszłym roku na Metaldays na Słowenii 
Metalowe social media to jednak ciekawa rzeczywistość.

- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Odklejka ponadprzeciętna nawet jak na klasycznego kuca xD
No nie ukrywam, myślałem że Ghost to będzie szczyt szamba na FB, ale to ogłoszenie chyba przebiło wszystkie wcześniejsze